Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szklankasokutruskawkowego

Pomóż wybrać auto :)

Polecane posty

Gość jaspel
Ups błąd ortograficzny się wdarł przepraszam bardzo ;] Stilo dobry trop ale czy nie lepiej dozbierać i kupić coś ambitniejszego? Bo to maa być samochód dla kobiety tak? Dam kilka rad przy kupnie samochodu jeśli chcesz. PS. Civic tak samo jak BMW to pojazdy dresiarskie ;]

Gość hjvfhjhvgjvghj
Fiaty mają dobre jedynie silniki, ale na Twoją jazdę auto wystarczające i dość tanie w eksploatacji.

Gość Chung. Tzong
mójk kolega co mieszkal we włoszech 20lat mówi, że wloskie to dobre sa buty:) z włoskich mialem tylko malucha i duzego fiata potem już nigdy nie miałem okazji a mialem 18-20 samochodów, ale nie wydaje się aby to były dobre sprzęta:)

Gość jaspel
Fiat ma swoje wzloty i upadki koncernowe ale porównując tamte samochody to Stilo i Astra no cóż ;p

Wiesz co dozbieranie już raczej nie wchodzi w grę bo jestem studentką i tak ciężko będzie mi odłożyć te pieniądze, więc jak na tą chwilę to ta cena. Co do STILO to fakt słyszałam że wycofali z produkcji, jednak czytałam tyle tak różnych opinii że już sama nie wiem. Yaris ekonomiczna to fakt ale za mała...

Gość jaspel
a ty chcesz tym wozem zabierać akademik ? :D

Gość jaspel
A to cacko? http://otomoto.pl/ford-focus-comfort-x-C23297990.html Fak faktem datowo stary, no ale... Cena mówi sama za siebie: a) data może przestraszyć b) samochód nawet na te lata ma wygląd i wnętrze też miłe c) taki przebieg to teraz norma d) silniki 1,8 są podobno lepsze od 1,6 no i na dodatek to benzyna ;]

Gość inzynier serwisowy/...........
Dziewczyno jeszcze raz W tym segmencie do 15 tyś tylko te auta są dobre z diesli Corsa 1,7ISUZU Astra to samo Vectra (ale dół gnije i konserwacja co rok) Omega ale duża i tylko 2,2 disel reszta bierze olej na maxa SAXO 1,5d idealne auto 4,5l spalania kupisz za 5 - 7 tyś Składana kanapa i wozisz co chcesz. Dość wolne i mało bezpieczne. Identyczne jest 106, czy micra te same układy silnik itd. Saxo najlepiej wyposarzone. 106 najgorzej. Micra najlepsza blacha. Xsara ciężko o ładną. C3 może dostaniesz ale elektronika siada Audi a2 ciężko dostać a jak są wołają 20 tyś. Audi a3 i golfy .. to loteria jak w lotto. I stilo jak byś nie chciała wychodzi najlepiej. Tylko jak weźmiesz za dużo elektroniki ( szklany elektryczny panoramiczny dach, klima 2 strefowa, nawigacja, esp, abs itd... to niestety wiadomo że od czasu do czasu albo maż albo elektronik) Bo zawsze jak auto będzie nie garazowane to deszcz gdzieś zajdzie. jak na gaz to masz duży wybór. Scarlety nie scarlety. Civicki itd

Zapomniałem jeszcze o punciaku. Jedyne dobre auto fiata poza stilo.

Gość janisia234
ja tez niedawno mialam ten problem (auto za ok. 8 tys) - stawiam na vectre B 1,6 z gazem - teraz szukam odpowiedniego :) a duuzo sie "naczytalam" i nadoradzalam w tej kwestii :)

Gość jaspel
No punto też dobre, Najlepiej zrób sobie tabelkę coś na wzór matematyczny ;] napisz z boku nazwy samochodów a na górze takie cechy jak (cena, blacha, zawieszenie, eksploatacja, silnik, itd) podsumuj i wybierzesz co i jak

janisia234 To jest naprawdę fajne i ładne auto.. Tylko ta podłogówka jest do dupy po porstu.. Każdego roku oddaj na 2 3 dni do warsztatu na położenie baranka.. Nie oddasz to po 3 latach spawaj.. Tak to już jest... Dlatego takie tanie.

Gość galawukop
kup żuka lub nyse- tanie i pojemne

Gość mexxo
pan inżynier to jakaś pierdoła nie bierz Audi A2 jeśli nie jesteś super kierowcą!!!! a i tak niczego to nie gwarantuje A2 ma aluminiowe nadwozie, jak ktos cie lekko stuknie, to możesz tylko złomować, bo koszty klepania aluminium są horrendalne! Saxo do bani, podobnie jak Laguna i Vectra i Peugeoty

Ja znikam proponuje kazdej kobiecie ( jezdzisz na uczelnie czyli z 30km pewnie masz) Wolnossacego diesla. Są nie do zajebania. Pojedziesz na frytkach czy ruskiej ropie. A gaz albo ci zamarznie albo obroty będą skakać. A kobieta jak kobieta.. Szukał bym saxo po lifcie za 5tke. A reszte odłożył. Czy corse jeden ciul. Auta za 15 nie kupisz bo wtedy można by iść w forda focusa, yarisa 1,4 d4d , mondeo, audi a4 czy większe autka typu berlingo itd itd... jak masz 10 szukaj auta za 6tys

Gość Chung. Tzong
taaa omega, koleś Cie musi nienawidzieć aby takie auto doradzać hehe, mówiłem kto może Ci doradzić, patrząc na ceny paliwa warto coś kupić w astrze z prostym gazem, żadnej generacji, kupujesz astre 1 z gazem na mieszalnik i smigasz wieki za grosze Ja jednak wybrałem diesla golf kombi, klimatronic abs esp, w sumie malo pali ropy średnio 7-7,5 po mieście, jak pisałem nie gnije, dobre wyposażenie dające bezpieczenstwo i komfort jazdy, tanie części, a loteria? pan inżynier gówno wie bo kazde auto to loteria niestety i bez porównania do drogiego w serwisie audi, to całkiem inne auta.

jak kupujesz a2 bierzesz auto casco i z głowy. Saxo co w nim złego?? znajdź mi auto za 5 tyś które pali 4,5l ON ?? I w miarę wyposażonego. Demon szybkości i bezpieczeństwa nie jest. Podobnie corsa tylko tam 1,7 jest i pali 5l. Po prostu szkoda żeby szarpała się na polo za 8 nie wiadomo skąd. I za rok remont silnika.

A4 Polo, golf, fabia to największa loteria w polsce. OMEGA BYŁA I JEST NAJLEPSZYM AUTEM OPLA!!! 0 rdzy. Największe i najbezpieczniejsze auto tamtych lat. Niestety benzyniaki brały hektolitry oleju. Dlatego tylko 2,2 dizelek.

Gość Chung. Tzong
to się nie kupuje na chybil trafił, na chybił to i saxo pokręconego kupisz, chyba masz oczy i rozum prawda? policz ubezpieczenie, koszty napraw, spalanie takiej omegi, to kosmos dla kobiety taki koń, auta nabite km. tyle że każde łyka olej albo glowica do wyminay o elektryce nie wspomnę

Gość mexxo
inzynier co ty pier­dolisz?? Omega dla kobiety ?? prawie pięciometrowy wóz??

Nie było mnie tak 5m wóz żeby mi jej nie zabili. Znasz bezpieczniejsze auto z tych czasów ?? Po za tym nie pali tak dużo. Miałem firmówkę w gazie łykała 12 14l gazu. Tylko jw benzyniak = olej. Po za tym jak to jej 1 auto to zobija czy małe czy duże. Lepiej niech rozbija się duzym.

inzynier serwisowy/........... taki z ciebie inż...jak z koziej dupy waltornia:D:D "Saxo co w nim złego??" To, że kolumna kierownicza nie jest na ( cardanie ), co w razie dzwonu.... ...doprowadza do natychmiastowej śmierci kierowcy wskutek wyrwanie płuc razem z plecami. inżynier:D hehehehh. Dobre sobie.

hehe Generalnie inżynierze serwisowy zapewniłeś mi dobrą zabwę:D pomijając zachwalanie wolnossącego ropniaka ( co zdarze sie jeszcze jedynie w tatarstanie ), to bezapelacyjnie wygrywa: " położenie baranka..: Baranka kładło się kiedyś na progi i nadkola ( względnie podwozie).... ....ale to było za "późnego Gierka"

Gość raz i dwa
Ludzie mam taki wątek. Mam upatrzoną hondę civic sprowadzoną z Włoch. Sprawdziliśmy stan techniczny u mechanika jest O.K. , ale rodzinka mnie zadręcza, ze z Włoch dużo kradzionych aut i po prostu mam mętlik w głowie co robić. Jesteśmy umówieni ze sprzedającym na wizytę na Policji, żeby wszystko sprawdzili, ale rodzinka na mnie nasiadła, że w takim sprawdzeniu nie zawsze wychodzi czy faktycznie jest kradziony czy nie. Mam dylemat. Pomóżcie

Gość wqeewqweweq
Auto sprowadzone z Włoch i Francji zawsze są po przejściach, zawsze :classic_cool: