Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewella 3003333

Dziecko powinno miec kontakt z ojcem? Przeciez oklamalam je ze nie zyje.

Polecane posty

Gość ewella 3003333

Mam 8letniego syna ktorego samotnie z pomoca swoich rodzicow wychowuje. Niedawno pojawil sie moj byly ze swoimi rodzicami i zazadali ode mnie bym pozwolila im go poznac. Alimentow na dziecko nie placili, kontaktu z nim nie chcieli miec a teraz zadaja ode mnie bym pozwolila im sie kontaktowac ze swoim dzieckiem, moja rodzina mnie popiera. Ze oni nie sa warci mojego dziecka i nie maja do niego zadnych praw. Jeszcze pamietam jak chcial mnie zmusic do zabiegu to bylo okropne a potem po urodzeniu dziecka powiedzial mi ze to nie jego bo to najpaskudniejsze dziecko swiata. Zrobilo mi sie przykro a juz powiedzialam dzieciakowi ze tatus zginal w wypadku samochodowym.

a jak jest z prawami rodzicielskimi? jak dziecko ma w akcie urodzenia? jak nie płacił i się nie kontaktował to teraz się może w dupe cmoknąć

Gość mnio
a ojciec ma odebrane prawa rodzicielskie?

Gość wrózka pierdula
A co sumienie go ruszyło?

Gość ewella 3003333
Przeciez on nawet nie istnieje w rubryce dziecka i nie chce żeby istniał. Teraz pojawił się nowy mężczyzna w moim życiu który myśli o tym by uznac mojego syna za swoje dziecko.

jeżeli podałaś jego dane to może wystąpić na drogę sądową o ustalenie wizyt tyle, że Ty masz wygraną i od razu możesz mu ograniczyć prawa skoro przez tyle lat miał dziecko w dupie jeżeli natomiast jest wpisany w akt jako nieznany to wówczas on może domagać się ustalenia ojcostwa ale sprawa skończy się podobnie, on może ojcostwo ustalić ale Ty możesz mu te prawa odebrać niestety wszystko zapewne skończy się w Sądzie, póki sprawa nie została skierowana do sądu ani z Twojej ani z jego tym bardziej strony Ty nie musisz zmuszać dziecka do oglądania wyrodnego ojca.

Gość mnio
no skoro ojciec że tak powiem wg prawa "nieznany" to o jakich alimentach ty mówisz? Jedyne co on może zrobić to wystąpić do sądu o uznanie dziecka. Ale jak to wygląda od strony prawnej to nie wiem.

jeżeli Ojciec dziecka żyje to jeżeli Twój partner chce przysposobić Twoje dziecko wówczas i tak będą szukać biologicznego Ojca który jak piszesz się pojawił. Biologiczny Ojciec dziecka może wystąpić do Sądu o uznanie ojcostwa wówczas będzie musiał płacić alimenty i złoży sprawę o wyznaczenie mu wizyt z dzieckiem. Niestety tak czy inaczej jeżeli on będzie tupać przy tej sprawie tak łatwo nie pozbędziesz się jego ze swojego życia, serdecznie współczuję

do czasu jakiejkolwiek sprawy w Sądzie a zwłaszcza o uznanie Ojcostwa przez Twojego byłego on w świetle prawa pozostaje obcym człowiekiem dla Twojego dziecka i nie może domagać się praw do spotkań etc..

Gość trtr
Buahaha! Wyjaśnij dzieciakowi że tata zmartwychwstał. Jest okres Wielkiej Nocy, może mały zrozumie. :D Jak można być tak głupią? Ile wy mieliście lat gdy zaliczyłaś wpadkę, po czternaście?