Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliope39

spowiedź przed świętami,kto się spowiada?

Polecane posty

Gość kaliope39

spowiedź przed świętami,kto się spowiada? od jakiegoś czasu nie mam ochoty na spowiedź ,irytuje mnie ta cała spowiedź,opowiadanie i zmyślanie niewinnych grzeszków,dla mnie to śmieszne ,dobre dla dzieci czy tylko ja tak mam ? trochę sumienie gryzie ale jestem bardziej na nie wierzę ale nie chcę praktykować

Gość złoamana rozalinda
nie spowiadam się już z 7 lat, ostatni raz byłam włąśnie 7 lat temu bo miałam być chrzestną, to było żenujące, wymyśliłam jakieś grzechy po to żeby mieć podpis na kwitku

Gość fondee 35
praktykuję spowiedź w sercu:)

Gość kaliope39
no właśnie - spowiedź w sercu,czy tak można? od 2 lat spowiadam się w kościele w ławce sama z Bogiem wyznaję grzechy i proszę o wybaczenie,robię żal za grzechy nie jestem do końca przekonana czy to jest w porządku przyjmowałam komunię i miałam trochę mieszane uczucia

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaa5
ja mam 21 lat i tez już nie byłam 2 lata u spowiedzi rodzicó ostanio musiałam skłamać bo wyganilai mnie do spowiedzi nalegali wrecz to powiedziałm ze byłam ale teraz na świeta już nie ide, i tak nie ma po co iść zawsze zmyslałam grzchy

Gość kaliope39
synowi 18lat dałam wolną rękę w tej sprawie nie chcę zmuszać innych do praktykowania jak sama tego nie robię trzeba chyba poczuć taka potrzebę a nie z musu iść pościmy w piątki,do kościoła chodzimy ale nieregularnie co się dzieje z wiarą ? parę lat temu nie do pomyślenia żebyśmy nie spowiadali się przed wielkanocą

Gość Alphacentauri
Spowiedź przed Komunią jest zawsze obowiązkowa. Inaczej macie grzech ciężki. Z tego co się orientuję to tylko protestanci nie mają konfesjonałów. Wstydźcie się tak po protestancku postępować w świętym kościele katolickim. Fe!

Gość jd;sfclclcnxmcx
Mam isc do czarnego zeby trzepal w nocy kapucyna wspominajac moje grzechy?????? A w zyciu

Spowiedź przed Komunią jest zawsze obowiązkowa. Inaczej macie grzech ciężki-czyli jakii??????Jaki to jest grzech ciężki a jaki ''lekki'????

Gość lakamjdal
Słowa Jezusa do Faustyny: Córko moja, jak się przygotowujesz w mojej obecności, tak się i spowiadasz przede mną; kapłanem się tylko zasłaniam. Nigdy nie rozbieraj, jaki jest ten kapłan, którym się zasłoniłem, i tak się odsłaniaj w spowiedzi, jako przede mną, a duszę twoją napełnię światłem moim. http://www.misje.diecezja.kalisz.pl/Faustyna/Slowa.htm

Gość Alphacentauri
Zmieńcie wyznanie jak wam się nie podoba. Zielonoświątkowcy się nie spowiadają. Czemu siedzicie w kościele katolickim skoro jest taki zły? Zostawcie go prawdziwym katolikom.

Gość lakamjdal
Dama- Grzechem ciężkim jest świadome i dobrowolne przekroczenie prawa Bożego w rzeczy ważnej. Aby zaistniał grzech ciężki muszą być spełnione trzy przesłanki: wykroczenie przeciw Bożemu prawu musi dotyczyć ważnej sfery i zarazem to wykroczenie musi być zarówno w pełni świadome jak i w pełni dobrowolne.

No niezły ten ''pośrednik'' Boga-waligrucha,pedofil,złodziej tylko 0,001% to tacy z powołania ,przynajmniej tak mi się wydaje że taki procent no moze mniej:-D

Gość sylkismuf
nie ma czegos takiego jak spowiedz w sercu. ksiadz jest tylko posrednikiem Boga

lakamjdal-Dziękuję za wytłumaczenie......Ja bardzo wierzę w Boga-gadam z Nim kiedy tylko mogę,proszę tylko a może aż o zdrowie,ale kościół potepiam,Mafię Watykańską również-niestety i nikt tego nie zmieni-byłam rok temu w Watykanie i gdyby choć pół procenta oddaliby ze swojego majątku-nakarmiliby całą Afryka łącznie ze zwierzętami-a katolicy tylko im cisna w ta złotą sakiewkę i nie tylko katolicy wrrrrr..

Gość lakamjdal
Dama- ja rozumiem,że różni są księża, ale nie wkładajmy wszystkich do jednego worka :O Wśród, że tak powiem "zwykłych ludzi" też się czarne owce zdarzają.

Dama z ta Afryką to jest inna sprawa ona jest biedna tylko i wyłącznie dzięki byłym kolonistą i dzisiejszym organizacją, Oni celowo głodzą afrykę. To wszystko jest przemyślane, żaden kontynent nie ma takiego potancjału jak afryka. Celowo się ją wyzyskuje.

Gość Alphacentauri
Cafe-nie siedzisz w czym? W konfesjonale? ;) Spowiedź w sercu oczywiście jest, ale przed spowiedzią przed księdzem. I nie ma znaczenia kim ten człowiek jest. Jest sługą Bożym, powołanym i ustanowionym. Tak jest i tego katolicy powinni przestrzegać. Bo taka jest nauka tegoż kościoła. Jeśli się to komuś nie podoba to zawsze może sobie znaleźć inny.

Gość kaliope39
jak przezywacie święta wielkanocne - Zmartwychwstania Pańskiego idziecie do kościoła? modlicie się? przyjmujecie komunię bez spowiedzi? świętujecie w domu? jajka ,pisanki,baranki?

Gość fjjnffhbd
ja sie nie spowadam ale glupio troche bo jade do rodziny i jako jedyna bede be zkomuni

co ty wierz DAMAbezŁASICZKI o kościele kk ma organizacje zwana Caritasem i zbiera pieniądze cały rok a nie jak Owsiak przez jeden dzień kk ma przytułki dla bezdomnych i jadłodajnie ,hospicja i to Tusk chce pozamykać hospicja http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,11225776,Niepewny_los_hospicjow__stowarzyszen_i_Caritasu.html http://konin.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1304413,hospicjum-w-licheniu-zostanie-zamkniete,id,t.html

wymyślać grzechy? ile wy macie lat? grzechów nie trzeba wymyślać bo one są w myślach, w mowie, w tym co robimy.. po prostu nie potraficie ich nazwać