Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubieciastka45678

Test ciążowy pozytywny czy może pokazywać coś innego niż ciąże?

Polecane posty

Gość lubieciastka45678

witam, 18.02 miałam ostatnią miesiączke, od tamtej pory, cisza. W wakacje mialam torbiel i bralam tabletki, ale nie bylam u lekarza na badaniu kontrolnym. Mialam miesiaczke normalnie az do tego miesiaca. Zrobilam tydzien temu z samego rana test, wyszedl pozytywny, szybko poszlam do apteki, kupilam drugi rowniez pozytywny, ale czy moze pokazywac cos innego niz ciaze? np to ze mam torbiel? czekam na wizyte u lekarza ale jestem ciekawa.

jest taka mozliwosc aczkolwiek to maly procent ze test sie myli..ale moze tak byc

Gość lubieciastka45678
generalnie wczesniej tylko ciaze bralam pod uwage, ale m jak milosc wczoraj lecialo i pomyslalam sobie ze moze ja tez tak mam:D ale tak naprawde to jesli beddzie to ciaza to tez bede sie cieszyc mimo tego ze facet mnie zostawil.

Teoretycznie może, ale to skrajne przypadki. Np nowotwory czy przy braniu niektórych silnych leków. Ale to margines więc raczej to ciąża;-)

Gość grtrtttt
nie może, bo wykrywa tylko HCG wytwarzany przez tworzacy się zarodek...torbiel nie wydziela HCG....

He, he - czasem jest bardzo łatwo zajść w ciążę :-) Ja miałam prawie 38 lat, przebyty nowotwór (chemioterapia, hormonoterapia), a wystarczył 1 stosunek bez gumki (bo to było tuż po zakończeniu okresu, więc myślałam, ze jeszcze bezpłodnie) i cyk :-) Dziś jestem mamą rocznego uroczego brzdąca :-) Moja koleżanka natomiast ma prawie 41 lat i też wpadła z mężem - mimo, ze stosują gumki - najwidoczniej jakaś pękła. A także mam 2 kumpele, które od lat sie starają, biegają po lekarzach i nic nie wychodzi ..... Tak więc reguły nie ma. Na moje jesteś w ciazy :-)

Gość lubieciastka45678
dziekuje wam za odpowiedzi, dzis ide do lekarza i bede wszystko wiedziec, jestem mloda mam 20 lat dopiero ale jesli bede w ciazy bede sie cieszyc. :) nie kazdy moze miec takie szczescie. Ale zaczelam myslec ze moze nie jestem.

Gość lubieciastka45678
nie no mysle pozytywnie, ale wiesz wszystko sie nagle zawalilo. Mieszkam w innym miescie, zdala od rodziny, musze sobie sama radzic, facet okazal sie ciota, ale wiem ze jesli okaze sie ze jestem w ciazy to wiem ze mam dla kogo zyc i byc silna:)

Gość lubieciastka45678
właśnie wróciłam od lekarza, 90% ciąża.

Gość lubieciastka45678
dziekuję! :* heh, ja tez lubię ale nie jem:D

Gość Ciąża ?

Witam 4 grudnia miałam dostać miesiaczke wykonała test ciążowy i wyszedł pozytywny później wykonałam drugi i również pozytywny 7 grudnia dostałam okresu z skrzepami , który trwał 8 dni po okresie wykonałam znów dwa testy ciazowe i wyszły negatywne...4 stycznia również miałam mieć okres i wykonalam jeden test ciążowy i wyszedł pozytywny za 2 tygodnie mam wizytę u ginekologa może ktoś mi cos poradzić ?