Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luska.s

ile zarabia pielegniarka?

Polecane posty

Gość gość
kilka lat temu lezałam w szpitalu po operacji to salowa mna sie bardziej interesowała niz pielegniarka z sali pooperacyjnej ,pielegniarka albo spała albo łaziła na plotki salowa do niej chodziła i mowiła która pacjetke boli zeby nam cos podała bo cierpimy to dobiero krowa przychodziła i dała przciw bólowy i mitem jest ze same tak ciezko pracuja o salowych nic ani słowa ja mam złe doswiadczena z pobytu w szpitalu i uwazam ze ile by nie dostały podwyzki zawsze bedzie im mało ,natomiast jak tylko zwiekszenie obowiązków zaraz protest i g****oburza ,sa takimi samymi ludzmi jak wszyscy w naszym kraju ilu ludziom w firmach dokładano pracy a nie dokładano do pensji i nikt nie robił rabanu a tu chcą byc traktowane jak lekarze ale jak wypisywac recepty i wziaźc jakas odpowiedzalnosc to juz nie wymyslaja cuda na kiju to jest wyjatkowo roszczeniowa grupa

Gość gość
Sam już nie wiem czy mam usiąść i płakać czy paść ze śmiechu ;) luziom się wydaje że praca pielęgniarki jest prosta i że nic nie robią tylko kkawę piją. Sam skończyłem niedawno studia licencjackie i wiem ile musiałem włożyć w to pracy, a to dopiero początek problemów bo jak pomyśle ile w pracy zawodowej będę musiał wypełniać dokumentów to zaczynam wątpić czy pomimo całej pasji do tej profesji będę miał odpowiednią ilość czasu dla pacjenta- ale za to trzeba podziękować władzy która uwielbia papier poganiac papierem. Kawę już się przyzwyczaiłem że pije zimną ,a obiad jem w 5 minut. Stare pielęgniarki w większości są wypalone ale to dlatego że wszyscy traktują je jak służące, ale należy im się szacunek bo to one uczą praktycznego wykonywania zawodu młodych adeptów sztuki pielegniarskiej. A jeśli chodzi o płace... Brak mi słów, wg mnie podstawa powinna wynosić jakieś 5 tys. brutto lub 3 tyś. + doliczane kwoty od wykonanych działań pielęgniarskich przy pacjencie. Pozdrawiam

Gość gość
Pielęgniarka zarabia ok.2 tyś na rękę.Jak pielęgniarki są taki be,sami opiekujcie się swoimi bliskimi i sami obcierajcie im ufajdane d**y,wtedy zobaczymy.Średni wiek pielęgniarki w Polsce to 48 lat.Jeszcze parę lat i zobaczymy co będzie.Taki mają miód a jakoś młode damulki nie garną się do tego fachu.

Gość gość
Myslicie że pielęgniarka ma tylko jednego pacjenta i nic wiecej i akurat koło ciebie będzie skakała.

Gość gość
pielęgniarka w Polsce zarabia grosze, taka prawda a lekarze chętnie przerzucają na nie wiele swoich obowiązków, ja wolałam wyjechać i pracuje w Niemczech, warunki są o wiele lepsze a dzięki SeniorCare bardzo szybko udało mi się znaleźć fajną posadę, nasze pielęgniarki za granicą są bardzo cenione

Gość gość
Ja mam 2600po 20 latach pracy mam 40 lat a jestem najmlodsza na oddziale że juz nikt nie przyszedl do pracy pielegniarki są na wymarciu jak dinozaury

Gość gość
zeby byc pielegniarką trzeba miec powołanie to nie jest zawód na którym da sie zbić majątek a teraz do tego zawodu wepchały sie cwaniary bez powołania które szantażując ludzi postawionych pod ścianą chcą sie dorobić

Gość gość
1800 na rękę w Warszawie

Gość gość
nikt nie chce zbić majątku w tym zawodzie, przypuszczam, że wszyscy znają realia idąc na studia, ale każdy chce godnie zarabiać. powołaniem nie wyżywisz rodziny

Gość gość
godnie to wg pielegniarek jest ile?bo jak narazie to słysze ze mają studia i chca miec tyle co lekarze :)

Gość gość
godnie to znaczy nie niecałe 2000 za pracę świątek, piątek czy niedziela po 12 godzin

Gość gość
Ja jestem pielęgniarką ale aby dorobić biorę sobie zlecenia domowe. Można na tym naprawdę fajnie zarobić. Tylko, ze planując cos takiego trzeba samemu zainwestować w odpowiednie rękawiczki medyczne, igły medyczne, strzykawki medyczne itd. Ja wszystko co potrzebne kupuję w http://medagro.eu/. Jest to sklep medyczny z ogromnym wyborem i przystępnymi cenami.

Gość gość
Pielegniarki robia to co do nich nalezy.Same wybraly ten zawod niby z "powolania"a ciagle im malo i malo kasy.Robia na dwa etaty bo im na wczasy sie chce,a to do spa,a to nowe lepsze auto trza kupic i tak ciagle.To biedne panie salowe odwalaja za nie kupe roboty i nic z tego nie maja

Gość rafciu
SUBKILLER Motywacja jest tym co pozwala Ci zacząć. Nawyk jest tym co pozwala ci wytrwać. Dlatego pośpiesz się zmotywuj i zarabiaj pieniądze razem z subkiller.pl >>> https://subkiller.pl/?p=rufus8 Zalety naszego programu partnerskiego Unikalne programy partnerskie Premium i Sub SMS Znakomita skuteczność programów partnerskich Szybkie wypłaty bez prowizji Możliwość edycji programów pod względem graficznym 11% od poleconych Dobry kontakt z administratorem

Gość gość
lublin, klinika - 2400 na reke

Gość gość
Pieniądze pielęgniarek nie są adekwatne do odpowiedzialności i zakresu obowiązków. Ja mam około 2 tysięcy, pracuję krótko w zawodzie a z tego co wiem zapotrzebowanie na pielęgniarki ma być spore http://praca-wielkopolskie.pl/rynek-pracy-w-woj-wielkopolskim/ , bo staruszków coraz więcej… ja mam nadzieje, że z czasem te podwyżki bedą na jakimś przyzwoitym poziomie.

Gość gość
Ja mam całkiem dobre zarobki, jestem zadowolona. Pracuję w dobrym miejscu, które pomogła znaleźć dla mnie firma IRS Poland

Gość gość
Pośrednictwo pracy Top Group dla renomowanych klientów w Niemczech, poszukuje wykwalifikowanych osób do podjęcia pracy w Klinice. Poszukujemy osób do zatrudnienia na stałe jako PIELĘGNIARZ/ PIELĘGNIARKA lub ASYSTENT/ASYSTENTKA NA DZIALE OPERACYJNYM Oferujemy : *umowa o pracę podpisywana z niemieckim pracodawcą *atrakcyjne wynagrodzenie 3200-3500 euro brutto *zakwaterowanie Wymagania: *bardzo dobra znajomość języka niemieckiego na poziomie min. B1 * kierunkowe wykształcenie uprawniające do wykonywania zawodu *kurs kwalifikacyjny/specjalistyczny lub specjalizacja w dziedzinie pielęgniarstwa anestezjologicznego * pozytywne i życzliwe nastawienie, umiejętność pracy w zespole * odpowiedzialność, samodzielność Zainteresowane osoby prosimy o wysłanie CV oraz aktualnych certyfikatów na adres e-mail : topgroup@wp.pl z dopiskiem TGPG/112017. Więcej informacji pod numerem telefonu : 723735560

Gość gość
Nie są to złe pieniądze.. oczywiście wyższe wynagrodzenie bardziej by ucieszyło, ale ja jako pielęgniarka przyznaje, że nie zarabiam wcale jakiś marnych groszy, ale normalne pieniądze. Musiałam jednak zmienić pracę, we wcześniejszej nie byłam zadowolona ze swojego wynagrodzenia. Obecne miejsce pracy pomogła mi znaleźć firma IRS Poland.

Gość mariamm
W Polsce w ogóle nie doceniają pielęgniarek, zawsze to lekarze są najważnijsi i oni kasy najwięcej dostają, a jeszcze protestują. A pielęgniarka to od wszytkiego jest. Ja już miałam dość bycia taką panią “podaj, przynieś, pozamiataj” i zdecydowałam się zostać opiekunką w laxo care. Za kilka dni wyjeżdżam do Niemiec. Boję się wiadomo ale tutaj za głodową stawkę siedziała nie będę.

Gość gość
Prawda jest taka że pielegniarki tylko potrafia płakać hehh z jednego etatu oczywiście bo co druga ma 2 etaty i lepiej zarabiają nie małe pieniążki ☺

Gość gość
Prawda jest taka że pielegniarki tylko potrafia płakać hehh z jednego etatu oczywiście bo co druga ma 2 etaty i lepiej zarabiają nie małe pieniążki ☺

Gość gość
Pielegniarki nie mają źle nawet z jednego etatu ale żadko która ma jeden hehh poradnie dps hospicja itd.chleba z masłem nie jedzą uwierzcie

Gość gość
Co druga ma 2 etaty hmmm 2 ?a może lepiej

Gość gość
Co druga ma 2 etaty hmmm 2 ?a może lepiej

Gość gość
One same chcą nad godziny takie są realia same chodzą za nad godzinami zacierają rączki ojjjj dziewczyny przestańcie płakać bo tak naprawdę wiemy jak jest

Gość gość
Pielegniarka i podwyźka to żenada

Gość gość
Taka ciężka praca?a co druga na emeryturze w szpitalu dorabia heh o czym ta mowa i do kogo weźcie się dziewczyny za robotę lepiej

Gość gość
Pielęgniarka OIOM,szpital powiatowy- 2,2tyś.

Gość gość
Jak wam nie pasuje praca pielęgniarek to sami obcierajcie d**y sobie i twoim bliskim! Zresztą już nie długo tak będzie.ŚREDNI WIEK PIELĘGNIAREK TO PONAD 50 LAT!