Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AutorkaTematu

SPOSOBY NA OWSIKI

Polecane posty

Gość AutorkaTematu

Witam. Pisze z następującym problemem: mój partner ma kłopoty ze swędzeniem odbytu. Dolegliwość nasila się kiedy położy się do łóżka, jest rozluźniony. Bardzo jest to dla niego uciążliwe, ciągle się drapie...NIestety nie chce iść z tym problemem do lekarza, dlatego postanowiłam mu jakoś pomóc "domowymi sposobami" :) Podejrzewam grzybicę układu pokarmowego lub owsiki. Jego dieta obfituje w produkty mleczne i cukier, do tego ogromne ilości białka, więc obie opcje prawdopodobne. Chciałabym zakupić w aptece jakiś lek bez recepty i spróbować w niego to wmusić. Ja na razie nie mam problemów, ale czy jest jakiś sposób, żeby uchronić się przed zarażeniem? Oprócz oczywiście utrzymywania higieny. Bardzo proszę o rady, konswencjonalne lub trochę mniej konwencjonalne. ;) Słyszałam już o lewatywie z czosnkiem....

Gość ooooooooooooj
Nie trzeba zadnych leków ,wystarczy higienia. Jesli jest brudasem bedą zawsze wracac. Ja sie z nimi męczylam dawno temu , nie robilam nic. Dbalam o higiene, krótkie paznokcie ,czeste mycie rąk, codziennie nowa bielizna, wygotowanie pościeli , odkażenie klamek , pilotów, telefonu i innych urzadzen które dotykam. Po około tygodniu przestało mnie swędzieć. Minelo 5 lat ,problem nie wrocil ,w badaniach nic nie wykryto :)

Gość AutorkaTematu
Stosowal już CLOTRIMAZOLUM (przeciwgrzybiczny, w razie gdyby była to jednak grzybica układu pokarmowego), ale bez rezultatu. Wiem, że żeby wyleczyć tą przypadłość konieczna jest zmiana diety, ale u niego to chyba nie ma na to szans...Chłopak uzalezniony od cukru, ale chudy jak szkapa, co też jest ciekawe. Czy ktoś miał doświadczenia ze stosowaniem dostępnego bez recepty syropu PYRANTELUM?? Pozdrawiam

Gość AutorkaTematu
Dziękuję za odpowiedź :) On raczej (?) brudasem nie jest...Jednak kto go tam wie. Wiem, że czasem zapomina o umyciu rąk po przyjściu do domu, ale staram sie go nauczyć...Pościel oczywiście wygotuje, podobnie wszystkie ręczniki.

Gość przeniesiony
a może to hemoroidy? mężczyźni bardzo często je mają.

Gość gherbbb
mieszanka piołunu , omanu , szałwii , tymianku ( pełnego składu nie pamiętam) , zioła do picia ,do dostania w aptece za grosze:) Kilka osob na kafe pisalo ze im pomogly :) lewatywa dziala ale znając podejscie facetów do tego ,niewykonalne :O

Gość AutorkaTematu
Tak, możliwe, że to hemoroidy...Powiedział mi, że krwawi czasami z odbytu + ból. gherbbb Słyszałam o piołunie, kiedyś nawet piłam, ale gorzkie to cholerstwo strasznie :/ Najgorsze to jest jak go przekonać do rozpoczęcia leczenia...

Gość przeniesiony
jeśli to hemoridy to może zastosować leczenie w domu, krem plus czopek przez dwa dni i po sprawie, a teraz na wiosne ponoc dolegliwości związanie z hemoroidami sie nasilają.

Dokładnie... Trzeba bardziej dbać o higienę, częściej i prawidłowo myć ręce, z naciskiem na "prawidłowo". Opłukanie rąk pod kranem to nie mycie! Ręce trzeba myć ciepłą wodą, mydłem, przez 30 sekund, dokładnie, miedzy palcami, w okolicy paznokci, po wewnętrznej i zewnętrznej stronie dłoni. Niby wszyscy o tym wiedzą, ale wiele osób z pośpiechu tego nie robi. Więc nawet jeśli nam się wydaje, że ktoś lub nawet my sami nie jesteśmy brudasami, to różnie to w rzeczywistości bywa ;)

Gość zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezz
na owsiki? duzo czosnku i pestki z dyni

Gość zatanczmy!
Hmmm... powiem szczerze, że bardzo nie podoba mi sie podejście Twojego partnera do tego problemu. Przecież powinien iść do lekarza, jeżeli nie dla siebie to po to, żeby czymś nie zarazić Ciebie! O innych nie wspominając. Czy on jest tego świadomy? Przecież nie wiadomo co to jest, nie powinien ot, tak po prostu, ignorować problemu. Może przynajmniej kup mu jakieś mydło antybakteryjne i niech rano od razu myje rece i nie roznosi tego paskudztwa po domu? Przecież wystarczy, że otworzy lodówke i coś z niej wyjmie, Ty przecież używasz tej samej lodówki nie? I już sie zarazki plenią radośnie i gotowe są zanurkować w przewodzie pokarmowym kolejnej ofiary...

Gość OvexPL
Witam! Ja swoją walkę z tym robactwem wygrałem. Pozostało natomiast 1 duże opakowanie leku Ovex (taki sam jaj Verox czy Zentel). W opakowaniu znajdują się 4 tabletki, wystarczające na przejście 2 pełnych kuracji. Jeżeli ktoś zechce to mogę przesłać dyskretnie paczką pocztą polską. W razie pytań piszcie na ovexpl@gmail.com .

Idz do swojego rodzinnego lekarza poproś o VEROMOX t tabletki na owsiki. Powiedz że masz owsiki bo widziałaś w kale. Dodatkowo poproś o 2-3 opakowania -powiedz że istnieje mozliwość że zarażona jest jescze jedna osoba w domu. Mi jak kiedyś sie to przydarzylo to rodzinna dala opakowan na 4 osoby :)

czy jest ktos w stanie wykupic od rodzinnego dla mnie pyrantelum, wermox albo zentel? Moze bedzie ktos u lekarza i przy okazji wezmie... 3 miesiace temu robilam kuracje i znow je mam.. na prawde dolujaca sprawa:/ l_ama@wp.pl