Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaS.

Chce otworzyć biznes.

Polecane posty

Gość Redaktur Naczelny
Całodobowy sklep monopolowy :)

Gość talala
procedurę i przepisy otrzymywania pomocy na własny biznes z urzędu pracy znam bo brałam tą pożyczkę i jednym z warunków jej otrzymania jest nie otrzymanie tej pożyczki przez ostatnie 5 lat, no chyba że w twoim urzędzie jest inaczej to wtedy przepraszam

Gość talala
dobra a jakieś hobby masz?może coś z tym związane...myślę co w moim mieście idzie i wymyślić nie mogę, bo wszędzie się tylko banki otwierają;p

Gość AnnaS.
Hobby no to ksiazki czytac lubie ale ksiegarnia to juz mowilam ze maly dochod a i kucharka z zamilowanai jestem i juz o cateringu tez mowilam ale to takie bardziej kosztowne raczej no i kucharki trzeba zatrudniac

Gość talala
no właśnie i te wszystkie przepisy sanepidu to trochę upierdliwe jest

Gość Aniaaniatoja :D
W tym czasie najlepiej pewnie wyszła byś na sklepie ze zdrową zywnością,ale nie znam sie jak to w polsce działa pracowałam kilka latw niemczech u takiego ogrodnika co prowadził kilka sklepów ceny kilka razy wieksze a i klijetów multum,tam miał i eko-piwo,eko-mleko,eko kiełbasy i mieso, warzywa,pieczarki towar z całego świata ale wszystko z certyfikatem.musisz sie zorietować musisz zrobić hłodnie i towar codziennie zabierac do chłodni rano do sklepu,ale to jest na czasie i ty dasz rade do tego nie trza zdolności a dryg i uśmiech do klijentów

Gość laaaackaaa
najlepszy biznes to fikcyjny biznes

Gość Aniaaniatoja :D
a z jakiego ty jesteś województwa to ...........

Gość drukarkaZofia
A ja sie podlacze pod temat. Mieszkam w malym miasteczku i myslalam o drukarni, wiem ze to drogi biznes ale mam odpowiednie naklady, a w naszym miescie nie ma drukarni a przeciez sa w wielu mniejszych maistach i sobie swietnie radza, a zawsze jest cos do wydrukowania a to lokalne gazet, a to ulotki, a to plakaty... I mozna byloby na miejscu a nie w sasiednich miastach. Co o tym myslicie? drukarnia to dobry pomysł?

Gość AnnaS.
Ja jestem z Pomorskiego

Gość Emmett Fitz-Hume
DrukarkaZofia, chyba nie masz najmniejszego pojęcia o druku ;)

Gość Pegg Bundy
Ja mam pomysl: skończ odpowiednie studium i kursy i zostań pscyhoanalitykiem, postawisz kozetke i bedziesz wysłuchiwac ludzkich problemow :classic_cool: A co na to inni powiedza??

Gość talala
też myslałam o sklepie ze zdrową żywnością tylko bardziej pod kątem sklepu zielarskiego, czyli wszystkie ziółka, słodycze dla cukrzyków, te wszystkie płyny z aloesu i innych roślinek

Gość zielarstwo?/
A z zielarstwem to nei jest tak jak z apteka ze trzeba byc farmaceuta ?

Gość talala
no właśnie nie wiem, ale przecież właściciel chyba nie musi się na tym znać jeżeli zatrudni pracownika o odpowiednich kwalifikacjach.zaraz poszperam w necie i się dowiem

Gość talala
no niby nie trzeba mieć wykształcenia tylko przy składaniu wniosku do nadzoru farmaceutycznego trzeba przedstawić uprawnienia osoby ekspediującej w sklepie

Gość talala
aha sa jeszcze krótkie kursy (różnie trwają ok.2 tygodnie, miesiąc) i po nich już można taki sklepik otworzyć.można iść prywatnie, można postarać się o dofinansowanie 100% do tego kursu z urzędu pracy

Gość Tomasz Fidura
Jeśli masz kilkadziesiąt tysięcy do zainwestowania i chęć do pracy to polecam sklep spożywczy. Otwierając sklep w dobrej franczyzie, gdzie uzyskasz konkretną pomoc merytoryczną i doglądając biznesu zyskujesz gwarancję niezłych a przede wszystkim stabilnych dochodów. Zainteresowanym polecam mój blog: www.tomaszfidura.pl

Gość możesz np. klub
seniora czy klub malucha :-) , szkołę języków obcych (chociaż jednego), jakieś kursy organizować, wynająć ten lokal, sklep ze sprzętem komputerowym, telefonami, poligrafia, sklep medyczny, sklep z ziołami, mydlarnia, solarium......

Gość Karol37

Mnie zaciekawiła współpraca na zasadzie franczyzy w branży ubezpieczeń. Cuk ma ciekawe warunku współpracy do tego szkolenia i wsparcie

Gość Kinga

Ja zanim otworzyłam swój biznes jako stylistka paznokci to dużo chodziłam na szkolenia i to bardzo pomaga. Mogę Ci polecić fajny Instytut szkoleniowy Lukomades w Gliwicach, bardzo dobrze tam uczą i masz dużo zajęć praktycznych przez osoby które pracują w zawodzie. https://lukomades.pl/

Gość honia

Jeśli chcesz otworzyć biznes to gratuluję, bo ja sama to chyba bym się nie odważyła. Będziesz potrzebowała na pewno wsparcia innych osób które z sukcesem prowadzą firmę, ich rady będą cenne także zapisuj sobie wszystko dokładnie. Powiedzą na pewno coś o pracownikach, w końcu trzeba mieć zadowolenie z pracy, także trzeba o nich zadbać. Dobrym sposobem mogą okazać się pakiety medyczne w medicover, koszty niewielkie a niosą ze sobą wiele plusów

Gość KrissM

Jeśli chcesz zacząć to najlepsza będzie franczyza. Możesz wszystkiego nauczyć się na szkoleniach, masz wsparcie większej firmy i nie musisz zbyt dużo inwestować. Zobacz warunki współpracy z Cuk. 

Gość Ksenia Zawartka

Jeśli masz lokal to najlepiej zrobic jakiś kurs i na początku w nim samodzielnie pracować. Polecam kurs robienia paznokci w New Nails, bardzo wiele można się na nim nauczyć