Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misikowa

czy ktoś mógłby mi pomóc?

Polecane posty

Gość misikowa

czy zna ktoś z was diete, chociaz by rozpis posiłków które mogłabym jeść, mogą to byc nawet jakieś owoce itp. ale chciałabym aby ktoś mi rozpisał coś na przykladzie np. sniadanie płatki z plekiem, kolacja kanapki. no i tak cały dzien rozpisać ;) chciałabym zeby była to dieta dzieki której nie przytyje, posiłki mało kaloryczne :) i w jakich odstepach czasu je jeść ; z góry dziękuje :)

wiesz,powiem ci że nie tyle co liczy się jedzenie,kanapki,ziemniaki,węglowodany,co tyle co wysiłek..a wieszkiedy najlepiej spalisz kalorie?jak sobie dobrze pokrochmalisz ;) polecam :)

Gość misikowa
@tamaraa nie jestem leniwa tylko po prostu w internecie podane są rzeczy które powinno sie jeśc, ale większosc z nich robić nie umiem a nawet nie lubie, wiec myslalam że moze ktoś mi doradzi jakieś prostrze i rozpisze kiedy je jeść. z reszta w necie są takie diety np. jeśc tylko jajko czy coś takiego. dlatego chciałam rozpis na caly dzien i tego bym sie narazie trzymała

diety ci nie uloze ,ale dam ci kilka pomyslow. Ciemne pieczywo z pelnej maki, nawet makarony takie sa. Zero cukru i slodyczy. Warzywa owoce ,ael nie wszystkie zero ananasa i bananow i suszonych , bo to cukier. Zero zoltego sera i masla. Mozesz sobie pozwolic raz w tygodniu na wybryki i zjesc cos co ma duzo kalorii, ale tylko jedna rzecz z tych zabronionych. Zadnych smazonych potraw. np sniadanie, mozesz zjesc dwie kromki ciemnego pieczywa, do tego jakas salata , papryka , ogoreki normalny bialy ser, albo tunczyk z wody. potem sobie mozesz podgryzac marchewke i surowe warzywa, ogorek papryka caly czas. Obiad, moze byc ryz ciemny, albo makaron ciemny, lub ziemniak i duszone , lub gotowane w wodzie warzywa. Mozesz te warzywa zamiast z makaronem czy ryzem zjesc z upieczona na grilu lub duszona piersia kurczaka. Pamietaj nie mieszaj , albo warzywa z miesem albo z tymi makaronem lub ryzem. nigdy razem, wtedy to tuczy. A kolacja , moze to byc ablbo znowu kanapki, albo jakis dobry lekkostrawny posilek typu upieczone warzywa, z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek i czosnku, pokombijun sama. zalezy jakie masz potrzeby. czy ci starczy na sniadanie palatki z mlekiem.... , nie wiem, raczej dobrze zjesc rano cos co da ci sile az do poludnia. I pij sobie np zielona herbate, lub czerwona. Powodzenia.

Gość misikowa
@arpad17 dziekuje bardzo :) napewno skorzystam z Twoich propozycji :)