Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olciaaa1990

studia sa bleee. zwlaszcza dla dziewczyn ktore cos chca osiagnac

Polecane posty

Gość Olciaaa1990

takk wlasciwie po co te studia przeciez to poraszka. brak czasu na zakupy i randki. Czytanie nudnych ksaizek i mlodosc stracacona Potam brak ciekawej pracy ze statusen spolecznym. Upokarzajace duszenie sie w biurach i taka praca a i nedzne zarobki lepiej skonczyc jakis kurs lub szkolenia i cieszyc sie super praca i statusem spolecznym Sama skonczylam rok temu cos podobnego i uwazan ze to byl moj sukces

Gość czy to chorobaa
a jaki kurs skączyłas jeśli moge spytąc?

Gość hujophuo
0/10 :o 🖐️

Gość fdgdfghd
studia sa zajebiste! poszerzają światopogląd, człowiek sie na czymś zna, ma cos ciekawego do powiedzenia, mam kumpele ktora skonczyla filologie polską, pasjonuje sie historia sztuki a pracuje jako wizażystka, jest tak ciekawa osoba i tak chce sie jej słuchac że inne pseudo kosmetyczki po studium sa nudne w zyciu chodzi o to by rozwijac zainteresowania! a nie tylko robić dyplom jak sie tak pojmuje studia no to sorry!

Gość Olciaaa1990
czy to choroba a jestes laska czy facetem?

Gość Olciaaa1990
skończyłam łowiectwo i jeździectwo tzn jak szybko upolować faceta i dosiąśc jego konia

Gość Olciaaa1990
ja rozumiem ze studia to studia wyzsze wyksztalcenie ale naprade bez szalu bo nic nie daje zadnych konrektow tylko papier ze patrzcie jestem magistrem

Gość rggergergreg
poza tym nigdy nie wiesz czy nie zechcesz zmiec branży w ktorej pracujesz :) ja np. pracuje i studiuje juz 3 kierunek, jestem psychologiem pracuje w zawodzie i kosmetyczką, mam zamiar otworzyc salon przed wakacjami, i robie teraz dietetyke bo chce otworzyc coś gdzie polacze wszystkie 3 moje zawody. Ucze sie bo chce znac sie na tym co robie. Uwazam, że na nauke nigdy niejest za pozno. Odnosze sukcesy i to mnie mobilizuje do dalszego rozwoju. Oczywiscie moglabym w wolne weekendy isc na impreze ale wole isc na zajecia. Kocham sie rozwijać.

Gość Olciaaa1990
tez odnosze sukcesy rozwijam sie . Ciesze sie ze mam godny status spoelczny a nie to co te panny w biurach co siedza i sa upokarzane

Gość rggergergreg
jak sie wybiera bezsensowny kierunek niezgodny z umiejętnościami albo nie idzie na studia w ogole, to potem pisze sie bzdury na forum, bo co ty mozesz wiedziec skoro nie studiowalas autorko pewnie wnioskujesz po znajomych ktorzy bezmyslnie wybrali studia i pokonczyli kierunki ktorych nie potrafili wykorzystac po psychologii i pedagogice tez mozna pracowac w zawodzie trzeba tylko byc zdeterminowanym i dobrym w tym

Gość rggergergreg
jak ja bym patrzyla na godny status spoleczny to bym sie unieszczesliwila ty patrzysz na to co ludzie mowia, widza a mnie to g... obchodzi! i w tym tkwi sukces albo robisz cos dla statusu i ludzi albo dla siebie! skoro liczy sie dla ciebie opinia innych to znaczy ze masz niska samoocene

Gość Olciaaa1990
znaczy przede wszystkim chodzi mi o prace w biurze to ejst najgorsze praca upokarzajaca dobrze ze moja jest swietna i zapewnia jakis status spoelczny

właśnie jak to jest z psychologią? tak się słyszy, że nie ma po tym pracy, bo ponoć bardzo dużo psychologów się kształci, a z miejscami pracy nieco gorzej. myślisz, że warto 'tracić' pięć lat na takie studia, jeśli chce się zaraz po studiach zarabiać?

Gość Olciaaa1990
ja skonczylam kurs na masazystke specajlizacja masazystka stop jak dla mnie swietna rzecz

Gość Olciaaa1990
tak wiec za duzo magistrow co to po tem w macy koncza lub w biurach

Gość kocica z lasu
a co z tym statusem spolecznym?

Gość frjgp
praca w biurze najgorsza i upokarzająca?? Haha - ja pracuję w biurze i nikt mnie nie upokarza bo sobie na to nie pozwalam, chodze elegancko ubrana, nieźle zarabiam i w naszym biurze, w naszej firmie pracują ludzie na poziomie więc nie ma mowy o upokarzaniu - co ty wiesz dziewczynom- tak sobie tłumacz że studia są blee - nie kończyłac więc masz ograniczony pogląd, szczerze to uważam że zmarnowalaś młodość i nie pitol tu o kursach tłumoku bo kurs to każdy głupi sobie może zrobić a na studia się nie dostałaś bos tuman jest i tyle :D:D:D

Gość Olciaaa1990
no tak ale nadal uwazam ze to nie jest praca godna to biuro no bo popatrz wlasciwie gdzie nasze drogi moglyby sie spotkac? w jakich okolicznosciach tu wychodzi wlasnei pojecia statusu spolecznego

Gość Olciaaa1990
frjgp wypowiedz sie bo chce z Toba o tmy porozmawiac w koncu jest wyksztalcona

Gość maryja niedzwiedzica
Aha czyli wg typowo polskiego myślenia studia = konieczność pracy za biurkiem :D

Gość zawiedziony1410
tak, bo studia to teraz są elitarne...

Gość Olciaaa1990
tia elitarne

Gość Olciaaa1990
w sumie dlaczego praca w biurze mzoe byc ciekawa ? i malo sie zarabia

Gość lisica ruda i ruda
hehe ale co to ten status co to za praca ze statusem?

Gość rggergergreg
kocham rozwijac czekoladki ze sreberek

Gość Olciaaa1990
pogratulowac tylko ehh zycie cenii sobie ludzi sukcesu to moje motto

Gość studia to porażka
poszłam na prestizowe studia :D młodość nad książkami, pracy było w bród dla takich specjalistow za spore pieniądze, obecnie na prace w moim zawodzie sa kastingi a zarobki wynosza 2 tysiące po walce stoczonej z kilkoma kandydatami :D a praca polega na mobingu, terrorze i stresie :D to juz warto byloby rodzic dzieci i gadac ze sie poswiecilo kariere dla rodziny, przynajmniej nerwy by byly w calosci :D

Gość kaczanaa
jak widac nie oplacalo sie studiowac