Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ka131313131313

Jak żyć z rodzicami kiedy nie chcę mieć z nimi nic wspólnego?

Polecane posty

Gość ka131313131313

Wiem, że to okropne bo rodzina jest ważna i powinnam kochać rodziców, ale nie potrafię za to co zrobili. Nie powinnam być teraz tutaj tylko w moim Kraju, który oni opuścili zabierając mnie, ja byłam wtedy tak mała, że nic nie rozumiałam a nawet tego nie pamiętam właściwie. Teraz mam 13 lat, jestem inna niż Polacy, inaczej wyglądam, wszyscy szczególnie w szkole wyśmiewają mój wygląd i rasistowsko wyzywają. Tu jest mi okropnie żyć, gdybym mieszkała w moim Kraju byłabym szczęśliwa, tu jest tylko źle mi. Oni mi zniszczyli życie, próbowali mi wmówić, że dobrze zrobili, ale teraz wiem, że nie i że kłamią i są fałszywi, nieważne dlaczego, ale to wiem. Czuję się okropnie, że jestem ich córką, że muszę być z nimi spokrewniona.

Ale dlaczego ty obwiniasz za to rodziców. Przecież każdy rodzic chce dla dziecka jak najlepiej, stworzyli Ci warunki żebyś się dobrze rozwijała. A to że Cię ktoś obraża to nie jest ich wina, poprostu bądź taką osobą którą się będą bali obrażać.

Gość ka131313131313
Obwiniam ich za to, że zabrali mnie z mojej Ojczyzny i Ją zdradzili, gdyby nie to wszystko byłoby dobrze więc wszystko jest ich winą a ja niestety jestem ich córką

Gość Aikko.
A jaki to kraj? Hmm.... Ciągnij z rodziców ile się da, ucz się języków, ustaw się w życiu, a potem już ustawiona wracaj do ojczyzny i wnieś do niej coś nowego :D

Gość i sie wyda
Pewnie mieli powód dla którego przyjechali do Polski.

Gość ka131313131313
Burkina Faso

No więc zostaje uczenie się języka, żebyś mogła bez problemów dogadać się z ludźmi tam, i to konkretne uczenie :D Inwestuj w swoją naukę i przyszłość, żebyś mogła jechać bez obaw, że za 3 miesiące wrócisz do rodziców bez grosza przy duszy i że dasz radę utrzymać się samodzielnie. A na razie... Może uda Ci się namówić rodziców na wakacje w ojczyźnie? Jest jeszcze taki portal italki.com Możesz się tam zarejestrować i rozmawiać z każdym człowiekiem na świecie, o ile ma tam konto ;) i w dowolnym języku, oczywiście.

Gość ka131313131313
Proszek do prania Nie jest to dla mnie ważne po co to zrobili tylko, że tak się stało nie ma na to usprawiedliwienia bo też nie tylko opuścili Kraj, ale robią inne rzeczy złe przeciw Niemu. Jestem córką złych ludzi.

Gość ka131313131313
Nie Burkina Faso, nie wiem czemu ktoś pisze w moim imieniu i sie wyda Nie mieli właśnie powodu żeby wyjechać za granice Kyu Umiem mój język choć teraz rodzice mówią po polsku. Ale reszta tego co piszesz to nie takie proste

Gość ka131313131313
Co robią? dużo tego co nie powinni, mówią o miejscu swojego urodzenia rzeczy, które są nie prawdą i złe.

Wiem, że niełatwe... Ale nie jest niemożliwe. A jakieś znajomości w ojczyźnie, choćby przez internet, zawsze się przydadzą.

Gość ka131313131313
Dziekuje za poradę, ale to raczej nie jest takie rozwiązanie jakie może być

Gość wiosnaan
No mam nadzieje że jak dorośniesz sie z tą natychmiast wyprowadzisz.Bo jesteś za głupia żeby być Polką.

Gość ka131313131313
Nie jestem Polką i nie rozumiem czemu obrażasz mnie, ja szanuje Polaków

Gość wiosnaan
Nie chciałam Cie obrazić.Naprawde myślisz że w Twoim kraju byłabyś szczęsliwa (tak właściwie jaki to kraj)?

Gość ka131313131313
Jestem tego pewna, chciałabym być ze swoimi a poza tym wiem, że mój Kraj jest wspaniały, nie ma sobie równych. Nie mówie celowo jaki to Kraj, wole na razie nie mówic.

Gość wiosnaan
Może spróbuj zaakceptować Polske? Nie wydaje mi sie żeby ten kraj był taki straszny.

Gość ka131313131313
Ja po prostu zrobiłabym wszystko żeby moi rodzice tacy nie byli żebym mogła żyć w mojej Ojczyźnie i nigdy Jej nie opuszczać i żeby moi rodzice nie byli po prostu zdrajcami. Trudno mi tak żyć.

Gość wiosnaan
Czemu według Ciebie są zdrajcami?

Gość ka131313131313
dobra napisze mój kraj to Korea Północna

Gość ka131313131313
Przestań pisać w moim imieniu znajdź sobie inne zajęcie!!! rozumiesz?! przestań!!!

Gość ka131313131313
wiosnaan po prostu są, nie da się ich inaczej nazwać po polsku

Gość fgh
Może twoi rodzice chcieli żyć inaczej?Weż pod uwage również ich zdanie.Twoje podejście jest nieco egoistyczne.

Gość ka131313131313
Jak mogli chcieć żyć inaczej i zdradzić swój Kraj? Po co żyć inaczej jak było dobrze? Nie żyjemy dobrze teraz.

Gość wiosnaan
Myśłe że to wszystko jest dla Ciebie bardzo trudne.Masz tylko 13 lat i czujesz sie troche zagubiona w tym wszystkim (też mam 13 lat)

Gość ka131313131313
Tak, to trudne dla mnie, chciałabym żeby moi rodzice byli inni, gdyby byli to wszystko byłoby dobrze.

Gość wiosnaan
Wszystko z czasem sie ułoży.Masz może gg.Porozmawiały byśmy?

Gość ka131313131313
Dziekuje, że mnie pocieszasz, ale nie jest tak, że się ułoży, moje życie jest bezsensu kiedy jest tak jak teraz. Nie mam gg.