Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola_to_ja12354

Jak pomóc komuś kto nie radzi sobie ze swoimi wadami

Polecane posty

Gość karola_to_ja12354

Mam bardzo dobrego kolegę który nie może poradzić sobie ze swoimi wadami każdą krytykę na swój temat źle przyjmuje zamyka się w sobie od razu zniechęca się do życia zamiast zaakceptować siebie jakim jest. Ma problem na tle psychicznym ponieważ dużo sobie wmawia nie daje sobie pomóc uważa że jest on najgorszy nie widzi swoich zalet. Utrudnia mu to normalne funkcjonowanie nie chodzi na studia ze mną nie chce się już spotykać...nie wiem jak mama mu wytłumaczyć wszystko żeby siebie zaakceptował...próbowałam już wszystkiego...chodził nawet do psychologa przez długi czas trochę pomogło to ale tylko wystarczyła jedna krytyka by znowu było jak kiedyś...teraz okłamuje psychologa jak tam pójdzie mówi że wszystko jest już dobrze a wie że nie jest... Co mogę zrobić jeszcze by mu pomóc??? Proszę napiszcie jakieś porady.

Gość karola_to_ja12354
jest ktoś kto mi pomoże???

Gość anataszka
Niestety ale kolega jest chyba totalnym introwertykiem... Koncentruje się tak naprawdę tylko na sobie i swoich doznaniach. Jeżeli sam nie będzie chciał sobie pomóc, to Ty niestety nic nie zrobisz. Takie osoby lubią jak inni się nad nimi litują, nieświadomi swojej krzywdy robią małe przedstawienie wokół siebie. Na Twoim miejscu przestała bym zabiegać o niego, bo może się to skończyć również dla Ciebie dołem psychicznym.

Gość karola_to_ja12354
No właśnie zaczęłam już się dołować przez to sama;/ Mówię mu ciągle że chcę mu pomóc ze każdy ma wady i powinien siebie zaakceptować ale to nic nie daje a nie chcę go zostawić z tym samego...