Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie radze sobie z nia

Moje dziecko wypilo dzis 6 butelek mm w nocy!!!

Polecane posty

Juz nie mam sily. Mam 10 miesieczna coreczke. W nocy budzi sie srednio co 2 godziny na jedzenie. Przez to w dzien je mniej i tak to sie nakreca. Wczpraj poszla spac o 20. o 19 wypila 150 ml mm obudzila sie o 20.30 i wypila 120 ml znowu o 22:40 i wypila 120 ml pozniej o 00:40 i wypila 90 nastepnie o 02:35 i wypila 120 pozniej o 04:50 i wypila 90 w koncu o 6:30 i wypila 60 w sumie 730 ml plus w dzien kaszka na mm i jedna butelka 120 ml jak ja oduczyc picia mm w nocy???? przeciez nie moze tyle mm poza tym je zupke, drugie danie, owoce, pieczywo i jogurty naturalne/serek bieluch jest szczupla ale pewnie niedlugo nie bedzie...

Gość hddLeny
A dlaczego dajesz jej tyle mm w nocy? Bo przecież sama sobie nie robi... Porażka... mój w tym wieku budził się 1-2 na mleko, teraz ma rok i już nie pije w nocy (sam zrezygnował), ale wcześniej miał takie noce (ząbkowanie), kiedy budzi się co chwila, ale NA LITOŚĆ BOSKĄ NIE PODTYKAŁAM MU CO CHWILĘ BUTLI!!!!!!!!!

za dużo mm nie mozna go pic bez ograniczen bo przedawkujesz witaminy itd. Podawaj jej do picia herbatę albo wodę. Zrób na kolacje kanapkę porządną a mleko tak na popicie jak już w łóżku leży. Potem jak sie budzi to dawaj herbatę. Przestanie się wybudzac tak czesto tylko to potrwa.

aa doczytalam ze pije po 120 i 90 ml to wszystko ok! Zgodnie z normami na opakowaniu. Tylko tak jak pisalam mleko zrób jej raz ale zwyklą porcję 210 ml wody plus 7 miarek mleka (okolo 280 ml wychodzi) niech to wypije a potem jak sie budzi to herbatka czy woda. No i daj jej sycącą kolację. NIe wiem co tam już jada. Ja swojej daje zawsze pol kromki z maslem i wedliną albo serkiem bo ona kaszek nie lubi ale jak twoja lubi kaszli to moze być i kaszka, albo nawet jakies warzywa ugotowane czy jajko na miekko z chlebem byleby to tylko bylo sycące bo po samym mleku to duzemu dziecku chce sie jesc.

czyli dawac wode?

Gość Beyonceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
matko Boska kobieto przekarmiasz dziecko!! w nocy organizm musi odpoczac od trawienia, 10 miesieczne dziecko nie powinno wcale jesc w nocy. Ale to twoja wina bo córka pewnie zaczyna płakac a Ty zpychasz jak butla dla świetego spokoju :o

ja bym bardzie chciala zeby np zjadla kaszke a pozniej np wypila 210 ml mleka ale ona tyle na raz nie chce pic :( tylko male porcje i zaraz jest znowu glodna

moj starszy synek jadl mm w nocy do 15 miesiaca zycia ale w sumie tylko jedna butelke 210

Gość Beyonceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
bedzie Ci ciezko ja oduczyc ale musisz byc twarda, w nocy sie spi nie je, jak teraz jej nie oduczysz to bedziesz miała długo przechlapane

dobra postaram sie dzis dac jej cos bardzo sycacego na kolacje i jeszcze przed samym snem dam mleko a w nocy najpierw bede dawac wode

hmm no nie wiem nie bede sie klocic ale wody to ja bym nie dawala bo tu chodzi o przyzwyczajenie trzymania butli w ustach a podejrzewam ze nie o glod... na poczatek proponuje odczekac po przebudzeniu a nie dawac od razu. ja to po prostu jak mial 9 miesiecy i uznalam ze je wystarczajaco w dzien zabralam mleko w nocy calkowicie bez jakiegos ale i koniec dwa dni postekal i spal wiec teraz wiem ze to nie glod a PRZYZWYCZAJENIE niestety troszke z Twojej winy:P

no wiem ze to moja wina ;) ale nie wiem jak wybrnac z tej sytuacji wode bede dawala bo mi tez sie chce pic w nocy i zawsze wstaje jak wyglada jadlospis waszych dzieci w tym wieku? ile jedza w dzien?

Gość jedyny sposób....
Moja córka ma 9 miesięcy, w dzień je 3 porcje mleka po 210 ml, obiad i owoce, pije wodę i soki. Śpi od 21 do 9 bez pobudek.

moze bede malej dodawac dziennie za kazdym razem 10 ml mleka wiecej i tak dojdziemy do pelnej porcji