Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlosywlosywlosy

Dziewczyny co na sucha skóre głowy?

Polecane posty

Gość wlosywlosywlosy

Doslownie sypie mi sie z wlosow, takie platy duze, swedzi tez ale staram sie nie drapac :O poradzcie cos

Gość wlosywlosywlosy
pomozcie mi bo juz nie daje rady:O kiedys, kilka lat temu mialam to samo ale jakos z czasem minelo albo ja tak nie zwracalam na to uwagi ale teraz to juz tak wielkie platy mi schodza ze szkoda gadac:(

Hmm... oleje, bo dobrze nawilżają :) Np. jojoba albo ze słodkich migdałów albo kokosowy :) No i odstaw szampony z SLS i SLES na rzecz takich z łagodniejszymi środkami myjącymi (np. szampony z alterry do kupienia w rosmanie), bo mniej podrażniają skórę głowy :)

Gość wlosywlosywlosy
myje wlosy szamponem Herbal Essense (czy jak to sie pisze) nawilzenie po brzegi, on podobno nie ma SLS a gdzie takie oleje moge kupic? i jak je nakladac?

Gość Dżekzpryczek
swieża sperma jest rewelacyjna!!!

ja bym ci poleciła odżywki na bazie krochmalu :) lub jesli szkoda ci kasy tos ama możesz olej rycynowy zmieszać z odrobiną krochmalu i trzymać to na głowie całą noc,tylko pamiętaj żeby opatulić się recznikiem,no i oczywiście rano włosy będą trochę przetłuszczone,więc dobrze byłoby je umyć.

Gość pindapinda
a moze syryjskie mydo z Aleppo? ma w sobie olej laurowy, ktory swietnie eczy luszczyna, AZS i inne te okropne chorobska. sprobuj! :)

Gość wlosywlosywlosy
mydlem myc glowe? jesli ma w kladzie olej to domyslam sie ze sie nie pieni wiec jak umyc nim wlosy?

Oleje można kupić w wielu sklepach z naturalnymi kosmetykami, a jak nie znajdziesz u siebie to na necie można poszukać :) Można bezpośrednio z ręki nakładać na włosy i skalp, albo wlać do miski 1l wody i 1 -1,5 łyżki oleju i w tym włosy zamoczyć. Ja nakładam bezpośrednio na włosy i skórę głowy, potem na czubku głowy robię kitkę i kładę się spać ;) Ostatnio nawet oleje mi się skończyły to używam oliwki dla dzieci takiej z prostym i naturalnym składem :) Mydła do włosów też są specjalistyczne, nie takie zwykłe, więc szkody nie powinny robić, tylko też na skład trzeba uważać. A o krochmalu pierwsze słyszę, możesz coś przybliżyć Ufaszonn? I jak to działa i co dzięki temu zyskujemy dla włosów? :) I czy to na zwykłym krochmalu czy gotowe są jakieś, a jak są gotowe to podeślij nazwy bo chciałabym składowo zobaczyć czy by mi nie zaszkodziły :)

Gość wlosywlosywlosy
dzieki poszukam w sklepach tych olejów na polkach bo takich specjalistycznych sklepow u mnie nie ma a jakies spozywcze moga byc? niedoz ze mam sucha skóre to i wlosy tez mam suche juz mi rece opadaja:O

Z takich spożywczych to olej z pestek winogron można na pewno stosować. Albo też te oliwki dla dzieci (ja mam z Lidla, taką z żółtą kaczuszką, ale ta rosmannowska też podobno ok jest). A szczerze mówiąc w zwykłych sklepach nie widziałam takich olejów jak kokosowy czy ze słodkich migdałów :/ Jeszcze możesz popatrzeć w indyjskim sklepie za olejem AMLA :) Tylko on śmierdzi kadzidłami :P

Gość pindapinda
najzwyczajniej w swiecie :) robisz piane na dloniach i nanosisz na glowe, zostawiasz na 2 minutki i zmywasz. pracuje w sklepie z naturalna kosmetyka i nieraz panie przyszly dziekowac za to mydlo. nie przesadz tylko ze stezeniem oleju laurowego- polecam kolo 15- 30 % :) potem na koncowki nakladamy np. olej kokosowy, ze slodkich migdalow lub rycynowy(aby nawilzyc wlosy) i zmywamy po paru minutkach :)

Gość wlosywlosywlosy
a twarz tez moge myc tym mydlem? tez mam wrazliwa, potradzikowa, mam przebarwienia i blizny po tradziku czy dobrze zmyje makijaz?

Gość pindapinda
polecam tez oliwe z oliwek, ale dobrej jakosci, extra virgin :) mieszamy z zoltkiem, nakladamy i po godzinie zmywamy :)

O jeszcze mi się przypomniało! Olejki do masażu ciała są w rosmannie (2 rodzaje chyba, 14 albo 15 zł za butelkę) i też można je na włosy i głowę stosować. Osobiście nie próbowałam ale wiem że je stosują dziewczyny :) pinda - u mnie rycynowy się kompletnie nie sprawdzał, było ciężko go domyć i włosy takie ciężkie w układaniu po nim i obciążone były. A to mydełko ile kosztuje, tak z ciekawości? :)

Gość pindapinda
mydlo kosztuje okolo 30 zl za 200 gram :) jest w kostce, takiej duzej. polecane jest i do ciala, i do wlosow. naprawde- jesli uslyszycie, ze ktos ma powazne problemy ze skora- polecajcie Aleppo. mam jeszcze jeden pomysl co do Twojej glowy- mydlo Savon Noir, jest to mydlo z czarnych oliwek i oleju oliwnego, powinno byc bez zadnych dodatkow, baaaaaardzo nawilza i myje. PAMIETAJMY! mydla sa od tego, zeby byc, oczyszczac skore glowy i normalizowac PH :)

Do twarzy mi niepotrzebne, myję zwykłym szarym mydłem (ale mam mieszaną cerę, więc mogę, jak ktoś ma suchą to nie polecam), potem na to dobry nawilżacz, ale pod kątem włosów jestem zainteresowana :) Chyba gdzieś poszukam :D No a wiem że do twarzy polecane też jest mydło z nanosrebrem, tylko nie wiem czy dobre jest bo nie sprawdzałam na sobie :) A, i mycie włosów odżywką też normalizuje skórę głowy, tylko nie każdą odżywką można :)

Gość wlosywlosywlosy
troche przydrogie te mydla... a cos tanszego mozecie polecic? juz tyle pieniedzy utopilam w te 'cudowne' kosmetyki ze szkoda gadac:O

Gość pindapinda
co do makijazu- nie probowalam. do tradziku- jak najbardziej! na zmywanie makijazu polecam metode- 10/20/30 (w zaleznosci jaka mamy skore)% oleju rycynowego(im bardziej tlusta skora, tym wiecej rycynowego) + reszta oleju bazowego(olej jojoba, ze slodkich migdalow, oliwa z oliwek). nakladamu na twarz, wmasowujemy, nakladamy cieply recznik na twarz, trzymamy 2 minutki i schodzi CALY brud :) a na sam tradzik- polecam olej z czarnuszki, na blizny potradzikowe- olej rozany :) ps. przepraszam za brak polskich znakow! :)

Gość o co come one - wesołych...
na twoim miejscu zerezwowalabym widyte u DERMATOLOGA - MASZ ŁUSZCZYCE!

Gość pindapinda
mydlo z Aleppo jest mydlem syryjskim, produkowane od 2 tysiecy lat naturalna metoda, w zwiazku z czym ta cena :) jest to naprawde wydajne mydlo i warto sprobowac :)

Gość o co come one - wesołych...
OLIWKI I SZAMPONY Z OLIWKAMI - nic nie poradza jestem farmaceutka - wiem co mowie

Gość fgfgffdfggd

Gość może probiotyczne
szampny czy mydla ? ?

Gość wlosywlosywlosy
dziekimoze jednak wyprobuje to mydlo o ktorym piszesz i zachwalasz:) a do dermatologa nie mam czasu niestety isc