Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bydło coś siedzi cicho

Jak weszła ustawa o Acta to młodzież bydło wyszła na ulicę bo..

Polecane posty

Gość autor to chyba dzieciak który
sie nudzi !Bo widze ze nie masz bladego pojęcia o ACTA !:O :O Jesli weszłaby ta ustawa w życie to juz wszyscy jestesmy jawnie inwigilowani .nie chodzi tu ciołku jeden o filmiki i prawa autorskie jak nam mydlą oczy -ale własnie o przejecie kontroli nad takim bydłem jak ty ! 🖐️

"ruchy społeczne powstają na bazie procesów społecznych, konkrety to będą za oknem," w dzienniku", a potem w książkach historycznych." z tego wynika że ziemia ma kształt banana. nie o to pytałem, prawda? pytałem o te twoje "społecznie wrażliwe" obserwacje, o te "ruchy społeczne" które tak wnikliwie obserwujesz a nie o jakieś bredzenia o "futuryzmie socjologicznym". "a Ty nie jestes wyborcem " raczej wyborcą. ale ja w odróżnieniu od tych do których mam pretensje w pewnym momencie zmądrzałem i nie wybieram tej bandy która od 20 lat strzyże nas jak tylko może.

Gość tysiasysia
przepraszam za błąd ;) no i takie podejscie mi sie podoba nie mam na kogo glosowac wiec nie ide ... tylko powiedz to mocherom ktore pierwsze pobiegna ....

może miałabym kompleksy, że nie potrafię podać na tacy opisu nowego ruchu społecznego ,jego statusu, celu i formy działania i tylko przyglądam sie symptomom, które wyławiam z toku społecznych zdarzeń ale, jak słyszę prof socjologii w mediach ględzących, żeby ględzić i mieć podpis ekspert, to nie mam kompleksów i sobie dalej patrzę i widzę. :)

"ale własnie o przejecie kontroli nad takim bydłem jak ty !" wreszcie jeden który coś kuma "Rację ma Karl Fogel pisząc w eseju „The Promise Of A Post-Copyright Word (link do jego tłumaczenia na język polski zamieścił „kba w swoim komentarzu do wpisu „Licencja na zabijanie), że prawa autorskie to wymysł cenzorów. W XVI wiecznej Anglii autorzy nie byli zagrożeni przez pojawienie się prasy drukarskiej (pierwszej na świecie maszyny kopiującej). Wręcz przeciwnie. Była to dla nich wielka szansa na dotarcie ze swoimi dziełami do szerszej grupy odbiorców. Było to zagrożenie dla rządu. Bo do tych odbiorców mogły trafić dzieła, których rząd wolałby nie rozpowszechniać. Nowa technologia ułatwiała rozpowszechnianie dzieł „wywrotowych. Podobnie jak w XX wieku telewizja satelitarna i Internet. Utworzono więc cech prywatnych cenzorów, „Londyńskie Zrzeszenie Sprzedawców Papieru (The London Company of Stationers). W zamian za kontrolowanie tego, co było drukowane, Zrzeszenie otrzymało królewski przywilej sprzedaży wszystkich druków w Anglii i konfiskaty druków wydanych bez oficjalnego pozwolenia. Żadna książka nie mogła być wydrukowana, zanim nie została włączona do wykazu prowadzonego przez Zrzeszenie." http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=442

"trzeba znacjonalizowac banki jak w Islandi i pogonic zydostwo.." no pewnie. znacjonalizujmy wszystko i wróćmy już wprost do PRLu.

"tylko powiedz to mocherom ktore pierwsze pobiegna ...." akurat dzięki "moherom" to mieliśmy 2 lata normalności ale potem wybrali nam władców "młodzi, wykształceni, z wielkich miast" i teraz mamy gigantyczne długi, parę stadionów na euro (kto będzie za nie płacił po euro na razie się nie mówi) i autostrady rozwalające się zanim wjechał na nie pierwszy samochód.

o proszę jakie fajne rzeczy pisze michalkiewicz. jakby czytał ten wątek: "Dopiero na tym tle możemy docenić zalety tamtego świata, ku któremu szybuje nasza myśl podczas Świąt Wielkanocnych; jest on, jak wiadomo, zdecydowanie lepszy od tego świata, więc musi być jakaś ważna przyczyna tej różnicy. Nietrudno ją wskazać; o tamtym świecie wiemy bardzo niewiele, prawdę mówiąc - nie wiemy nic, ale jedna rzecz wydaje się absolutnie pewna - na tamtym świecie nigdy nie było, nie ma i nie będzie żadnych reform, a już w szczególności - reformy emerytalnej, która ma nam wszystkim - oprócz oczywiście podatników, którzy tak czy owak dostaną za swoje - przynieść tyle korzyści. Tak przynajmniej wynika z wywodów nie tylko pana red. Gadomskiego, ale i innych agitatorów, których rząd wynajął do przekonywania nas do reform. Powiadają oni, że wprawdzie Polaków będzie systematycznie ubywać, bo takie są nieubłagane standardy nowoczesności, ale jeśli pozostali przy życiu będą dłużej i więcej pracować - niczym Bokser z „Folwarku zwierzęcego Jerzego Orwella („będę więcej pracował), to zapanuje u nas taki dobrobyt, ze wprost nie będziemy wiedzieli, co zrobić z pieniędzmi. Fundamentem zaś tego dobrobytu będzie praca starców, to znaczy pardon - jakich tam znowu „starców; nie żadnych „starców tylko osób aktywnych zawodowo. A jeśli w ramach kolejnych reform nasi Umiłowani Przywódcy postarają się również o dochody z utylizacji zwłok („a kiedy padnie - zrobić mydło), to nie ulega wątpliwości, że takim fundamentom dobrobytu nie zagrozi nawet koniec świata." http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=2462

Gość stysy
Żyjemy coraz dłużej, za to rodzi się coraz mniej dzieci. Wkrótce będzie tak, że na jednego emeryta będzie przypadał jeden pracujący. Wiecie, jakie będą koszty pracy, jakie obciążenia podatkami, by pracujący mogli tych emerytów utrzymać? Bez podniesienia wieku emerytalnego nie da się tego utrzymać. Dodatkowo należałoby ukrócić przywileje emerytalne mundurówce, górnikom (wcześniejsze emerytury tylko dla tych, co pracują pod ziemią), sędziom i prokuratorom, zlikwidować KRUS. W Europie mamy najwięcej młodych emerytów, mnóstwo ludzi nie pracuje już po 50-tce. Tak dalej się nie da. Może właśnie młodzi czują, że to prawda i nie protestują za bardzo, nie dają się złapać na hasła populistów typu Kaczyński czy Miller. Ci populiści, gdyby rządzili, urządziliby nam drugą Grecję. Bo budżet państwa to nie jest jakiś wirtualny twór, to są pieniądze nas wszystkich, podatników.

"Bo budżet państwa to nie jest jakiś wirtualny twór, to są pieniądze nas wszystkich, podatników." nie no, my tylko tam wpłacamy a to są pieniądze tych, któzy z niego na prawo i lewo kradną. to trzeba być dopiero wytresowaną małpą żeby w tak idiotyczny sposób bronić tych którzy doprowadzili do nie notowanego wcześniej wzrostu długu i straszyć "drugą grecją" jeżeli wybierzemy innych. to właśnie donald tusk nas prowadzi w kierunku "drugiej grecji" bardziej niż ktokolwiek przed nim. tyle że zanim to nastąpi jeszcze nas przy tym nieźle "wyciśnie". podwyżki cen leków, wzrost wieku emerytalnego, coraz gorszy dostęp do służby zdrowia. trzeba być skończonym głąbem żeby nie rozumieć że chodzi po prostu o to żeby "staruchy wyzdychały" zamiast "obciążać budżet". przecież w budżecie pieniądze należa do "mira rysia i zbysia" i różnych innych "krewnych i znajomych królika" jak to mówiła o nich zyta gilowska.

Gość a offerma jak zwykle
bzdurami sie interesuje co cie interesuje wiek emerytalny? Lepiej sie zainteresuj gdzie jest 8 mld zl ktore zniknely z ZUSu

Gość mmLena07
po pierwsze nie "bydło", tylko sam wyjdź i protestuj, a nie czekasz, aż inni zrobią to za Ciebie i jeszcze wyzywasz. Po drugie były protesty młodzieży w tej sprawie, w Warszawie, zresztą nie tylko młodzieży, wyszli ludzie w różnym wieku, nie było to niestety nagłośnione w sprzedajnych mediach, no ale skoro sprzedajnych, to co się dziwić? Będą kolejne protesty, jeszcze trochę i ten rząd zostanie zmieciony z powierzchni ziemi. Szkoda tylko, że są tacy ludzie, jak Ty, co potrafią jedynie wyzywać od bydła, a sami ciężkiej dupy nie ruszą w tej sprawie. Co do ACTA, to chodziło o ograniczenie wolności, a nie filmiki. Gdyby chodziło o filmiki, muzykę, to by tylu ludzi nie protestowało, a już na pewno te protesty nie przyniosłyby takiego skutku.

"Co do ACTA, to chodziło o ograniczenie wolności, a nie filmiki. " a gdzie byli ci od "ograniczenia wolności" jak ABW zamknęło właściciela strony "antykomor.pl"? gdzie byli jak zamykano ludzi za "tola ma donalda, donald ma tole"? gdzie byli jak komorowski podpisywał "ustawę o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie" która pozwala na bezkarną inwigilację? gdzie byli jak ferajna donalda próbowała zamknąć "rzeczypospolitą"? wtedy im ograniczanie wolności nie przeszkadzało? nie ośmieszajcie się, jesteście głąbami którzy o niczym nie wiedzą i nie chcą wiedzieć a obchodzą was faktycznie tylko filmiki i gierki.

Gość mmLena07
och wielce oświecony się znalazł. Tak, Ty to wszystko wiesz :D, a wokół wszyscy głąby. :D

Gość mmLena07
uwielbiam, jak tak wszystkich wokół taki gostek wyzywa i kreuje się na jedynego mądrego, od razu po takiej wypowiedzi, każdy chce mu przyznać rację, prawda? :D i jest pod wrażeniem mądrości jaśnie oświeconego :D

Aktualny wiek emerytalny jest niezgodny z konstytucją i jeśli dzisiaj ktoś by próbował dać taką ustawę jak aktualne obowiązująca, to została by ona odrzucona przez trybunał konstytucyjny, ponieważ łamie jeden z fundamentów, mówiących o równości traktowania obywateli, bez względu na płeć, wyznanie, itd. Natomiast biorąc pod uwagę zrównany wiek emerytalny, to podwyższenie go o 2 lata, nie jest zmianą która warta jest większej uwagi. Więcej kosztowało nas wszystkich podwyższenie podatku VAT o 1%.

po raz kolejny pytam tych, którzy twierdzą że protestując przeciw acta chodziło im "o wolność a nie o gry i filmiki" gdzie byli gdy w iście białoruskim stylu zamykano kolesia za "antykomor.pl"? gdzie byliście gdy władza uchwalała sobie nową ustawę o informacji publicznej pozwalającą jej być jeszcze bardziej bezkarną niż do tej pory? gdzie byliście gdy pod pozorem "blokowania pasa ruchu" przepędzano "solidarnych 2010" sprzed pałacu prezydenckiego? bo wy macie w dupie wolność dopóki możecie ściągać z sieci gry i filmiki a ponieważ głupio wam robić awanturę z takiego powodu to udajecie "obrońców wolności". acta to tylko kolejna odsłona w realizowanym od wielu lat spektaklu brania obywateli za mordę i jedyna różnica jest taka że dotyka ściągania z sieci. i z tego powodu tak się wściekliście nie z żadnego innego.

"Natomiast biorąc pod uwagę zrównany wiek emerytalny, to podwyższenie go o 2 lata, nie jest zmianą która warta jest większej uwagi" ależ gdzie tam. kto by się tam przejmował jakimiś głupimi 2 latami. szczególnie że wszystko to tylko po to żeby nam było lepiej jeszcze. już "charyzmatyczny premier buzek" przychylił nam nieba poprzednimi "reformami" a teraz kolejni dobroczyńcy ustawili się w kolejce. a my musimy tylko za to wszystko zapłacić. czyż nie warto? :D

Gość juz wole zapierdalac do smierc
niz zostac takim emerytem obecnych czasow ktorzy nie dokonca wiedza co ze soba maja zrobic

Gość mmLena07
bo ACTA to była grubsza sprawa, dobrze nagłośniona, też potrzeba szybkości działania, bo sprawa wymagała szybkiej reakcji. Nie wiem jak można to porównywać do antykomora itd. Te sprawy były zupelnie różne. Nikt też nei protestował, gdy aresztowano właścicieli serwisu napisy.org, a przecież to dotyczyło "filmików", więc wg Ciebie młodzież powinna była od razu lecieć i protestować. Nikt nie protestował, kiedy zamknięto właścicieli megavideo.com, też od filmików, więc twoje porównania są trochę nietrafione, prawda?

Gość antykomor nie tylko zniewazal
osobe ale najwyzsze stanowisko panstwowe i jezeli offerma jest na tyle idiota sadzac ze w innym kraju takie delikwenta inaczej by potraktowali to ja nie mam wiecej do powiedzenia

"bo ACTA to była grubsza sprawa, dobrze nagłośniona" nie była. o "antykomorze" było znacznie głośniej. o tej umowie nikt nigdzie nie mówił. sam nie pamiętam kiedy się o tym dowiedziałem.

@!offerma: Tylko, że niema nic wstydliwego w chęci posiadania możliwości darmowego pobierania "filmików". Ale to jest osobna kwestia względem ACTA. Mimo to też wszystko jest na dobrej drodze by dokonać potrzebnych reform. PSL dał propozycję ustawy, by rozszerzyć użytek osobisty, do osób poznanych w internecie nie wykorzystujących materiałów chronionych prawem autorskim do celów komercyjnych, co pozwoli na legalne wymienianie się filmami przez internet. Również niema w tym nic wstydliwego, to logiczna kontynuacja aktualnej polityki. Do czystych kaset i płyt CD i do maszyn ksero jest dodawana opłata na poczet artystów i istnieje możliwość wymieniania się nimi w ramach użytku osobistego. Teraz zostaje dodać dodatkowy podatek doliczany do ceny internetu i doprecyzować artykuły o "użytku osobistym".

Gość mmLena07
co do podwyższenia wieku emerytalnego, to myślę, że jest to kwestia, tego, że od wielu lat otwarcie się mówi, że obecna młodzież, a nawet obecni trzydziestolatkowie, nie mają co liczyć na emeryturę. Ja wiem, że tej emerytury przykładowo i tak nigdy nie dostanę, więc po co mam iść protestować? Zbyt dużo młodych ludzi, tak, jak ja pracuje na śmieciowe umowy, dokładnie umowy o dzieło, więc i tak nam się nie należy emerytura, z tego tytułu, od lat mamy przez artykuły świadomość, że mamy sami sobie odkładać do przysłowiowej skarpety, albo pod łóżko pieniądze na emeryturę i żyjemy tą myślą. Ja i wielu ludzi. Chętnie pójdę protestować, ale w imieniu moich rodziców, dla nich i żeby sprzeciwić się znienawidzonemu rządowi. Nie w swojej sprawie, bo ja emerytury i tak nie będę mieć. Żeby ją wypracować, to musiałabym pracować znacznie dłużej niż do 67 lat... już od trzech lat co miesiąc odkładam na ten cel. Może tutaj tkwi problem? W świadomości "bydła", że emerytury i tak nie zobaczą?

Gość mmLena07
"nie była. o "antykomorze" było znacznie głośniej." - z całą stanowczością, twierdzę na odwrót, widać na inne serwisy wchodzimy, na tych typowo odwiedzanych przez młodsze pokolenie zdecydowanie o ACTA było głośniej, zdecydowanie.

"innym kraju takie delikwenta inaczej by potraktowali" no jeżeli mówiąc o "innym kraju" masz na myśli białoruś to nie, ale w każdym państwie choć trochę poważnie traktującym prawa obywatelskie takie gry, strony itp są czymś zupełnie normalnym. choćby tu, gra "clinton fucker": http://www.youtube.com/watch?v=jRD3CHHdmoI

Gość ej offermo
offerma to zyeb i nolife który nie potrafił sobie ułożyć własnego życia, a chce układać innym

Gość antykomor nie tylko zniewazal
ale gierka stworzona przez pana x a strona poswiecona konkretnej osobie przez pana y to chyba roznica. Przeciez masa gierke powstala o Obamie i tez nikogo nie pozamykali