julaa02 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 Hej, dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę microgynon 21, to moje pierwsze tabletki, więc zastanawia mnie pare rzeczy: 1. czy tabletki działąją od razu ? Lekarz mówił, że od pierwszej tabletki już się jest zabezpieczonym, ale czytalam różne opinie ze dopiero po miesiącu. to jak to jest? 2. Czy w czasie 7 dniowej przerwy mężczyzna również może kończyć we mnie ? Czy trzeba się dodatkowo zabezpieczać ? 3. Są to tabletki stare, więc czy mogą mieć więcej skutków ubocznych ? Tyje się po nich ? Proszę o opinię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zordonowka 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 a ile masz lat? i rodzilas juz? bo z tego co wiem te tabletki sa dla kobiet po ciazy (maja wiecej hormonow) niz np. cilest czy yasminelle ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julaa02 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 Nie rodziłam, mam 17 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zordonowka 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 :O to idz do innego lekarza, wydaje mi sie, ze nie sa to odpowiednie tabletki dla mlodych osob. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna a Napisano Kwiecień 7, 2012 ja bd je brała na zredukowanie okresu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julaa02 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 Nie no, skoro lekarz je przepisał to nie powinno być problemów, mam już 3 opakowania to nie będę ich teraz zmieniać. Chciałam tylko odpowiedzi na pytania :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***sweetie*** 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 po ciazy?? o fuck!!! a mi to gin przepisal, poszlam po tabletki a ze poszlam na nfz pewnie myslal ze bez kasy jestem i to mi przepisal:( autorko no to tak ja bralam poltora roku (ale po wypowiedzi zordonki zmienie) skutkow ubocznych nie mialam po za wiekszym/napuchnietym biustem, i spadkiem wagi, plamien zero a co do okresu to robilam przerwe raz na kwartal:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez bralam te tabletki Napisano Kwiecień 7, 2012 i nie bylam nigdy w ciazy. 1. lekarz mi pwoeidzla zeby przez peirwsze 7 dni uzywac dodatkowo gumy 2. tak,moze konczyc w tobie wczsie przerwy tylko ze najrpawdopodbniej w czasie przerwy bedziesz miec okres :-) choc ja przewznie dostaje jakies 3 dni po ostatnieuj tabletce 3. ja po nich ani nie przytylam ani nie schudlam, ogolnie kazdy reaguje ianczej na tabletki, u mnie nie bylo zadnych zmain po nich akurat m,a ty mzoesz np. miec depresje albo rzygac .no roznie. zalezy od organizmu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julaa02 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 Spadkiem wagi ? a jadlas normalnie ? Spadkiem wagi bym się cieszyla za to bardzo nie chcę przytyć i tego się boję. A działają odrazu od pierwszej tabletki już mozna końćzyć w srodku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***sweetie*** 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 wiesz co no ja jadlam tlusto, slodko i duzo a waga leciala skonczylo sie na tym ze mam 46kg przy 167cm:( ale biust male C:) odnosnie tego konczenia to moj facet sie bal wiec zawsze byla guma:( nie wiem po co mi te pigulki byly... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***sweetie*** 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 a i libido bez zmian:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zordonowka 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 julaa... tabletki na kazdego dzialaja inaczej. wiec poczekaj .. jesli po miesiacu zauwazysz jakies niepokojace zmiany wtedy idz do lekarza i popros o zmiane... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julaa02 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 Ja znów mam skłonności do tycia, ale jestem na diecie od tygodnia więc ograniczam się dużo i może nie przytyję, chociarz słyszałam też, ze zatrzymują wodę w organizmie i od tego też się tyję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***sweetie*** 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 zatrzymuja wode i puchniesz:) a nie tyjesz mi naprzyklad gin na biust wypisal leki bo mu mowilam ze w stanik sie nie mieszcza a wiem ze nie urosly i nie bede kupowac wszystkich stanikow nowych:P no i mimo leku z B mam C:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maaalutkaaaa 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 Ja je biore od roku... ale co dziwne okres mam dopiero na 5 dzien od odstawienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julaa02 0 Napisano Kwiecień 7, 2012 ojj mam nadzieję, że moje nie urosną.. bo mam bardzo duże 75 G. ;/ I już i tak kupuje staniki za 200 zł więc nie chcę jeszcze większych kupowac ;/ i nowych.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marzeniątko94 Napisano Kwiecień 9, 2012 Hej, ja też właśnie zaczynam Microgynon 21, dziś przyjęłam 4 tabletkę. Zaczęłam je przyjmować pierwszego dnia miesiączki, wczoraj mój okres zanikł, a dzisiaj nastąpiło takie mocno czerwone plamienie, nasilające się przy sikaniu. Czy to normalny objaw? Niby w ulotce napisane jest że takowe plamienie może nastąpić w ciągu pierwszych trzech opakowań, ale bardziej zastanawia mnie fakt czy normalne było tak szybkie zatrzymanie miesiączki? I jeszcze zastanawiam się czy jestem bezpieczna jeśli pierwszą tabletkę wzięłam 1. dnia cyklu (ulotka mówi o dodatkowym zabezpieczeniu w przypadku przyjęcia 1.dawki między 2 a 5 dniem cyklu) ??? Proszę o odpowiedź Dziewczynki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 111111111111111111 Napisano Kwiecień 9, 2013 kupię microgynom, prosze pisac na aroaro37@interia.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach