Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamcia 26677

biegunka po antybiotyku. odstawic czy nie? poradzcie!!

Polecane posty

Gość mamcia 26677

corka ma zapalenie, bierze zinnat już 4 dzień dzisiaj, także dzis pojawiła sie biegunka ( jak narazie 5razy rzadka kupka takie ''pult'' na pieluszce, za każdym razem nie wiedziałam nawet ze zrobiła) zostala dawka jeszcze na jutro,. podać czy przerwać, niewiem co robic???:(

Gość mamcia 26677
niech któraś mama mi rozsądnie doradzi co zrobić...

Gość mnio
w ogóle to z tego co patrzyłam w necie, to biegunki, wymioty i inne problemy trawienne to wręcz standard przy Zinnacie.

Gość jdhfhd
Biegunka przy antybiotyku to standard. daj dziecku dużo pić i 2x dziennie coś osłonowego. po kuracji nie będzie śladu po biegunce.

Nie przerywaj. moj syn tez mial biegunkr po tym antybiotyku zadzwonilam na pomoc dorazna i mi poradzili by jedna dawke podzielic i tak jak mielismy dawkowanie 2,5ml to najpierw dac1,5ml a po godzinie reszte. sprobuj no i koniecznie dawaj jakis probiotyk.

Gość mamcia 26677
tak, ma lakcid 2 x dziennie i zinnat 3,5 ml 2 razy dziennie

Gość mamcia 26677
powinnam dac jutro ostatnia dawkę prawda??? podaję także wywar z borówek czy nawet czekoladke

Gość mnio
a i żeby nie było osłonę podawałam cały czas. a biegunka była i to ostra. W ogóle zinnat paskudny jest i tyle. Wcześniej dziecko brało inny antybiotyk a była tylko jedna rzadka kupa a potem było ok. A przy Zinnacie masakra. Nigdy więcej.

Gość mnio
ja tam wolałabym skonsultować się z lekarzem -tym bardziej że w przypadku Zinnatu na ulotce jest wyraźnie podkreślone aby to zrobić przy biegunce. W przypadku takiego leku o szerokim spektrum działania może się w efekcie kuracji pojawić rzekomobłoniaste zapalenie jelit. Ale to twoje dziecko.

Zadzwon do lekarza na pewno gdzies ma dyzur jakis pediatra. A probiotyk sie podaje najwczesniej 2 godz. po antybiotyk pewnie wiesz? gorzka czekolada jest dobra na biegunki .

Gość mamcia 26677
ja podaje przed:( tak mam zalecone

Gość berjus
Błagam, uważajcie na nadmiar antybiotyków. Źle podawane powodują ogromne straty w jelitach i wyjaławianie ich. Moja córka będąc w szpitalu dostała ostrej biegunki i leki jakie jej podawano pogarszały stan zdrowia. Okazał się, że leki o szerokim spectrum działały na wszystko, tylko nie na tą bakterię.

Moja corka jak miala rok dostala antybiotyk juz nie pamietam jakiej nazwy i tez miala okropna biegunke dzien przed skonczdeniem leku. Zadzwonilam do pediatry i kazala podac dnia nastepnego ostatnia dawke i dawac duzo pic. Ja musialam dawac lakcid po antybiotyku nie przed. No i jak juz skonczyla go brac to biegunka dalej trwala. Potrafila narobic 10 razy dziennie albo wiecej i raz byly to tylko kleksy na pieluszce a raz taka sraka az po plecy w dodatku ze sluzem. Zadzwonilam znowu do lekarza i kazala podac kleik ryzowy z mlekiem a na obiad ryz z marchewka. Zaczelam podawac i po 2 dniach po biegunce ani sladu. A tylek miala odparzony ze szok. Mimo zee caly czas sprawdzalam jej ppieluszke i tak sie odparzyl

Gość agula8
ja bym nie odstawiała leku jeśli biegunka nie jest bardzo gwałtowna ani bardzo wodnista.Ważny jest probiotyk-ja podaję córkom lactoral przy antybiotyku razem z lekiem i jeszcze conajmniej tydzien po. I wiadomo-dopajac dziecko jak najwięcej.

Gość moja tez brala zinnat
i 5 dnia miala własnie chyba z 5 kup, dałam jej nifuroksazyt i przeszło. NIE WOLNO PRZESTAĆ ANTYBIOTYKOTERAPII

Gość maher
Nie pajacujcie z reklamami antybiotyków, bo tylko przyczyniacie się do pogarszania zdrowia tych osób. Jeżeli masz niekończace się biegunki polecam pogadać z lekarze i zrobić testy w kierunku Clostridium Difficile, bakterii któa powoduje spustoszenie we florze bakteryjnej.

Gość berytkali
Ja niestety miałam do czynienia z Clostridium Difficile, ostatecznie wyleczyli mnie Dificlirem, choć brałam wcześniej inne zalecane przez lekarzy leki.

Gość kojka122
Ile kosztuje Dificlir? Lekarz wspominał ostatnio o tym, leku, ale nie wiem, czy mnie stać? Drogi jest???

Gość hhhdtttd
Spokojnie, Dificliru jeszcze nie można kupić w Polsce, ale za jakiś niedługi czas.

Gość ninrew
Biegunki poszpitalne??? Co to do diaska jest? czy nawet w szpitalu można zachorować?

Gość kerajmm
Biegunka poszpitalna występuje po długim i męczący leczeniu w szpitalu, najczęściej po kuracjach antybiotykowych.

Gość Clostridium Difficile
A czy szpitale starają sie jakoś zapobiec infekcjom Clostridium Difficile?

Gość kerajmm
Chyba nie bardzo, nawet moim zdaniem ukrywają problem nie mówiąc o nim, raczej temat Clostridium Difficile jest bagatelizowany.

Gość datreka
PO antybiotyku można się nieźle wykończyć. Nie wiedziałam nic o Clostridium Difficile

Gość stjing
Clostridium Difficile jest szczególnie niebezpieczne przy długim leczeniu antybiotykami

Gość wawaj
No to dlaczego dają na to metronidazol, to przecież też antybiotyk.

Gość not64jm
Zły antybiotyk nie dość, ze nie pomaga to jeszcze pogarsza stan flory jelita. Zwłaszcza jeśli chodzi o poszpitalne biegunki bakteriologiczne, które są źle diagnozowane.

Gość gerda998
Mówisz o zakazeniu Clostridium Difficile?

Gość not64jm
ja mówię o Clostridium Difficile