Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mika1619

studia

Polecane posty

Gość mika1619

Hey . Jestem licealistką , właśnie w tym roku (2klasa) pisałam maturę taką próbną próbnej , napisałam na 68% i ogólnie z matmy mam 5 na semestr więc raczej sobie radzę z matmy i też kocham matematykę . Jednakże w ogóle nie mam pojęcia na jakie studia iść ,lubię również gotować , robić zdjęcia , lubię różne prace związane z informatyką i grafiką komputerową . Zastanawiałam się nad informatyką , ale mam podstawową w szkole i nie dałabym sobie rady na studiach . Doradźcie coś :)

Gość dostac nie ale mozna
informatyka to bardzo przyszlosciowy kierunek.

Gość mika1619
nie wybrać tylko doradzić ...

Gość inzynier serwisowy zablokowany
Kurwa nie mogę takich bzdetów.. INFORMATYKA NI JAK NIE JEST PRZYSZŁOŚCIOWA. Tylko programiści dobrze zarabiają. I jesli nie nudzi ci się klepać kod do 60 tki to ok. Zarobki serwisantów, wdrożeniowców, testerów, czy specjalistów od sieci. BAAAAAAAAAAAAARDZO rzadko przekraczają 3 tyś pln. Znowu robicie głupią modę jak na budowlankę... Klepacz kodu jako jedyny informatyk w polsce przekroczy 5 tyś netto. nawet 9 tyś osiągnie dobry. Ale co 2 lata średnio zmiana języka. i Klep do 60 tki...

Gość Ja bym wybral gotowanie
jest najbardziej przyszlosciowe. Bardzo dobry kierunek

Powiedzcie mi kto wam rodzi takie coś we łbach telewizja ?? 3 zdania i znikam Budownictwo masz tylko uprawnienia budowalne czas osiągnięcia 4 tyś netto ok 10 lat. Conajmniej 7 studiów i uprawnień. Lepsza jest inż środowiska. Masz uprawnienia budowlane i instalacyjne. Praca zawsze się znajdzie. Od montażu kibli po projektowanie hiperwentylacji. Montażu rekuperatorów itd. Informatyka... chcesz siedzieć w biurze i nic nie robić?? 60% informatyków tak kończy i poprawia pani zosi pasjansa. Pomyśl o programowaniu tylko ze ile lat ma według ciebie android ?? 3 ?? W ciągu 3 lat z c++ potrzeba nagle przerobionej javy której nigy nikt nie kodował chyba że do telefonów. Co 3 lata średnio zmienia się język i musisz się uczyć od podstaw. + siedzisz w domu i pracujesz zdalnie - ciągła nauka i klepanie non stop tego samego tlko ludzie z pasją zostają. Zwykle kazdy wytrzymuje 5 , 7 lat.. Lepsze zarobki niż przeciętny informatyk da ci: Kierowca tira Programista CNC Operator maszyn budowlanych O dźwigu już nie mówie bo tam masz lepsze zarobki niż programista. Spawacz Programista automatyk. Programista plc Itd itd.... Takie są realia.. Wpisz informatyk w pracuj. 99% to programista bo nikt nie wytrzymuje Potem tester też nikt nie wytrzymuje ale 3 tyś idzie zarobić. A potem serwistant ( tylko dla młodych nie ma cie w domu cały tydzień) też 3 4 tyś. POTEM ZWYKŁY SZARAK cisco... czy naprawiacz lapów... Myślciec ludzie to nie boli..

Nie prawda Informatyka to moje hobby. Po prostu przyblizam realia. Najlepszy zawód w polsce dla kobiety to nauczyciel. Tylko musi mieć mocną psychę 5h nie słuchać i 2500netto jest. A po h pracy własna działalność. Trzeba mieć tylko predyspozycje. A tak no to jak zwykle jak cie stać. medycyna, farmacja, stomatologia.

Gość powiem i ja........
jeśli lubisz matematykę i dobrze sobie z nią radzisz to ja na Twoim miejscu poszukałabym jakiegoś kierunku na politechnice nie koniecznie musi to być informatyka z tym że na maturze raczej byś musiała zdawać matematykę rozszerzoną i zdać ją na przyzwoitym poziomie

Przybliżyłem jej tylko realia słynnych zarobków infomatyków rzędu 10 tyś.. Tyle się płaci tylko za klepanie kodu. Trzeba być człowiekiem maszyną. Monotonia zabija. Grafik działając na własną rękę jest w stanie zarobić 6 tyś netto. Jak masz zdolności już dajesz ogłoszenie na oferie i zarabiasz. Po prostu lubię uświadamiać ludzi a nie obrażać... Bo wszyscy albo zarzadzanie i marketing, albo budownictwo albo informatyka. A tego że po 2014 nie będzie co budować jak ukończą budowlankę to nie widzą... Znikam miłego dnia.

panie zrzedzący informatyku, informatyk a vzłowiek który skonczył informatykę to 2 różne sprawy, jak ktoś konczy infę i nei umie nawet programować to co sie dziwisz że pracuje za 2 tysiace w biurze wprowadzając dane do bazy