Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina.a.b.

Mieszkam w Niemczech

Polecane posty

Gość Karolina.a.b.

W Dresden, i jestem z tego dumna ,mam faceta który ma wielki dom z ogrodem,samochód a ja właśnie posprzątałam tu i zaraz uciekam na zakupy do karstad -u ,kupię coś na kolację i jakieś kosmetyki ,jest tu o niebo lepiej niż w Polsce.

Gość Karolina.a.b.
Ceny tutaj praktycznie nie mają znaczenia,każdy zarabia przynajmniej 2 tys. Euro. A w pl?Masakra. Żal mi tylko moich koleżanek tam i mamy której wysyłam kilkaset euro.

Gość Karolina.a.b.
Jak wy wytrzymujecie w tej Polsce? :o

Gość Karolina.a.b.
W sumie tak bo Polska to nic innego jak jedna wielka wiocha :-)

Gość Karolina.a.b.
od 17 popuszczam szpary okolicznym biznesmenom jodłując zaciecie :P

Gość hulllia
Ja tez mieszkam w Niemczech i rzeczywiscie stopa zycia jest duzo wyzsza niz w Polsce, ale nie przyszlo mi do glowy, zeby az tak sie z tym obnosic. Ja zazdroszcze kolezankom z Polski, ze sa u siebie we wlasnym kraju, ze maja blisko rodzine, ze mimo trudnosci sobie jakos radza. Tutaj nie ma sie czyms chwalic, bo to jest kwestia wyboru. Kazdy moze wyjechac.

tak sie sklada, ze ja wytrzymywac nic nie musze :D a dom, samochod i euro zamiast PLN na koncie to jak dla mnie zaden luksus a juz na pewno nie powod do takiej euforii. No, ale fakt, moze dlatego, ze ja do wszystkiego co mam doszlam sama ;)

Gość Karolina.a.b.
Tutaj jest też dużo ukrainek,rosjanek i wszystkie to samo mówią. Dresden jest dużo lepsze nawet od naszej 'pięknej 'warszawy :o

Gość Karolina.a.b.
Tschusi , machs gut! ;-)

Gość Karolina.a.b.
machen lachen biznesmenemn fr ojro, haben ojro?ich machen ;lachen cium cium

Gość bariiu
chu z niemcami .

Gość hzhzhtre
Mieszkam od kilkudziesieciu lat w Niemczech. Gdy jestem miesiac w Polsce, to mam straszne tesknoty za moim rodzinnym miastem w Niemczech.

Moj chlopak prowadzi warsztat samochodowy i swietnie mu sie wiedzie. Za trzy miesiace sie hajtamy. Na wesele nie zalujemy. Ma byc ok 200 osob. Ja pracuje jako asystentka dyrektora. Zarabiam 3tys. Choc wcale pracowac nie musze, bo stac nas na to. Nie wiem jak to wszystko mozliwe bo to przeciez dzieje sie w... Polsce. I po h u j mi Niemcy? Przynajmniej jestem u siebie w kraju.

Gość pravvik91....
wyjechała bida zagranice euro zobaczyła na oczy to teraz odpierdala palma co sie dziwisz

Gość dalfOlkaTolka
głupia prowokacja 1/10, żadna Polka mieszkająca w Niemczech, nie zakładałaby takiego topiku, bo i po co? Zwykłe, żałosne prowo

Jessica ze mna jest tak, ze to wlasnie w Niemczech sie czuje u siebie, w domu. W Polsce czuje sie zle i obco, szarobura atmosfera i marazm przytlaczaja codziennosc - takie mam wrazenie. I kiedy wracam z PL to czuje, ze wracam do siebie i ciesze sie, bo tesknie za swoim miastem, za rodzina (w wiekszosci, ta najblizsza rodzina tez mieszka w DE)

Gość ja tez mieszkam w DE
każdy zarabia przynajmniej 2 tys. Euro. no niestety to nieprawda :( ludzie az tyle nie zarabiaja, a bardzo wielu w ogole nie ma pracy, nie mieszaj ludziom w glowach i budz zazdrosci! to zwykla prowokacja! ludzie w Niemczech maja wiecej problemow niz to sie ludziom w Polsce wydaje a i wiekszosc tego nie wierzy :(

Gość httttttttttttt
Ja tez mieszkam w niemczech dokladnie w hamburgu.kocham to miasto.ale jak jestem w polsce to tez jest mi dobrze.

Gość httttttttttttt
No akurat w HH pracy jest mnostwo,ale taka jest prawda ze duzej grupie nie chce sie poprostu pracowac.wiem cos o tym bo sama pracuje urzedzie pracy

Karolina.a.b. W Dresden, i jestem z tego dumna ,mam faceta który ma wielki dom z ogrodem,samochód a ja właśnie posprzątałam tu i zaraz uciekam na zakupy do karstad -u ,kupię coś na kolację i jakieś kosmetyki ,jest tu o niebo lepiej niż w Polsce. Nie noi kolojna durna prukwa... I cos ie podniecasz tym? Tylko puste dupy sie pysznia takimi durnotami i jeszcze durniejsze zakladaja durniejsze tematy... Dresden...miejsce marzen..Ossiland. Durne prowo...

Gość karamustafa
fakt - prostutatka w niemczech zarabia więcej jak w polsce

Gość httttttttttttt
i spotykam ludzi ktorzy wola wziac marne centy niz zabrac sie do pracy