Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niwilikja

Plamienie implantacyjne

Polecane posty

Gość niwilikja

Miałyście coś takiego? Jestem 10 dni po owulacji, 3 dni przed @ i nie wiem, czy trochę krwi, która się dzis pojawwiłaa, to plamienie implantacyjne, bo zarodek się właśnie zagnieździł, czy po prostu wrednota się zbliża....

Gość mnio
nie, 2 ciąże ani razu nie miałam czegoś takiego.

Gość niwilikja
Eh... To pewnie nie jest plamienie amplantacyjne, za dużo tej krwi... Coś mi się zdaje, że po prostu okres nadchodzi 3 dni wcześnieniej :(

Gość niwilikja
*implantacyjne

Gość niwilikja
Smutno mi trochę

Gość mnio
ja tak też myślałam -że moze implantacja a tu okres się rozkręcał. Zaszłam w kolejnym cyklu. :)

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnmjgty
Miedzy 7 a 10 dniem po owulacji, u niektórych kobiet pojawia sie krwawienie implantycyjne i od tego czasu zaczyna wzrastac HCG.

Gość niwilikja
Jeśli któraś to miała, to jak to wyglądało i jak długo trwało ?

Gość mnio
"Skoro plamienie występuje na kilka dni przed terminem miesiączki ( a czasem i w jej terminie ) często bywa mylone z samą miesiączką , która wydawać by się mogła tym razem bardzo skąpa . Zazwyczaj jednak jest ono bardzo lekkie , pozostawia po sobie jedynie małą plamkę na bieliźnie , zabarwia śluz , bądź pozostaje niezauważone . Może także nie występować w ogóle . Nie można porównywać go do normalnej , obfitej miesiączki tu zapewne mamy już z nią do czynienia . Również kolor plamienia implantacyjnego często budzi wiele wątpliwości . Ogółem plamienie to jest bladoróżowe ( częściej ) lub czerwone . Czasem plamienie implantacyjne ma kolor brązowy to jednak zwykle jest oznaką niedoboru progesteronu. Na odpowiedź na to czy owe plamienie było implantacyjnym oczywiście należy cierpliwie poczekać kilka dni . Przekonamy się o tym robiąc test ciążowy zaleca się wykonanie go po terminie miesiączki ze względu na najbardziej wiarygodny wynik. 2- 3 dni po rzeczywistym plamieniu implantacyjnym test ciążowy powinien być już jednak dodatni. "

Gość gryhja
Mam coś takiego. Jest czerwone, gdy się potrze papierem, na bieliźnie zostawiło brązowy ślad. Obawiam się, że to moze być zwiastun @, ale może,,,, może... Kto wie,,,,

Ja nie jestem pewna czy mialam plamienie implantacyjne, ale pamietam, ze tego wieczoru bardzo zle sie czulam, bolaly i zarazem swedzialy mnie piersi, bolalo i klulo mnie jak na okres. w nocy specjalnie zalozylam podpaski bedac pewna, ze to okres nadchodzi. rano zero okresu ale mialam wrazenie ze byly tam jakies plamki plus sluz, ktory okropnie smierdzial. Trzy tgodnie pozniej dowiedzialam sie o ciazy:))

Gość niwilikja
Trzzymajcie proszę kciuki, abym jutro nie dostała @ :D