Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nielubiana przyjaciolka

Dziewczyna mojego przyjaciela chyba mnie nie lubi. Co zrobic w takiej sytuacji?

Polecane posty

Postaram sie opsac sytuacje w skrocie. Mam dobrego kolege, nasi rodzice sie przyjaznia, sa siadami, my razem chodzilismy do szkoly, potem wybralismy ten sam kierunek studiow. Roznie to bywalo, czasem mielismy slabszy kontakt, ale zawsze jakos pozostawalismy w kontakcie. Teraz tak sie sklada, ze pracujemy w tej samej firmie. Jako, ze mieszkamy daleko od miejscowosci rodzicow to czasem razem do niech jezdzimy. Na przyklad raz jedziemy jego samochodem, raz moim. Nie sa to czeste wizyty, ale czasem sie zdarza. Po pracy raczej sie nie spotykamy, chyba, ze w wiekszym gronie znajomych. Mamy jednak dobry kontakt ze soba. Kilka miesiecy temu on poznal dziewczyne, sa razem chyba juz 4 miesiace i widac, ze ona mnie nie lubi chociaz nie wiem dlaczego. Nie ma absolutnie zadnych powodow do zazdrosci. Niestety ostatnio powiedziala mu, a raczej zabronila tych wyjazdow do rodzicow. Kompletnie tego nie rozumiem, bo sami rzadko jezdzimy. On oczywiscie jej wytlumaczyl, ze to bez sensu by jezdzic na dwa samochody i nie zgadza sie z tym co mowi. Wczoraj jego dziewczyna przyszla do mnie do domu i zaczela krzyczec, ze rozbijam jej zwiazek, ze ona sie nie zgadza bym z nim jezdzila i zakazuje mi kontaktowac sie z nim. To niemozliwe, bo jak wspomnialam razem pracujemy. Ogolnie nie dala mi nawet dojsc do slowa. Nie wiem za bardzo co robic w takiej sytuacji. Zignorowac ja czy sprobowac jakos nawiazac kontakt by sie przekonala, ze nie zagrazam jej zwiazkowi?

nikt sie nie wypowie?

Gość maja88.89
na zazdrość nic nie poradzisz, zwłaszcza patologiczną :D swoją drogą panna ma bardzo niskie poczucie własnej wartości... przerabiałam to w druga stronę

Gość smigamdygam
no lepiej nawiaz kontakt zeby sie przekonala mowisz ze nie ma powodow do zazdrosci ale czy ona o tym wie? moze postaw sie w jej sytuacji moze tez bys byla zazdrosna no ale kaazdy jest inny ja ogolnie chyba jestem zazdrosna;p a moze ona ma jakies kompleksy czy czuje sie gorsza..

oczywiscie, ze nie ma powodow i powinna o tym wiedziec. Bo niby co jest powodem? Ze z nim pracuje?

Gość smigamdygam
no a gadalas z tym twoim przyjacielem na ten temat? moze idzcie na jakas terapie rodzinną;p heheh :)

Jest zazdrosna i obawia się konkurencji. Zresztą są bardzo młodym związkiem więc ona zapewne nie czuję się jeszcze pewnie przy nim. Mnie też nie lubi dziewczyna mojego dobrego znajomego, od 2-3 lat spotykamy się bez jej wiedzy bo inaczej miałby awanturę, a dziewczyna mnie nie zna, nawet nie rozmawiałyśmy i ona nie ma zamiaru mnie poznawać. Może gdyby jednak zmieniła zdanie i zechciała poznać, zobaczyła, że nie mam złych intencji wzięłaby trochę na wstrzymanie? W Twoim przypadku też można spróbować po prostu się poznać.

Rozmawialam z nim to powiedzial zebym sie nie przejmowala. O tej jej awanturze, ktora zrobila u mnie nic mu na razie nie mowilam.

Ta awantura nie za dobrze świadczy o tej dziewczynie, aż tak jest zdesperowana? Musi się czuć bardzo nie pewnie.

To znaczy awantura to moze za duze slowo, bo nie wydzierala sie jak wariatka, ale mowila podniesionym glosem, nie dala mi dojsc do slowa. Jeszcze moj maz wyszedl na przedpokoj, a ona do niego z tekstem "pilnuj swojej zonki bardziej, bo nie wiem jak ty, ale ja partnerem nie mam zamiaru sie dzielic" To bylo takie zalosne ze az mojemu mezowi jezyk w gebie odebralo:p

wlasnie, porazka. I dlatego sie teraz zastanawiam czy moze umowic sie z nia na jakas kawe i zalagodzic sytuacje czy odpuscic sobie i dac spokoj?

Nie rozumiem cię. Kobieta traktuje cie jak śmiecia, drze się na ciebie, nie ma ani odrobiny kultury, a ty się chcesz z nią na kawę umawiać i łagodzić sytuację? Oszalałaś? Olej babsko do cholery, miej honor :O !

masz racje w sumie. Maz mowil mi to samo, ale nie chce by jej cyrki odbily sie na mojej znajomosci z tym kolega. A wiem juz, ze ona bedzie dazyc do tego bysmy nie mieli ze soba kontaktu. Mnie po prostu bardzo ciekawi w czym ja jej zawinilam