Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana900000000

OSZUSTWO NA ALLEGRO, można zgłosić na psy?

Polecane posty

Gość oszukana900000000

Witam zostałam oszukana perfidnie na allegro. Zamówiłam bluzkę, wpłaciłam szybko pieniądze, osoba ma dużo samych pozytywów. Nagle otrzymałam od niej e-maila z krętactwem, że nie na to konto wpłaciłam(haha przecież płaciłam przez allegro, sama podała taki swój numer konta), następnie doszedł mi e-mail, że zwróciła mi pieniądze przez PaYu. Spróbowałam wypłacić wczoraj (pisała kwota i ROZPOCZĘTA, a u góry pisało stan konta payu: -, dzisiaj transakcja zakończona, a ja pieniędzy nadal nie mam! Upozorowała zwrot pieniędzy! Mieliście kiedyś taką sytuacje? Mogę to zgłosić na psy? Kontakt z tą osobą jest jakiś chory, wzbudza we mnie litość, głupio tłumaczy się, a teraz to już kompletnie mi nie odpisuje.

Gość jestem zalamana
zglos sprawe do allegro

Gość oszukana900000000
ale słyszałam, że kontakt z allegro jest bardzo wolny i mozolny. ile gdzieś będę musiała czekać? do tego czasu ta złodziejka może nawet skasować konto...

Gość ide spac2
moze na tym pay'u poenadze nie pokazuja sie od razu i musisz poczekac?

Gość ide spac2
ok, teraz jarze najszybsze najpierw i najbardziej skiteczne byloby nastraszenie MAXymalne tej osoby. czyli: mowisz ze masz wydruki z allegro, z paya, z maila i i dziesz z nimi na policje, jezeli pieniadze nie znajada sie na twoim koncie. Moesz odszukac jakis artykul w necie, potwierdzajacy ze policja dziala w tym przypadku i moze jej narobic problemow. jezeli to nie posktukuje uderzasz do allegro i policji jednoczesnie

Gość oszukana900000000
nie, zrozumcie to... pisze już transakcja ZAKOŃCZONA, czyli nie da się już nic i będzie jak jest. Sprawdziłam stan swojego konta i nadal jest taki sam, żadnych pieniędzy zwrotu. Nie wiem co mam robić... psy jakoś pomogą?

Gość yjytjy
a czy przypadkiem nie kliknęłaś wypłaty i pieniądze z paypala nie poszły na twoje konto?

wypłata z PaYu trwa do 3dni roboczych,od zakończenia. poczekaj a nie panikuj

Gość ooona
zaczekaj, przelew pieniędzy z payu na twoje konto ( jeżeli oczywiście zleciłas wypłatę) może trwać nawet i dwa dni - po tym czasie piniążki na koncie się pojawiają,

Gość psy cie wysmieja
jak sie nie umie robic zakupow przed allegro to sie nie robi. Kase masz juz na koncie tylko pewnie masz ustwiona wyplate srodkow z mala czestotliwoscia i dlatego nie trafila kasa jeszcze na konto bankowe ale skoro jest zakonczona to kase juz masz tylko na tym place allegro.

psy to cię powinny pałami pogonić jak tak to psy, a jak coś chcesz to do nich? sama sobie załatwiaj

Gość oszukana900000000
podałam swój numer konta, kliknęłam w saldo i wypłata środków, transakcja zakończona jest, a powinny mi się znaleźć pieniądze, gdyby rozpoczęta nadal była to rozumiem. podaję link jak to wygląda: http://i41.tinypic.com/igb52o.jpg

Gość oszukana900000000
droga PANI Ewo, niech sobie pani daruje te nędzne "docinki", ja do psów niczego nie mam, a jak mam problem to idę go rozwiązać w odpowiednich rękach, bo do tej osoby nie docierają słowa by przestała mnie oszukiwać.

Boże, jacy debile na tym świecie... Myślisz że jak pieniądze z PayU wyszły do Ciebie DZIŚ niecałe 2h temu to będą na koncie od razu? Dotrą jutro albo pojutrze :o Jak na całym normalnym świecie przy przelewach z innych banków... Tak samo sprzedający czeka aż mu z PayU przyjdzie od Ciebie kasa do 5 dni.... :o Niektórzy powinni mieć bana na zakupy przez internet :classic_cool: Sama zawaliła i nie rozumie o co chodzi ale chce na policję zgłaszać.

Gość oszukana900000000
stopoholiczko, jakie 2 h? Wczoraj rozpoczęłam odbiór pieniędzy, teraz pisze zakończona więc pieniądze winny być, sprawdziłam konto i nic. Ileż mam czekać, czekałabym jakby była rozpoczęta...

Gość trop
No niestety po zakończeniu statusu płatności PAYU do otrzymania pieniążków na twoim koncie mija przynajmniej 1 dzień. Tak teraz jest z PAYU.

Data zakończenia oznacza moment w którym allegro fizycznie przelało pieniądze na Twoje prywatne konto bankowe, data 4.04. 11:59,i o tej porze allegro wysłało kasę.

Gość oszukana900000000
kurde, wy to mnie nie kumacie, podałam dwa linki przed i po, http://i41.tinypic.com/igb52o.jpg tu jest PO, widzisz czy nie? Z A K O Ń CZ O NA ... :|

Gość allegromaniaczkaaaa
Kasę będziesz miala pewnie jutro na koncie bankowym, przelew z allegr nie idzie kilka minut! To, że transakcja jest zakończona, oznacza, że pieniądze zostały wypłacone z PayU i "idą"teraz na Twoje konto, a zwykle ta podróż trwa ok. 24 h :))

Na allegro zlecasz wypłatę, oni wypłacają na drugi dzień, Ty dostajesz na konto na trzeci, albo czwarty, albo piąty. Taki standard. O której dostałaś maila pt. PayU. Wypłata środków. ?

Gość do oszukanej
Ja natomiast ma Twoje dane i IP i zgłaszam na policję obrazę instytucji państwowej. Nie moe być tak że funkcjonariuszy nazywa się psami.Psy są w schronisku,a policjant to funkcjonariusz.

Gość psy cie wysmieja
teraz wszystko zalezy od seji elixir w twoim banku.

NAPISAŁAM WYŻEJ!! Dla allegro status ZAKOŃCZONA jest w momecie jak allegro ZLECI przelew na Twoje konto, a nie jak pieniądze się znajdą na TWOIM koncie!!!! Przecież oni nie mają wglądu na Twój prywatny rachunek bankowy żeby sobie zaznaczyć że do Ciebie kasa doszła!!!! I jak już to nie wina sprzedawcy bo kasę masz na koncie PayU, więc sprzedawca odesłał kasę zgodnie z wszelkimi możliwymi normami i regulaminami bo byś nie mogła zlecić wypłaty jakby sprzedawca nie przelał kasy!!!!!!!!!! Nawaliło allegro!!!!

Gość allegromaniaczkaaaa
oszukana900000000 kurde, wy to mnie nie kumacie, podałam dwa linki przed i po, http://i41.tinypic.com/igb52o.jpg tu jest PO, widzisz czy nie? Z A K O Ń CZ O NA ... :| to Ty nie kumasz...będziesz miała kasę na koncie jutro, od zmiany statusu na zakończona do realnego zaksięgowania wpłaty mija zwykle 24h jak pisałam...Sory, ale gdybym miała taką kontrahentkę na allegro, która nie zna zasad i straszy mnie policją za uczciwość, dostałaby negatywny komentarz...

Gość trop
do oszukanej- najprościej to zadzwoń do bok twojego banku i spytaj się czy przelew od tej firmy, na taką i taką kwotę, na to konto wpłynął do ich banku - do centrum rozliczeń. Ale pamiętaj, że najszybszy przelew między dwoma bankami trwa najmniej 2 sesje, czyli jak będziesz miała szczęście to może wieczorem będą widzieli ten przelew.

ja to bym na policje zgłosiła, w schronisku nie wiele Ci pomogą.

Gość oszukana900000000
allegromaniaczko, ze wszystkich ty mnie najbardziej uspokoiłaś i w końcu zrozumiałam. dobra calm down i poczekam te 24 h do niby tej realnej wpłaty... a jak ona nie nastąpi, to się chyba wścieknę. a co do tych negatywów, to by mnie nie wzruszyło jakby ona mi wystawiła, a tak naprawdę to ja powinnam wystawić, bo to ona narobiła tyle utrudnień, co to ona nie wie, że wystawia aukcje i podaje niewłaściwy numer konta? nie umie zmienić tego? ja jak coś kupuję to wykonuję przelewy w ciągu sekundy od kupna.

Gość jkdgjkfjfjfghg
a mi sie wydaje ze ty nie czytałas regulaminu allegro gdy zakładałas konto napisz do allegro ostrzeżenie dostaniesz odrazu