Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Nagle mój synek 1,5 roczny nie chce myć włosów. Pomożecie?

Polecane posty

Mój synek uwielbia się kąpać, jak uslyszy ze bedziemy robić ciap ciap leci do łazienki,wrzuca wszystkie zabawki do wanny i próbuje wejść w ubraniu. Gdy już jest w wannie, chlapta się, bawi zabawkami, śmieje, jest prze szczęśliwy. Ma bujną czuprynkę, ale nigdy nie bylo problemu z myciem głowy. A teraz nie moge go położyć w wannie, od razu mi wstaje, krzyczy, nie moge go utrzymać. Napewno nie boi się wody, jakoś nigdy mu szampon nie dostal sie do oczu. Mąż wyjechal na delegacje... a mój mały chodzi z nieumytą głową.... Co by tu wymyśleć?

Gość search
Tez tak mialam z corka.U nas jedynym wyjsciem okazala sie kapiel z nia.Kladzie sie na moich kolanach,zaslania oczy papierem i lecimy.Ma 3 lata,nie wiem jak dlugo to jeszcze potrwa,ale innego wyjscia nie ma,a ma dlugie wlosy,wiec trudno,myc musze czesto.

Gość akinoreV
Nie znam się, nie mam dzieci, ale może spróbuj go jakoś zachęcić. Wrzuć mu do wanny zabawki, pokaż jak się im myje główki, że jest to fajne, przyjemne i że ładnie się wygląda z czystą główką. Później niech on "umyje" głowy tym zabawkom, pochwal go.. Może się przełamie :)

Zabawek ma pełno... Jak się go pytam w wannie jak sie myje wloski, to sam sobie główke polewa kubeczkiem i czochra wloski. Nie boi się tego, nawet jak leci mu woda po twarzy. Tylko położyć się nie chce.

zakryj mu oczy ręcznikiem. Mój tez miał taką fazę że histeryzował w kąpieli, histeryzował przy obcinaniu włosów aż nagle, z dnia na dzień mu przeszło :D

Gość u mnie też tak byłoo
Pomógł zakup ronda kąpielowego. Koszt ok 20 zł ale naprawdę pomogło, może i u Ciebie tak będzie.

Gość gryczka
Mój syn też w pewnym momencie przestał tolerować mycie włosów (nigdy nie przepadał, ale w pewnym momencie zrobił się dramat z tego). Mąz wymyślił, żeby moczyć mu głowe i spłukiwać prysznicem. Podziałało :-) Teraz synek sobie sam próbuje z prysznica główkę polewać. Ma 16 miesięcy skończone.

Gość omnaaa
z tego co czytam problem nie tkwi w samym myciu włosów ale w połozeniu dziecka w wanie.. wyjście: dolej przed myciem włlosów wiecej wody i tylko odchyl mu główkę do tyłu i po problemie