Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halo.,.,

Mam pytanie odnosnie pracy na kasie w hipermarketach...

Polecane posty

Gość halo.,.,

Czy chcac sie przyjac do takiej pracy potrzeba miec wyrobiona ksiazeczke sanepidowska?? Przeciez idac do takiej pracy na kasie to nie tylko sie pracuje przy kasie ale tez ma sie kontakt z zywnoscia tak mi sie wydaje bo sie pracuje w koncu w hipermarkecie gdzie jest zywnosc na polkach. Jak to jest ? Moze sie ktos wypowiedziec kto np pracowal lub pracuje na kasie??

Gość brincxi
tak musisz mieć książeczkę bez żadnego ale i pierdolenie 🖐️

Gość halo.,.,
I te wszystkie co pracuja na kasach to niby maja wyrobione te ksiazeczki?? Jak to mozliwe?? Az nie chce mi sie wierzyc ze to jest wymagane!! Nawet w takiej Biedronce??

Gość brincxi
tak debilko! wszystkie, a co w tym trudnego ? masz kontakt z ludźmi, z żywnością skąd mogą wiedzieć, że nie masz jakiś bakterii ?

Gość fdgdfghhg
serio? dla mnie to chore

Gość halo.,.,
przeciez nie w kazdej prcy wymagaja ksiazeczek sanepidowskich a jednak w kazdej pracy jest kontakt z ludzmi......

Gość jeden wielki bezsens
ja bym się zesrała ze strachu jakbym miała pracować na kasie w hipermarkecie :o

Gość kjnsd
nie ludzcie sie ze jak studenci dorywczo pracuja na kasach albo ukladaniu towaru to maja ksiazeczki hahahahha :D:D:D:D:D:D:D zapomnijcie

Gość brincxi
dlaczego chore ? chciałabyś żeby ktoś z salmonellą wydawał ci resztę w sklepie, albo pakował do reklamówki twoje bułki ? :O

Gość 2312312321
Ale co to jest za filozofia wyrobienie ksiązeczki? Bo pytasz, jakby chodziło o biegłą znajomosc języka. Przecież na kasie jest tez kontakt fizyczny z tą żywnoscią.

Gość fdgdfghhg
mysle, ze jakby przesledzic historie pieniedzy jakie masz w portfelu to bylyby znacznie gorsze rzeczy niz salmonella :O

Gość brincxi
mają bo muszą mieć, wiem bo pracuję w agencji pracy i np. moja firma nie pozwoliłaby sobie żeby płacić karę za to że jakiś dupek nie miał książeczki sanepidu jest to wymóg konieczny bez żadnego "ale" 🖐️ brak książeczki może przejść w jakimś mały spożywczaku jak już 🖐️

Gość halo.,.,
brincxi chyba pierrdoli glupoty i nie ma sensu jej sluchac bo wszyscy inni pisza ze nie sa wymagane te ksiazeczki jednak..... Rzeczywiscie studenci saobie dorabiajana kasach i oni tez wyrabiaja te ksiazeczki tak ochoczo? Przeciez to kupa badan i trwa troche czasu...

Gość brincxi
ja też nie rozumiem tego jej oburzenia :O koorwa nie chcesz roboty to nie wyrabiaj, rynek pracy jakoś sobie bez ciebie poradzi 🖐️

Gość halo.,.,
Wyrobienie ksiazeczki to jednak jest duzo zachodu bo jest troche tych badan i to trwa troche czasu........ o tomi chodzi. Ni ekazdy chce to przechodzic a na pewno wydaja taka ksiazeczke na czas okreslony a nie bezterminowo.

Gość brincxi
haha śmieszna jesteś 🖐️ wyrobienie książeczki to nie jest jakaś filozofia :O zanosisz do badania 3 próbki kału z trzech dni płacisz za to coś koło 70zł i czekasz około tydzień na wyrobienie książeczki 🖐️ faktycznie koorwa masa latania dla bezrobotnego 🖐️

Gość fdgdfghhg
to ze ty lubisz jak ci ktos goowna ogląda to nie znaczy, że kazdy. dla mnie to by bylo upokarzające.

Gość brincxi
tak jak pisałam pracuję w agencji pracy więc "coś" tam jednak wiem ale jak nie chcesz to nie słuchaj życzę powodzianie, może jakimś cudem gdzieś cię zatrudnią 🖐️ badania powtarza się co rok.

Gość brincxi
ty się dobrze czujesz czy schlałaś się w te święta ? :O

Gość halo.,.,
No to ladnie trzy dni pod jezdzic gdzies autobusem z kalem do laboratorium oddalonego pewnie o 10 km biorac pod uwage np takie miasto jak Warszawa czy inne duze:-( No a jeszcze na pewno badania krwi na choroby jakies weneryczne i RTG pluc - gruzlica itp napewno tez sie robi....

Gość brincxi
haha wy jesteście jakieś popieprzone czy co ? :D próbki możecie trzymać w chłodnym miejscu i jechać w jeden dzień to zawieźć :O i zazwyczaj wystarczy tylko badanie kału ale jeśli nie dbacie o swoje zdrowie to faktycznie mogą zlecić dodatkowe badania.... :O 🖐️ 10km :O straszne 🖐️ widzę, że chęci do pracy macie mnóstwo 🖐️

Gość halo.,.,
A w jakis sklepach obuwniczych,odzieżowych czy z elektronika jak Media Markt tez wymagaja na stanowiska takich ksiazeczek??

Gość brincxi
nie, bo tam nie masz kontaktu z ŻYWNOŚCIĄ 🖐️

Gość kjnsd
gowno prawda ja pracowalam w tesco z kolezankami na studiac i nikt sie nas o zadne ksiazeczki nie pytal a jak pytal to ze sa w trakcie co doskanale sobie zdawali sprawe ze to sciema ...... jak sa ludzie potrzebni do murzynskiej pracy to nikt nie patrzyl na tooooo

Gość halo.,.,
No a jak ktos ma zrobic ta ksiazeczke sanepidowska kiedy ma ciagłe zaparcia i nie wyproznia sie np 10 dni czy nawet dluzej a kal trzeba oddawac trzy dni z rzedu do probek?? Co wtedy skad te probki wziac? Tutaj jest wtedy problem i jak go rozwiazac??

Gość kjnsd
haaahhha moja kolzanka kiedys miala zrobic ksiazeczke dostala te patyczki no ale poimprezowlo sie jakos w akademiku i przypomniala sobie w ostatni dzien i dala patyczki innym kolezankom i tak zebarala wszystkie probki w jeden dzien podszla zaniosla i git... smialysmy sie tylko ze jak cos wyjdzie to nie bedzie wiadomo ktorej :D

Gość brincxi
jak ktoś sie nie wypróżnia 10 dni to raczej ma poważne problemy z jelitami i powinien zgłosić się do lekarza :O

Gość kjnsd
mialam kiedys kolezanke w grupie co raz na miesiac

Gość halo.,.,
Nie mam nic z jelitami. Po rzuceniu palenia sie nie wyprozniam juz kupe czasu stad moje pytania..... i co wtedy? Jak zrobic takie badanie?

Gość brincxi
w takim wypadku musisz chyba czekać aż sytuacja się unormuje ale najlepiej idź do gastrologa bo to nie jest normalne...