Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malwa

dieta po ciazy

Polecane posty

Hej dziewczyny, ja to jest z odchudzaniem po ciazy? ciaze zakonczylam z waha 85 kg czyli 30kg na plusie , 3 tygodnie po porodzie waga 68 i ani chce drgnac mimo ze baaardzo ograniczylam kalorie:/ czy po ciazy trudniej jest schudnac nie wiem w gre wchodza hormony?

Gość mnio
ile kcal zjadasz dziennie?

Gość ghjhgjfgj
???

Gość mamama27
a karmisz?? i ile jesteś po porodzie - spokojnie poczekaj do lata - większe dziecko - cięższe - więcej ruchu - zgubisz wszystko - w najgorszym wypadku jak zacznie biegać

Jestem 3 tygodnie po porodzie, nie karmie nie mam pokarmu,dziwi mnie tylko to ze waga zatrzymała sie na tych nieszczęsnych kg:(

schudłas 17 kg w 3 tygodnie?? nie wierze. 85 kg wazylas przed porodem czy po??? to roznica ok 5 kg;)

ale to jak autorka ma powiedziec, po urodzeniu dziecka zaraz wskoczylam na wage i bylo np 75kg? dobrze napisala ze ciaze zakonczyla z taka a taka waga, bo przeciez ciaza to nie tluszcz tylko dziecko

Gość nie no sorry tyłaś 9 miesięcy
a chcesz zrzucić wszystko w 3 tygodnie???

Nie chce zrzucic wszystkiego w 3 tyg:) ale dizwi mnie calkowite zatrzymanie wagi, przy porodzie spadlo mi wlasnie 17 kg, dziecko wazylo prawie 5 kg a ja bylam opuchnieta jak balon,corka przyszla na swiat prawie 3 tyg po terminie przez cesarskie ciecie, zatsanaiwam sie tylko co powoduje ze od 3 tygodni waga ani drgnie?

Pytanie brzmi czy po porodzie trudniej jest schudnac? wg mnie powinnam przez ten czas zgubic przynajmniej przyslowiowy kg:)

ja na porodwce wazam 105+masakra, w domu po szpitalu 97, potem po tygodniu 92, teraz 70, u mnie stopniowo spadało, tez nie karmiłam, żadnej diety nie trzymałam, mogłam szybicej schudnąć, ale nie śoieszno mi i tak dobrze wyglądam :P, aha , ja sie kami to zuzywa sie nawet o 1000 kcal wiecj, czyli teoretycznie można nawet 1 kg więcj na tydzień zrzucic :) ale ja tez nie miałam pokarmu, ale teraz same plusy widzę w karmieniu sztucznym :)

Gość tikal
ja odzyskalam wage (ksztalty jeszcze nie do konca) sprzed ciazy po 1 roku - jakies 3 tyg po porodzie ok. 69 a teraz po roku jest 64

Czyli nie taie hop siup, dobija mnei fakt ze nadal wygladam jak w ciazy ,bylam zapisac mloda do zlobka ,babka spytala sie w ktorym jestem miesiacu;/ demotywujace zwlaszcza ze sie pilnuje:(

Gość mnio
jesz stanowczo zbyt mało to raz. Wprowadziłaś organizm w tryb oszczędzania więc czemu się dziwisz że nie tracisz kg? a dwa to dopiero 3tyg. po porodzie więc masz czas. ja do stanu zero doszłam 2,5mies. po porodzie. A jadłam normalnie a nie marne 800kcal. Teraz prawie 3mies. po mam już 1kg mniej niż przed ciążą. A było plus 15kg. Po pierwszym porodzie straciłam cały ciążowy bagaż kg w ciągu 2tyg. po porodzie -20kg było głównie zatrzymanie wody straszne. więc wierzę w te 17kg stracone szybko.

Kilogramy jak kilogramy ale powiem wam kobietki ze brzuch po cesarce to dramat;/ byla to cesarka ratujaca zycie i nie taki mialam plan jezeli chodzi o porod:( ciesze sie ze z nami wszystko ok ale mimo wszystko czuje sie oblesnie sama ze soba.