Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ScoutFinch

Wierzycie w dysortografię, dysleksję, itd?

Polecane posty

Gość ScoutFinch

Czy uważacie, że to tylko lenistwo?

Ja wierzę. To, że kiedyś o czymś nie słyszeliśmy, nie oznacza, że nie istniało. Nie podoba mi się tylko powszechne nadużywanie tych terminów, nadmierne i nie zawsze należne korzystanie z przywilejów z nimi związanych, co niestety powoduje w innych ludziach sprzeciw. Osoby naprawdę chore na różne "dys", a przy tym ambitne, robią wszystko, aby zniwelować lub pozbyć się objawów: ćwiczą, pracują więcej niż inni i to przynosi efekty. Lenie załatwiają sobie odpowiedni papier i na tym "terapia" się kończy. Uważam, że każdy, kto przedstawia zaświadczenie o dysleksji, dyskalkulii, dysortografii itp, powinien być objęty programem dodatkowych zajęć - ambitni docenią, a lenie same wyzdrowieją i to szybciutko.

Nie wierzę! Jak można nie potrafić pisać po polsku poprawnie :O Ściema, i tyle. Albo to tłumaczenie błędów tym, "że się spieszyło" pffff

wierze, moj brat ma dysleksje, pisze tak jak slyszy, stara sie ale nadal popelnia te same bledy i nie jest glupi

Gość pirromannka
sądzę, że istnieje takie zjawisko ale dotyczy małego odsetka uczniów zdecydowana większość potrafiłaby jednak dać sobie radę z problemem jako dziecko uczyłam wiele dzieciaków, łacznie z rodzeństwem i nagle się okazywało, że wiedza nieprzyswajalna w szkole jest całkiem do przyswojenia