Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylematy ....

36 lat i dziecko

Polecane posty

Gość dylematy ....

Mam 36 lat i wielkie pragnienie macierzyństwa Czy jestem już za stara ? Szczerze

Gość roxenne
Jesli pragniesz dziecka i czujesz sie na siłach to jak najbardziej tak . Nie widze w tym kompletnie zadnego problemu.

nie jestes za stara, w dzisiejszych czasach to nic dziwnego chyba ze mieszkasz w jakies zasciankowej wiosce zabitej dechami, wtedy dla takich ludzi bedziesz za stara

Gość gertha 35
mam 35 i chyba już nie zdążę, czy brak partnera to duża przeszkoda?

Gość dylematy ....
Mieszkam w duży mieście i nie jest to kłopotem Chcę być mamą Czy nie za późno na pierwsze dziecko

Gość młoda mama 3letnich bliźniaków
słuchaj moja siostra w wieku 41 lat - urodziła bliżniaczki, dodam ze wowczas siostrzeniec miał 18 lat - siostra starsza o 15 lat i ja również urodziłąm bliźniaki - tyle żeja w wieku 28 lat

Gość dylematy ....
Dziś dzień płodny...czyli mam wskoczyć na męża ? :D

Gość Biniaa
Kuzynka urodziła pierwsze 36 lat,wada serca,tętniaki w mózgu,/żyło 5 m/jesli to pierwsze ryzykujesz.

no, coś Ty, nie jesteś za stara. Zresztą teraz dużo kobiet rodzi po 30tce, bo najpierw chcą się ustawić itp. np. znajome rodzeństwo wiek 25 i 22 lata mają 65-letnią mamę i jest wszystko w porządku. Tylko ze względów zdrowotnych najlepiej do 40tki rodzić, później znacznie rośnie ryzyko, że dziecko urodzi się z zespołem Downa.

Gość Biniaa
Juz od 35 ryzyko dawna rośnie,zapytaj gina.

Gość dylematy ....
Czy macierzyństwo w późnym wieku od razu kwalifikuje do urodzenia dziecka chorego ?

Gość Biniaa
Nie, ale jest to wysoce prawdopodobne.

Gość bhhjb
Binia, pierdzielisz., Przejdz sie na oddzial dzieciecy i zobacz w jakim wieku sa rodzicie dzieci z ciezkimi wadami. ZW wiekszosci to bardzo mlodiz ludzie

Gość Biniaa
Moja kuzynka już w ciąży wiedziała,że dziecko ma wadę serca,operacja,ale potem jeszcze wyszły tętniaki w głowie,mała się męczyła,paraliż, od urodzenia w szpitalu,oni liczyli na cud/rodzice/ ale cała rodzina wiedziała ,że to dziecko z bomba zegarową w głowie.

Gość Biniaa
Wiele wad jest genetycznych,ale polaków nie stać na takie badania,lekarze też nie mówią,moja kuzynka ma się zbadać czy oni z meżem mogą mieć zdrowe dzieci,bo możliwe,że nie!

Gość sesess
ale po to sa badania aby wiedziec czy dziecko urodzi sie zdrowe czy nie

Gość Biniaa
Badania są drogie,praktycznie nikt nie bada sie przed zajściem w ciąże,czy z tym partnerem bedzie miał zdrowe dzieci,większość chorych płodów organizm sam usuwa.

Jeśli chcesz mieć dziecko to w czym problem. Nwet kobiet po 40tce czasem rodzą dzieci. Każda kobieta powinna mieć swojego potomka.Tym bardziej że czujesz instynkt macieżyński

Gość gość
Nie jesteś za stara. Moja mama urodziła mnie mając 48 lat. Miała już pięcioro dzieci i wszyscy myśleli, że jestem wpadką. To nie jest prawdą. Byłam planowana od narodzin starszej o 4 lata siostry (Kaliny). Trzech starszych braci(Tomek, Bartek i Piotrek) i siostra (Kasia) byli już dorośli więc rodzice zdecydowali się najpierw na moją siostre, a potem,by nie wychowywała się jak jedynaczka, na mnie. Urodziłam się zdrowa i silna. Byłam malutka bo miałam 48cm i ważyłam 2100g. W tym samym czasie moja 25 letnia ciocia urodziła synka. Całą ciąże odpoczywała byle nic złego się nie stało. Domem zajmował się wujek. Okazało się, że chłopiec urodził się chory. Ma dziecięce porażenie mózgowe. Kolejny ich syn zespół downa, a córeczka niedowidzi. Cała trójka urodzona rok po roku w młodym wieku. Ciocia odpoczywała przy każdej ciąży, a moja mama zaganiana przy piątce dzieci. Co komu przeznaczone tak będzie. Kamila :)

Gość gość
Ja urodziłam córcie w wieku 37 lat.To moja 3 ciąża.Córcia silna i zdrowa 3.600 kg.ma starszych braci. Natomiast koleżanka w wieku 24 lat urodziła synka z Z.D.Mąż ją zostawił.10 lat później ponownie wyszła zamąż i ma zdrową córcię. Wiek nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
moja znajoma zaczela rodzic dzieci od wieku 33 lat co rok w nowej ciazy i czworke urodzila do tego cesarki miala. i radzi sobie

Gość gość
Oczywiście, że masz szanse urodzić zdrowe dziecko.

Gość gość
Moja przyjaciolka wyszla za maz majac 25 lat ale 1 dziecko urodzila jak miala 35 lat bo sie dorobili, 2 jak miala 38, a corke jak miala 41. Wszystkie dzieci zdrowe Jej brat ozenil sie jak mial 33, ale zona jego 38 i maja 4 dzieci - blizniaki jak miala 38, synka jak miala 40, coreczke wpadke :) jak miala 45