Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgorzatabezmistrza

mężczyzna powinien być autorytetem kobiety

Polecane posty

W mężczyznach szukam autorytetu i niestety cieżko o mężczyznę który bedzie się cieszył im uznaniem :(

*moim uznaniem

Gość młoda :)
bardzo Ci kobieto współczuję:-0 naprawdę, wyslil się troszkę i ambitniej podejdź do sprawy autorytek w swoim mężyczyznie:-0 a kim ma być twój mężczyzna? Papieżem? Filozofem? żal...

Gość młody cwaniaczek
jesli zrobisz mi dobrze - będę dla Ciebie autorytetem :)

Zgadza się. Kobieta powinna mieć za co szanować mężczyznę. Inaczej rzuca się jej na hormony, które szukają nowego obiektu godnego szacunku, albo przynajmniej ich ruch zostaje radykalnie ograniczony i skierowany na inne obszary aktywności życiowej. :) Najgorsza jest kombinacja braku szacunku przechodzaca w pogardę. Wtedy jest pozamiatane.

mężczyzną którego podziwiam :)

Gość młody cwaniaczek
mnie możesz podziwiać za sprawność fizyczną, klejnoty rodowe w pełni sprawne i zamiłowanie do gier łóżkowych:)

"a kim ma być twój mężczyzna? Papieżem? Filozofem?" mężczyzną którego podziwiam :) młody cwaniaczek - nigdy nei będizesz facetem w moich oczach :) "Zgadza się." - na pewno w moim przypadku nie am innej opcji, ale trudno o takiego mężczyznę :(

Gość lela***
A napisz nam, Autorko, co to znaczy dla Ciebie "autorytet". I co cienisz w sobie? Jakie Ty masz zalety?

"mnie możesz podziwiać za sprawność fizyczną, klejnoty rodowe w pełni sprawne i zamiłowanie do gier łóżkowych" przykro mi że tylko tyle soba reprezentujesz :(

oczywiście, że swojego faceta trzeba podziwiać, szanować, polegać na nim w sprawach, w których jest lepszy i wzajemnie. :)

Autorytety są różne, mężczyzna-partner powinien budzić mój szacunek i zaufanie. Powinnam go cenić i móc na nim polegać. Czasem widzieć w nim mądrego przewodnika.

"oczywiście, że swojego faceta trzeba podziwiać, szanować, polegać na nim w sprawach, w których jest lepszy i wzajemnie." obecnych "mężczyzn" nie am za co podziwiać :O

tak ogólnie to może i nie ma za co, trzeba szukać dla siebie rodzynka powodzenia!

Gość lela***
Dla mnie autorytetem był Jan Paweł II, Matka Teresa z Kalkuty. Mo mąż nie jest dla mnie autorytetem:-0 Kocham go, jest dobrym człowiekiem, dba o dom, rodzinę itd. Ale nie chcaiłabym dzielkić łóżka, kuchni z autorytetem. A TY JESTEŚ DLA KOGOŚ AUTORYTETEM??

Gość lela***
autorko, nie obraź się, ale chyba Ci się trochę pijęcia pomyliły;)

Gość lokomotywa i wagony
Nikt mądry nigdy nie powie o sobie, że jest mądry myślę,iż powinnaś szukać kogoś w kim mogłabyś podziwiać zamiłowanie do zdobywania wiedzy i życiowego doświadczenia być może dla Ciebie ktoś taki mógłby być autorytetem.

Podziwianie, to idealizowanie. Idealizowanie - to nierzeczywisty obraz. Ty szukasz iluzji i stąd oczekiwania. Czemu dobry, troskliwy, bez nałogów facet to za mało? Jeśli szukasz autorytetu, to będziesz wtedy czuła się jako osoba podrzędna. Jako pod-człowiek. Czemu chcesz czuć się gorsza? Związek partnerski jest zdrowszy dla obu stron.

Gość lela***
I zamiast szukać autorytetu, poszukaj sobie normalnego chłopaka z wadami i zaletami;) A bycie zworem zacznij od siebie ;)

Gość lela***
wzorem - miało być

"Dla mnie autorytetem był Jan Paweł II, Matka Teresa z Kalkuty." Autorytetem moze być matka, nauczyciel czy sasiad który inspiruje swoim zachowaniem, ktoś kto inspiruje nas swoja postawą i kogo podziwiamy własnie za te postawę :) to nei musi być świety czy osoba uważana powszechnie za autorytet :)

autorytety tez maja wady :)

wg słownika JP AUTORYTET: człowiek mający duże poważanie ze względu na swą wiedzę lub postawę moralną, stawiany za wzór do naśladowania, mający wpływ na postawy i myślenie innych ludzi. kwestia subiektywna kogo sobie stawiamy za wzór i kto na nas wpływa.

Gość nie rozumiecie znaczenia tego
slowa kretynki, na czele z autorką

"Jeśli szukasz autorytetu, to będziesz wtedy czuła się jako osoba podrzędna. Jako pod-człowiek. Czemu chcesz czuć się gorsza? Związek partnerski jest zdrowszy dla obu stron." jestem osobą która cieszy sie autorytetem i poważaniem, nie boje sie spłycenia mojej osoby do roli tego gorszego w związku :) wiem, ze mój przyszły partner bedzie mnie podizwiał za to jaka jestem i chcę spotkac mężczynę którego autentycznie bedę cenić

Gość miły telefon
czyli jezeli się zakochasz to znajdziesz autorytet! Bo pokochasz tego kogoś za coś co będzie Ci imponowało:)

"czyli jezeli się zakochasz to znajdziesz autorytet! Bo pokochasz tego kogoś za coś co będzie Ci imponowało" tak, tlyko kolejnosć jest odwrotna, wpierw mi aimponuje potem sie zkaocham, a nei w przeciwnym kierunku jak piszesz

Gość nie rozumiecie znaczenia tego
czyli powiedz po ludzku: szukasz wartosciowego mezczyzny, nie cwierc-inteligenta nadajacego sie tylko do seksu

podałam ścisłe obiektywne znaczenie tego słowa mąż może być autorytetem w kwestii motoryzacji, finansów czy wiedzy o historii lotnictwa i nie jest to żadne nadużycie tego pojęcia.

Gość stara ale jara :)
aleś Ty jeszcze głupiutka , Autorko :) ale co zrobić! wiek ma swoje prawa :)