Gość 44iiiaaa Napisano Kwiecień 4, 2012 witam. bylam dzis u ginekologa, zbadala mnie, zrobila cytologie, badanie "palpacyjne", usg, stwierdziła ze jajniki wygladaja bardzo dobrze, widac ze strogeny ladnie pracuja, nie widziala niepokojacych rzeczy. ale . moje cykle nigdy nie byly regularne :30-40 dni, wiec glownie z tym probemem do niej poszlam. no i ona stwierdzila ze prawdopodobnie mam zaburzenia w tej 1 fazie ( bo mowilam jej ze od owulacji potrafie sobie sama wyznaczyc te 14 dni i okres dostaje mnie wiecje tak jak wylicze), wiec ze ta faza przed owulacja jest jaka hmm niepewna. wypisala mi skierowanie na bad.tarczycy. czytalam teraz w necie ze w 1 fazza glownie zalezy od estrogenow - a mowila mi ze widac ze ladnie pracuja. gdybym miala obnizony progesteron to mialabym komplikacje w 2 fazie. wiec ja juz nic z tego nie wiem. miala ktoras z was podobnie? wspominala cos o leczeniu hurmonami - ale w tym problem ze ja nie chceprzyjmowac hormonow, mam sklonnosci do tycia wiec pewnie wygladalabym po nich jak rebeka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach