Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie przyszła matka :)

Zwariowane mamusie

Polecane posty

Gość taka sobie przyszła matka :)

Ha, tak czytam te topiki i śmiech mnie ogarnia.... Termin porodu mam na 10 czerwca. I nie mam jeszcze nic oprócz kilku ciuchów kupionych dla dziecka. I nie panikuję i nie zastanawiam się czy ze wszystkim zdążę. A widzę, że tu ogólna panika, niektóre kobiety, które również mają termin na czerwiec nawet piorą ubranka i co śmieszniejsze mają spakowane torby do szpitala. Po co się tak stresować? Cieszę się że mam do tego inne podejście bo chyba bym zwariowała ale nie potępiam, powodzenia:)

poznałam niedawno niedoszłą rówieśniczkę mojej córki i jej mamę... dziewczynka postanowiła opuścić brzuch swojej mamy w 25 tyg. ciąży... też były nieprzygotowane:( ja zresztą też latałam jak kot z pęcherzem, bo mi się dziecko pospieszyło, a nie byłam spakowana, bo żadnych oznak prawda...więc mnie to już nie smieszy po prostu syndrom wicia gniazda włącza się niektórym szybciej:)

Gość glokimon
przygotuja sobie wszystko wczesniej i bede miały spokój bo wiadomo ze pod koniec jest ciezko :)

Gość Carrotta
Co kto lubi. Dla mnie akurat kupowanie małych ciuchów i akcesoriów było wieelką frajdą i czymś w rodzaju emocji kolekcjonera ;) Torbę pakowałam powoli i systematycznie, z głową - miałam gotową ani za wcześnie, ani późno. Zakupiłam sobie do niej dokładnie to, czego potrzebowałam i było mi z tym dobrze :) Pakowanie na ostatnią chwilę? Nie dla mnie. Po co się tak stresować? :P

Gość Carrotta
Aha: mojej kuzynce, która nawet nie zaczęła pakować torby (bo ma czas) znienacka o wiele za wcześnie odeszły wody - pojechała do szpitala z przydeptanymi kapciami i brudnym szlafrokiem - akurat się przy śniadaniu oblała jogurtem.. ;) To dopiero była "ogólna panika" w rodzinie: biegali po mieszkaniu, szukając bielizny, podkładów itp. Nikt nie wiedział, gdzie połozyla staniki do karmienia czy pampersy ;)

nawet jak wody odeszły to przez te 15 minut potrzebnych na pakowanie nic by się raczej nie stało... ja zaczęłam krwawić i dopiero po ok. pół godzinie mogliśmy pojechać do szpitala (starsze dziecko trzeba było ubrac i odwieść do szpitala)

Gość Kraczucha
ja pakowałam torbe jak mi wody odeszły,potem wzięłam prysznic,ułożyłam fryzure(na głowie :P ) i na luzie POSZŁAM sobie sama do szpitala,który od mojego domu znajduje sie dosłownie po drugiej stronie domu.

Autorko,ja rzeczy kupowalam w 8,9tym ale pomysl o tych kobietach,ktore czuja sie znacznie gorzej od Ciebie!albo bardzo duzo przytyly i to tez wplywa na gorsze samopoczucie..wiadomym ze im pozniejsza ciaza tym gorzej im bedzie..Nie dziwie sie ze wola miec wyprawke gortowa i potem juz tylko czekac...

Gość Carrotta
Owszem, ale ona sobie na luzie pojechała "bo przecież jeszcze tyle do terminu" a tu zonk- zostawili ją i w ciągu kilku godzin poród. 15 minut nie wystarczyłoby na ZACZĘCIE przygotowań - torba na pawlaczu, a żadnych ciuchów ani akcesoriów na podorędziu ;) No, ale oczywiście, stara harcerka czy zawodowy żołnierz takiemu alertowi podołają.. :P

Gość Carrotta
:) Nie mam nic przeciwko komandoskom.. :) Ja po prostu robię po swojemu :)

Gość jabaabadu
Ja miałam wszystko gotowe na początku 9 mc. I bardzo dobrze, bo jak się później okazało miałam cc, i na bloku poporodowym nie miałam siły na opiekę nad maluszkiem - przejął to mąż. Trzy dni siedział z nami od 9 - 19 ... strach pomyśleć co by było, gdyby musiał latać po sklepach i kompletować wyprawkę!

Gość wamusie
W oczekiwaniu na rozpakowanie zapraszam przyszłe i obecne mamusie do wiosennego konkursu W poszukiwaniu Wiosny.... szczegóły: http://www.facebook.com/events/29268827413351 8/ czas trwania: 26.04 - 26.05 nagroda: odzież ciążowa (świetna też jako pociążowa) książki, niespodzianki organizator: Wamusie i Brzuchatki.pl regulamin: http://www.facebook.com/events/29268827413351 8/