Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusiaak

Po jakim czasie działają tabletki antykoncepcyjne ???

Polecane posty

Gość anusiaak

Witam, nie dawno zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne. Dziś przypada mi 4 dawka. Tabletki zaczęłam brać w 1 dniu cyklu (kiedy dostałam okres). Czy jestem już zabezpieczona? W ulotce napisane jest że dodatkowe zabezpieczenie trzeba stosować gdy pierwszą tabletkę weźmie się między 2-5 dniem cyklu.

Gość anusiaak
no że jestem bezpieczna od 1 dnia ? :) Tylko jakoś nie mogę się przełamać ;)

Gość mnio
a to już na twoje przełamanie się nic nie poradzimy. ;)

Ale to nie jest tak że organizm nie jest jeszcze do końca przyzwyczajony? Ja czytalam gdzies ze przez pierwszy blister dodatkowa antykoncepcja byłaby dobra, bo jeszcze tabletki nie zabezpieczają tak dobrze. Myle się?

Perwersja - A Ty jesteś jakimś ginekologiem czy coś ? Że tyle wiesz na ten temat ? :)

Pytam poważnie :) Widziałam, że udzielasz się w wielu tematach, więc interesujące to jest :) Ja też biore tabletki 4 dzień dopiero i boję się bez zabezpieczenia ;/

W porządku :) Tak więc tabletki zabezpieczają tak samo przy pierwszym blistrze jak i przy kolejnych ?

Hmm to znaczy ja jakoś dziwnie to wzięłam, bo pojawilo sie u mnie male krwawienie doslownie pare kropel wieczorem, a pierwszą tabletke wzięłam o 5.40 następnego dnia. Bo w nocy dostałam normalną miesiączkę, więc nie wiem, wzięłam pierwszego, czy drugiego dnia ?

Według mnie jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki. Jeśli się obawiasz możesz się dodatkowo zabezpieczać przez pierwsze 7 dni, ale na pewno nie jest to konieczne przez całe opakowanie.

Gość Heniek00632
Hej julaa02,nie bój się i wal się śmiało.