Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_barbie_

jak często karmić noworodka

Polecane posty

może wydawac się wam, że to głupie pytanie ale ja nie mam pojęcia jak już mi dadzą maleństwo i będzie ono pod moją opieką jeszcze w szpitalu a potem już w domu to jak często go mam karmić, co 3 godziny i w nocy raz czy co godzine itd itd, przeraża mnie to bo nie wiem jak jest dobrze, niechce aby się odwodniło i niechcę tez przesadzić oni w szpialu nie dają instrukcji obsługi :)

Gość na zyczenie
a nie na godziny:) nauczysz się, kilka dni i bedziesz wiedziała czy dzieciątko jest głodne:)

Gość dfghjk
najlepiej karmić na żądanie ;)

Gość Buahhha
Nie bój sie poznasz swoją dzidzie musicie sie nawzajem poznać ona ci da znać jak bedzie głodna :-) Ja mojego karmiłam co 3h :-) a czasami nawet co dwie wszystko zależało od niego :-)pozdrawiam i powodzenia

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
na poczatku karmisz co 2,5 godziny a potem co trzy

Gość ja znam prawde ja prawde znam
ja jak urodzilam, dali mi mala na dwie godziny i kazali przystawic do piersi. W sumie to nawet nie pamietam jak dlugo karmilam, bo bylam padnieta po porodzie a do tego bylo cos kolo polnocy i spac mi sie chcialo okropnie, wiec nie wiem jak dlugo corcia jadla ale mysle, ze tez przysypiala. Pozniej wzieli mala do kapania i jak mi ja oddali, to ja do rana nie karmilam! corka ladnie spala, nie upominala sie o jedzenie ;) a ja rano opieprz dostalam od pielegniarek, ze przystawiac, przystawiac, zeby zolc szybciej zeszla (mala urodzila sie lekko zazolcona). No a pozniej to karmienie na zadanie (o ile karmi sie piersia) przy mleku mm odstepy miedzy karmieniami nie powinny byc krotsze niz 2 godz. zeby dziecko zdazylo przetrawic pokarm- tak mi polozna mowila