Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do podroznikow i innych takich

czy ktos z was kiedys myl sie na lotnisku?

Polecane posty

mam 4 loty pod rzad, bede w podrozy 35 godzin, przerwy na lotniskach to 1.5-2.5 h, jesli bedzie mozliwosc,popedze do prysznicu,jesli nie , to.,, umyc glowe w umywalce? ;] serio choruje jak sie nie umyje,, czuje sie brudna..ale nie chce robic obciachu i myc sie w lazience przy wszystkich

Gość Harnolda wychyl
Zależy jak z czystością w tych szaletach bo jeżeli tak jak na dworcach to lepiej chodzić brudnym.

lotniskowe zazwyczaj sa czyste

Gość ja bym powiedziala
ze to bedzie wioska na pewno da sie gdzies wynajac kabine prysznicowa

Gość spigola
ostatnio na Okeciu widzialam dziewczyne,ktora myla sobie glowe w ubikacji,bylo dosyc pozno i malo ludzi,wiekszosc nie zwracala na nia uwagi.

Gość tez bezdomny
wiocha pewnie se ludzie pomysla ze w domu wody nie masz i przylazisz ogarnac sie na lotnisko bo mieszkasz na jakims "skuocie"

chyba jak zobacza bialaskę na lotnisku w azji to stwierdza raczej ze jest w podrozy a nie ze domu i wody w domu nie ma, to raz, a dwa, kabiny prysznicowe sa ale moga byc zajete, tak jak pisalam mam bardzo niewiele czasu na przesiadki a lazienki sa nawet po kontroli juz czekajac na samolot(prysznice nie..)

Gość fgfgfgdf
eee tam. Chyba lepiej, że sobie raz pomyślą "co za kretynka, myje łeb w kiblu" niż jak będą myśleli cały dzień "co za brudaska, ale ma tłuste włosy". A do tego dochodzi jeszcze, że się będziesz źle czuła. Myj, co Cię obchodzi co sobie ludzie pomyślą! :D

Gość pfzemmek
osoba siedząca koło Ciebie to doceni ;)

Gość podrozniczkaaaaa
A o jakie lotniska Ci chodzi? Moze bylam na ktoryms z nich, więc powiem Ci jakie warunki tam są. Generalnie latam dość dużo :) Sypiałam kilka razy na lotnisku. Głowy nigdy nie myłam, ale podstawowa toaleta typu mycie twarzy, makijaż, mycie zębów na lotnisku, nie jest mi obca. Żaden wstyd :) Dużo ludzi to robi. Poza tym kiedyś podczas nocki na lotnisku byłam potwornie zatruta, byłam prawie nieprzytomna, w dodatku przez jakieś 2h ciagle wymiotowałam w lotniskowej łazience... Nikt nie zrwacał na mnie uwagi.

Gość emerytkaaaa
spoko raz widzialem jak laska myła krcze w zlewie wiec jest ok.

lece przez Frankfurt am Main (1h), Singapur (1,5 h), Sydney (1 h 40 min), generalnie chcialabym sie umyc w Singapurze albo Sydney.. moze loty sie nie opoznia..

ja wlasnie dotychczas mylam tylko zeby/twarz/makijaz ale nic poza tym :classic_cool: prysznic bralam w londynie stansed wracajac z azji, fajnie bylo ale dziwnie sie patrzyli jak wyszlam z mokra glowa w dresie w srodku zimy i paradowalam tak po lotnisku

Gość podrozniczkaaaaa
Te lotniska są ogromne. A masz krótki czas między poszczególnymi lotami... Nie wiem czy zdążysz się umyć w tak krótkim czasie. Zanim wysiądziesz z samolotu, znajdziesz odpowiedni gate, a jeszcze prysznic albo mycie głowy (plus pewnie suszenie)? Poza tym boarding zaczyna s

Gość podrozniczkaaaaa
boarding zaczyna się wczesniej, no chyba że podałaś czas do boardingu, a nie do odlotu, to wtedy masz czas

Gość podrozniczkaaaaa
a tak z ciekawości - dokąd lecisz?

np laduje o 17 a nastepny wylot mam o 18:50 , ale linia od FRA do MELBOURNE ta sama -qantas, ten w singapurze to tylko tranzyt, wsiadam spowrotem do tego samego samolotu......,, gorzej bedzie z sydney gdzie z international biegne na domestic :classic_cool:

no fakt chyba nie zdaze, chyba tylko tylko co w umywalce w samolocie zeby i moze grzywke a szkoda,chcialam sie odswiezyc, jade do faceta :(

Gość margaretta from Kraków
sluchaj w polsce takie zachowania bulwersuja - natomiast w europie, stanach niekt ne zwraca na to uwagi w tamtym roku na poczatku wracalam ze stanow z miedzyladowaniem w Monachium - w monachium strajkowala lufthansa - zaloga i obsluga naziemna byla masakra byla mgla loty odwolane i ludzie myli wlosy, nogi - kobiety wowczas w monachium spedzilam z siostra 16h - masakra nie bylo powiedziane kiedy loty beda wznowione wiec hotelu nie dalo sie wynajac - komedia

Gość margaretta from Kraków
ostatnio lecialam do Batumi w Gruzji (praca) kurcze smieszy mnie to gruzja sie reklamuje na bilboldach etc a nie ma jak sie dostac ok jest Lotem do Tibilisi za 9tys w 2 str z Tibilisi do barumi 5h pociagiem trafilam na znacznie tansze polaczenie z mieszyladowaniem ze Frankfurcie nad Menem i Moskwie wydaje mi sie i wiem ze cale rzesze polakow nie stac na lot do Gruzji wiec po co te reklamy hoteli tam nie ma - nie liczac Batumi, drog nie ma a kraj piekny ludzie wspaniali

Gość szamponetka....
mozna kupic taki szmpon do mycia wlosow na sucho , pryskasz jak lakierem ,daje to efekt i wlosy sa odswierzone rzeczywiscie .... zawsze to pomoze chociaz troche....

Gość podrozniczkaaaaa
Aha chodzi o faceta, rozmiem :) To Australijczyk, czy Polak mieszkający w Australii? Wiesz, myslę ze nie masz się co przejmować, jeśli nie będziesz wyglądać rewelacyjnie po tak długiej podróży :) I myślę, że on tez to zrozumie, w końcu nikt nie jest zbyt świeży po takiej długiej podróży samolotem :) to normalne Mnie tez czeka za 2 miesiące dłuuuuga podroż samolotem, bedę mieć 3 przesiadki, w tym jedna całonocna na lotnisku w NYC... Czysta i pachnąca na pewno nie będę jak już wyląduję na lotnisku docelowym :D Bo w Nowym Jorku pewnie umyję twarz, odświeżę się trochę chusteczkami, ale włosów raczej myć nie będę ;)

Gość podrozniczkaaaaa
ale te szampony do mycia na sucho są chyba w sprayu? A rzeczy w sprayu nie można wnieść do samolotu...

Gość najbrzydsze sa golfy
używam czasem szamponu w sprayu i nie polecam, wolałabym juz szybko umyć wlosy w zlewie pozostawić żeby wyschły i związać w kucyk. spray to tylko namiastka suchych włosów, wygląda lepiej ale dalej czuje się że są brudne i ciężkie :o

Gość Oczywiście że
odbyłem ok.60 podróźy na Daleki Wschód,chiny Hong Kong,Taipej,Jakarta.Problem polega na tym że w samolotach jest sztuczne powietrze.I poeczas długotrwałych lotów/w moim przypadku 12h/włosy tracą swoją naturalną miękość.Stają się sztywniejsze i nie sposób ich uczesać.Każdy ustawia się w dowolnym kierunku.Wracają do normy jakieś 3 godziny po wylądowaniu.Również pod koniec lotu wzrasta pragnienie organizmu.

Australijczyk :) mam za soba kilka takich lotow miedzy oceania i europa i w roznym stanie on mnie widzial..i ja jego:P no ale mimo wszystko ciezka taka podroz, wole latac z przystankiem 2 dniowym gdzies w azji. moze kupie suchy szampon, przyznam nigdy nie probowalam