Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaha

sn po cc

Polecane posty

Gość mamaha

8 lat temu miałam cesarkę ze względu na krótkowzroczność. wie może ktos jak lekarze zapatrują sie na poród sn po cc? co z ryzykiem pęknięcia macicy przy porodzie naturalnym jak wcześniej miało się cc- można to wcześniej przewidzieć?są jakie objawy wskazujące na ryzyko pęknięcia macicy?

Gość figarkkkkk
ja miałam cc w zeszłym roku, i na sali operacyjnej mówili mi że mam odczekać rok i mogę starać się o dziecko i że lepiej rodzić potem też cc bo zawsze jest ryzyko pęknięcia.

Gość figarkkkkk
a i na pewno bedziesz miała wybór. Dziewczyna która leżała ze mną na sali była spytana czy chce cc czy sn. wybrała cc. także decyzja należy do ciebie.

Gość mamama27
moja lekarka też wskazuje na cc - sn tylko jak ona pozwoli pod względem ginekologicznym a ja podpisze papier że wiem o ryzyku a i tak 50% takich sn kończy sie cc

Gość mamaha
to ja wolę nie ryzykować i mieć drugie cc,choć ostatnio usłyszałam, że kobiety po cc nie wiedzą co to macierzyństwo..

Gość tratata2525
Ja 4lata temu miałam cc ten sam powód a teraz każą rodzic sn bo krótkowzroczność to nie powód

Gość tratata2525
Już właśnie nie,ja mam minus 9.5 i mam rodzić sn ginekolog sam skierować nie może a okulista papierka dać nie chce

Gość Krótkowzrocznaa
Ja także miałam 1szą cesarkę ze względu na wysoką krótkowzroczność i następną z automatu także. Wskazania okulistyczne SĄ powodem wykonania cc.