Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuuu91

Ciąża- jak zachował sie wasz lekarz?

Polecane posty

Gość Zuuu91

Cześć dziewczyny. Po prawie roku starań udało mi sie zajsc w ciaze. Byłam u swojego ginekologa licząc od ost. Okresu to 5 tydzien 4 dni. Zbadał mnie potwierdził ciaze, był pecherzyk i zarobek, ale nie powiedział jakie są wymiary tylko, ze wszystko jest prawidłowo i za tydzien mam przyjść sprawdzić czy serduszko bije. Chciałam was zapytać jak u was wyglądała pierwsza wizyta w ciazy? Kiedy lekarz założył wam kartę ciazy?

No co Ty na 1 wizycie mi nie założył. Dopiero kolo 11-12 tyg dostałam kartę ciąży. Na 1 wizycie miałam usg i przypomnienie zeby kwas lykac i to wszystko.

Gość nolipop
Z reguły zakłada się kartę ciąży, jak już jest akcja serca, u mnie to była wizyta w 7/ 8 tc...i tak zrobił mój gine, wtedy już mi założył.

Gość nolipop
Za tydzień zrobi ci pierwsze dokładne USG z wymiarami i wydrukiem, jak będzie akacja serca :)

Gość mnio
ja poszłam na wizytę to serce już było. Gin podał mi wszystkie wymiary i tym podobne dane, Kartę założył na kolejnej wizycie i od razu wpisał wyniki badań które wcześniej zlecił.

Gość Zuuu91
Badania tez mi zlecił i na następna wizytę mam przyjsc z wynikami. Pytam was bo jakoś miałam wrażenie, ze ta wizyta tak szybko i byle jak.

Gość Jo-------anna
W 6 tc zrobił usg. :) Zarodek miał 3.3 mm,biło serduszko.Założył karte ciazy :)

Gość MoooNNiAA
ja bylam u lekarza nim mialam planowaną miesiączkę,tj 4 tydz,pow tylko,że jest pęcherzyk,nastepnie byłam za tydz u swojego lekarza,pow tylko,że pęcherzyk się powiękrzył i chyba wtedy juz zalożył mi kartę ciązy,i za tydz mialam przyjść na sprawdzenie serduszka,kktóre pięknie biło :D :D :D

Gość feferf
Gdy przyszłam w 5 tygodniu ciąży to lekarka prawie zabiła mnie śmiechem, twierdząc że to za wcześnie, że jeszcze nic nie wiadomo i nie ma sensu sprawdzać. Dopiero za trzy tygodnie miałam zrobić bHCG i przyjść z wynikami. Wtedy się zdziwiłam ale potem, czytając jakie tu dziewczyny tworzą sobie problemy i jak to jest z wczesną ciążą, stwierdziłam że lekarka miała rację i życiowe podejście. Zostałam tak na serio pacjentką w ciąży, z założoną kartą ciąży, gdy te wyniki bHCG wyraźnie mój stan potwierdziły.

Gość dddiddddii
ja też taką miałam pierwszą wizytę, ciąża jest jeszcze za wczesna żeby podejrzeć dzidzie na usg i usłyszeć serduszko. zrób badania i dbaj o siebie :)

Gość Zuuu91
Ja od razu pokazaliśmy lekarzowi wyniki beta HCG. 708 a po 48 godzi było 1414. Powiedział, ze przyrost idealny. Chyba tak to już jest młoda przyszła mama, pierwsza ciaza i ciagle panika. Najpierw sie martwilam czy lekarz potwierdzi ciaze, a teraz sie martwię czy serduszko będzie biło.

Gość nolipop
a później będa kolejne dylematy...ale będzie dobrze :)

Gość nolipop
badanie ci zlecił, pewnie powiedział o kwasie foliowym, wstępne USG zrobił, na moje oko tak jak powinno być :)

ja zamówiłam wizytę od razu z usg dopochwowym, wg moich wyliczeń to był 6ti 3 d ciąży i potwierdziło się to w badaniu, pęcherzyk, zarodek, wymiary wszystko miałam opisane, gin zaleciła brać folik do 12 tc i stawić się na nast wizytę z badaniami : grupa krwi, morfologia, mocz - bad. ogólne, WR, HIV, toxoplazmoza IgG, IgM , różyczka IgG, IgM, HBS i HCV. opowiedziała mi też jakie będę miała kolejne badania usg, kartę ciąży powiedziała że wypisze na nast wizycie i da mi zaświadczenie odnośnie becikowego ;) i tyle w temacie ;)

Gość też młoda mama
przy pierwszejciąży miałam założoną karę na drugiej wizycie, a w drugiej ciąży na pierwszej, ale dość późno się zorienowałam, zę jestemw ciąży.

Gość nolipop
ogólnie lekarze za dużo przy pierwszej wizycie wolą nie mówić, u ciebie to bardzo wczesna ciąża, więc tym bardziej...