Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pelasiowa

rozszerzanie diety

Polecane posty

Dziewczyny, mam takie głupie pytanie. Od około 3 tygodni zaczęłam rozszerzanie diety mojego 5,5 mcznego synka. Do tej pory na raz najwięcej dawałam pół słoiczka ( marchewka, zupka jarzynowa, jabłko), a następnie podawałam mu jeszcze mm. Na jeden posiłek zjada około 180ml, czyli jeżeli ze słoika zjadł np 60ml, to mleka dorabiałam około 120ml. I teraz moje pytanie, czy jeżeli dam mu cały słoiczek, to on sie tym naje? Jak to jest z tymi zupkami? Czy taki obiadek będzie wystarczający dla malucha czy może już zawsze powinien dostawać mleko po tej papce? A może zamiast tego po obiadku dawać mu jakiś deserek?

Gość dzis ja wygram
obiadek/zupka zastepuje jeden posilek mleczny. Ja mam taki problem, ze moja mala cos nie bardzo chce jesc te obiadki, tzn zje ale z trudem pol sloiczka albo i mniej.

ja dzis wygram - dzięki za odpoweidź. Czyli nic więcej mu nie dawać? A próbowałaś jako pierwsze owoce czy warzywa? podobno lepiej zacząć od warzyw, bo slodkie owoce zawsze lepiej "wchodzą". Może spróbuj inne smaki, coś jej w końcu podpasuje.

Gość dzis ja wygram
ja zaczelam od marchewki, najpierw3-4 lyzeczki i co dzien stopniowo zwiekszalam. Pozniej podawalam jabluszko, pozniej marchew z jabluszkem. obiadki zaczelam podawac tak samo stopniowo- marchew z ziemniakiem, ziemniak ze szpinakiem, zupka jarzynowa. od kilku dni podaje jarzynki z miesem, na razie cielecina i indyk. troche mi sie wszystko poprzestawialo z tyn karmieniem, do tego mala wypija ok150 ml mleka, co 3-4 godziny, nieraz nawt tego nie wypije a wg. rozpiski na kartonie od mleka powinna pic 180 ml (ma 5 m-cy). u mnie karmienie wyglada mniej wiecej tak: 8- mleko (dzis np. 100 ml wypila) 12-obiadek 14-15 (w zaleznosci ile zje obiadku) mleko 15-16 deser 18-19 mleko 22-23 mleko ok.2-3 mleko mam nadzieje, ze jak zaczne sama gotowac, to lepiej bedzie wygladac to jej jedzenie, poki co jade na sloiczkach

jak dasz cały słoiczek to naje się na pewno i jak nic 3 godziny powinnas odczekac do nastepnego posiłku, w międzyczasie wode lub herbatkę podaj lub sok rozcięczony

Gość Bucfch
Do " dzis ja wygram" a czemu nie dajesz kaszki ? U nas wyglada to tak 7-kaszka 9-mleko 12 obiad 13 mleko 3 owoc 6 kolacja kaszka 20 mleko

dzięki dziewczyny, własnie zastanawiałam się czy objętość ma znaczenie, ale w sumie mleko to w 90% woda, a te papki jednak mniej jej mają