Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snoop

kupić kawalerkę???

Polecane posty

Gość snoop

hej. Może mi poradzicie :) Otóż sytuacja wygląda tak: jestem samotną matką, mam 3-letnią córeczkę. Mieszkam z rodzicami i za bardzo się nie układa, częste kłótnie itp, jak to w rodzinie :) Z drugiej strony nie płacę im dużo, dokładam się do czynszu, jedzenia i rachunków, mniej mnie to kosztuje niż bym płaciła za wynajem, no i mama mi pomaga przy małej. Marzy mi się własny kąt. Pracuję, ale na zlecenie więc na kredyt nie mam szans. Mam gotówkę na kupno kawalerki, nie musiałabym brać kredytu. Czy doradzacie kupić od razu za gotówke kawalerkę (około 30 metrów kw.) i mieszkać z dzieckiem w jednym pokoju czy poczekać kilka lat i kupic większe? Sama nie wiem. Boje się wzrostu cen nieruchomości

Gość gsgxgesw
kup, na swoim, to na swoim, zawsze jak poprawi Ci się sytuacja finansowa to zamienisz na większe

Gość tez bym kupila
mozesz zawsze jakos sprytnie wyodrebnic kacik dla corki, taki niby pokoik.

tak jak mówi wściekła mrówa - jeszcze masz parę lat zanim dziecko będzie chciało własny pokój, więc dacie radę razem:)

Gość snoop
dziękuję za odpowiedzi :) chyba rzeczywiście rozsądniej będzie jak kupię teraz już to mieszkanko, a może za kilka lat uda się zamienić na większe. Bardzo mnie kusi bo to jest nowe budownictwo, w ladnym bloku, spokojne osiedle itp.

Gość jestem zalamana
lepszy taki wlasny kat jak nic :) ja bym brala