Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa_i_porzeczkowa

Co dzisiaj macie na obiad?

Polecane posty

Gość ja robie
potóze kolejny raz pytanie bylo co macie dziasiaj na obiad? a nie czy obchodzicie post? albo czy jecie mieso? bo to jest akurat kazdego indywidualna sprawa

Gość zzzz3333w
no widzisz,m a ja czesto slysze jak ludzie rowniez oddają swoje zycie za innych ludzi, rowniez w al-kaidzie zamachy terrorystyczne sa w imie Boga :)

Gość Dzisiaj się
Ale tamci nas nie zbawią. Tylko dzięki Jezusowi jest to możliwe

Ja mam placki ziemniaczane. Post to ja mam cały rok. Mięsa i ryb nie jadam już od dawna :-)

Gość vjknkjfboglbdrgrbgbnhjmu
Opiekane ziemniaczki z lidla do tego jajo sadzone i surówka z pra z marchewka (kupna) :)

Gość zzzz3333w
nie judź sie, i tak cie robale zeżra

Gość lqqqqq
ja mam zamiar coś zamowic do pracy, może placek po wegirsku

Gość Dzisiaj się
Pewnie zeżrą ale wierzę że kiedyś wstanę z martwych jak mówił Jezus. Obym tylko żyła według Jego nauczania, bo chciałabym z Nim żyć wiecznie :)

Gość powiem i ja ........
ja na dziś planuję biały serek ze szczypiorkiem i do tego ziemniaki z masełkiem jak ktoś jest z Wielkopolski to powiem po naszemu dziś na obiad gzika :D

Gość a ja se
zjem schabik w sosiku z ziemniaczkami i buraczkami, a wam może tylko ślinka polecieć:p

Gość Śląska mama.
Dzisiaj się - Ty jakieś nieźle nawiedzone stworzenie jesteś. :) Co mnie to obchodzi czy ktoś dziś je mięso czy nie? W dupie to mam. Ja nie jem mięsa, ale od zawsze, więc problemu tym bardziej nie mam. Ale gdybym jadła to dzisiejszy dzień nie byłby żadną przeszkodą to zjedzenia czegoś mięsnego. Bez przesady. Same zamoty na tym Forum. :)

Gość zzzz3333w
takich ludzi jak ty leczy sie na schoiizofrenie paranoidalną :)wspolczuje twoim dzieciakom ze mają zakz jedzenia miesa ,kurczakow itd.Zbyt sterylne karmienie dzieci prowadzi doi wiekszej szkody niz myslisz,niemal wszedzie teraz jest chemia ,nie tylko w miesie

Gość jasne, dzis miesa jesc nie
wolno:O I dlatego o malo co nie poklocilam sie z baba w sklepie miesnym. Poszlam kupic wedline dzis na kanapki. Kupowalam niewiele wiec mozna sie domyslic, ze to nie na swieta, sprzedawczyni niechetnie i z morderczym spojrzeniem zaczela mi ja kroic. A baba obok co stala z pytaniem czy sama spedzam swieta ze tak malo tej szynki kupuje:O Mowie, ze to na dzisiaj dla mnie i meza a ona z wrzaskiem "Dzis jest wielki piatek, pani chyba zapomniala dzis sie miesa nie je!". Ja z przerazeniem patrze na nia, sprzedawczyni kroic przestala patrzy na mnie. Mowie wiec grzecznie do pani za lada czy juz skonczyla, a ona "to jednak mam kroic, kupuje pani jednak?". Nie, kurwa dzis sie zakaz jedzenia miesa, niech jeszcze katolicy straznikow zatrudnia coby sprawdzali czy nikt nie zbeszczecil ich wielkiego piatku jedzac mieso:O Chory kraj.

Gość Dzisiaj się
Zbyt sterylne ? Nic nikomu nie będzie jak raz w tygodniu nie zje czegoś mięsnego. Wegetarianie wcale nie jedzą i żyją :) Już nie wiesz jak mi dogryźć ?

Gość sxsxxsaxsax
nie każdy jest katolikiem my mamy rybe, chyba wolno?

Gość no wieeecie...
Ja dzisiaj sobie upiekę lasagnę (z mięskiem), uwielbiam ją niezwykle a mam w końcu wolny dzień aby ją zrobić. Dzisiaj są normalnie otwarte sklepy, nie? W jakie dni są zamknięte?

Gość Śląska mama.
No ja od zawsze jestem wegetarianką i żyję. Ale nie przyszłoby mi do głowy, żeby jęczeć innym ludziom, że chcą dziś zjeść mięso. :)

Gość ja robie
o matko kobieto uspokoj sie niech kazdy je to co chce co cie to obchodzi? nikt nikomu w garki nie zaglada i nie patrzy co kto gotuje, moze jeszcze troche to zrobisz lincz ludziom ktorzy nie obchodza swiat i postu, moze troche tolerancji

Gość mieszkam w usaaa
Ja robie dzis na obiad pancakes z ubita smietana i syropem klonowym

Gość Dzisiaj się
Ale ja nie jęczę, pytają to odpowiadam :)

Gość zzzz3333w
a to jednak oprocz postu w normalnie dni to jecie te naladowane hormonami kurczaki ? no widzisz ?nie naskkuj na kogos jesli sama to rowniez zresz :o

Gość Dzisiaj się
Przepraszam bardzo ale ja nikomu nic nie zabraniam - to na mnie ktoś ciągle najeżdża to się mówię swoją rację :)

Że nie je mięsa, bo jest ścisły post, jest nawiedzona???? Wiara i wyznawane zasady są oznaką nawiedzenia?

Gość Adrioapatio
hjvfhjhvgjvghj/ ale mnie rozbawiła ta odpowiedź :-D

Gość Śląska mama.
Jęczysz. Gdybyś tylko odpowiedział/a to by było napisane, że mam dziś na obiad to i tamto. A tu był ewidentny naskok na tych jedzących mięso. A niech se nawet żrą gówno św. Antoniego jak im smakuje, a nam nic do tego. :)

Gość Dzisiaj się
Nic nie pisałam o hormonach, i nie naskakuję. Ty na mnie najeżdżasz - nie odwracaj kota ogonem:)

Gość WPIS KATOLICZKII ,,
// zryj sobie te naladowane hormonami kurczaki /// ja Pierdooolleee, to jest prawdziwa tolerancja katolika, wypisz wymaluj ,mamy tu atentyczny przyklad katolika do innych wyznan lub braku wyznań :o :o:o Od to dopieor klasa katoliczki, na ambonie ksiądz tez takie teksty wali?

Gość Śląska mama.
Dobra, niech se każdy je co chce i koniec tematu. :)

Gość Dzisiaj się
Śląska Mamo, ale skoro tamta pomarańcza ciągnie dyskusję to czemu mam nie bronić swego ? :) Nie ubliżam nikomu i zabraniam niczego.