Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest w zasadzie

Czy majac zaswiedczenie od psychiatry szpital moze odmowic zrobienia cc?

Polecane posty

Moja kolezanka opowiadala mi, ze jej siostra miala takie zaswiadczenie od psychiatry i miala sie zglosic do szpitala jak zacznie sie akcja i wtedy zrobia cc. Jak sie okazalo na miejscu kazali dziewczynie rodzic naturalnie:O Czy slyszeliscie o takich przypadkach? Sama myslalam o takim zaswiadczeniu, ale teraz to nie wiem czy nie lepiej do prywatnej kliniki sie zglosic. Mozna cos zrobic jak odmowia zrobienia cc mimo tego zaswiadczenia i kaza rodzic naturalnie? Chyba nie.

Gość ale co to za
Zaświadczenie

zaswiadczenie, ze pacjentka cierpi na tokofobie, czyli panicznie boi sie porodu. jest to wskazaniem do cesarskiego ciecia.

Gość to zalezy....
od szpitala.moga zakwestionowac.rozmawialam z lekarzem z ciekawosci naten temat i mowil ze krzywo patrza na takie zasw.w szpitalu.kazdy gorszy nastroj od razu zglaszaja i mozna naprawde wyladowac na obserwacji psychiatrycznej...do tego do konca zycia zostaje ci to w papierach i w razie rozwodu maz moze takie cos wyciagnac i wiadomo,komu dziecko przyznaja....tak wiec lepiej chyba zaplacic za porod w prywatnej klinice niz narobic sobie kolo piora.

dzieki:) Wlasnie ja sie obawiam nie tego, ze szpital zakwestionuje i mnie poinforumuje o tym- to by bylo ok. Ale obawiam sie bardziej, ze spotka mnie niespodzianka taka jak ta dziewczyne, o ktorej pisalam, a tego bym juz nie chciala. Ale takie zaswiadczenie nie znaczy przeciez, ze jest sie chorym psychicznie i zaniedbuje sie potem dziecko wiec mysle, ze przy rozwodzie to bylby slaby argument.

Gość ale co to za
Nawet o tym nie słyszałam...ale myślę,że poprzedniczka ma rację-po co sobie nasrać... Kobiety w czasie porodu różnie się zachowują,ja np. Stwierdziłam,że pierdolę ten interes,rodzić nie bedę i idę do domu;-) urodziłam sn;-) Z drugiej strony,jeśli ktoś rzeczywiście ma fobie to myślę że dobre rozwiązanie... Ludzid maja różne schizy,co nieznaczy,że są wariatami.

czyli lepiej jednak w klinice. Wczesniej myslalam, ze takie zaswiadczenie wystarczy, ale jak uslyszalam ta historie to zaczelam sie zastanawiac nad klinika i chyba przy tym zostane.

Gość to zalezy....
ale sa to zaburzenia natury psychicznej wiec rzutuja na "papierach"kazdej kobiety ktora na to sie zdecyduje.zawsze bedzie taka adnotacja w papierach.wiec jest to dla sadu wyznacznik,ze matka jest niestabilna psychicznie.

Gość BleblebleblebleBdodie
A co boisz sie?ja rodzilam bez niczego bez znieczulen niedawno fakt bolało ale jak zobaczyłam ta mała istotke to zapomnialam o bólu :-) ja wolałam rodzic naturalnie zawsze miałam czady ze mogę dziecko pociąsc i wogole jeżeli jest wszystko wporzadku to dlaczego chcesz cc A tak nawiasem moja koleżanka jest baaaaardzo wąska w biodrach i lekarz prowadzący nakazał cesarskie miała to w karcie i wogole jak zajechala do szpitala kazali rodzic naturalnie dziewczyna o mało co sie nie wykonczyla własna matka jej nie mogła poznać :-/ i i tak musieli zrobić cc dziewczyna umeczyla sie na darmo była masakra wtedy Oto nasza służba zdrowia :-/

zacznijmy od tego że jej lekarz ją w błąd wprowadził bo jak się zjawiła jak sie akcja zaczęła to za późno na cesarke :/ jak ma się zaświadczenia i wskazania do cc to się idzie wcześniej do szpitala i ustala termin cc tak na +/- tydzień przed terminem a każde takie zaświadczenie można podważyć i dlatego umawia sie tez wcześniej by w razie wątpliwości szpital mógł zrobić swoje badania

ja chce cc z wielu powodow, ale to nieistotne. Decyzje juz przemyslalam i podjelam. Co do tego, ze jak sie zacznie to za pozno juz to nie wiem, bo kolezanka wlasnie miala tak, ze poczula skurcze pojechala do szpitala i zrobili jej cc. Dla mnie to tez dziwne, ze tak robia, ja osobiscie wolalabym sie wczesniej umowic na konkretny termin. Ale w naszych szpitalach to chyba wszystko mozliwe:D