Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta nie w ciazy

Dlaczego mlode matki tak zachwalaja wczesne macierzynstwo?

Polecane posty

Gość kasila iii
bo nie wiedza jak by to bylo zostac mama majac np.30 lat-kazdy wiek ma swoje plusy i minusy jesli chodzi o macierzynstwo ,slub i tysiace innych spraw.Sama wiem z doswiadczenia kolezanek ze jak wpadały w wieku 19-23 lat to najpierw byly łzy co to bedzie ,a jak dzieciaki mialy 2-3 lata to mowily ze sa zadowolone ze tak szybko itp...

ale mój facet ma 30 lat i juz pracuje:D Poznałam Go w wieku 17 lat gdy robił specjalizację...Jesteśmy razem 3 lata...Wiem, że nie typowa para z nas:D

Gość Koszalina fuj
Ja mam 21 lat, niedawno się zaręczylam, ślub biorę za 2 lata, nie jestem w ciąży :) niedługo po ślubie zamierzam zajść w ciążę bo uwielbiam dzieci i już się nie mogę doczekać aż będę mieć swojego szkraba :) te poglądy i to wszystko zależy tylko i wyłącznie od kobiety , jedne rodzą w wieku 20, inne w 30. A namawiają bo ludzie mówią że jak się ma dziecko to kocha się je ponad swoje życie, może poprostu chcą żebyś też tego doświadczyła i przytaknela im że miały rację:)

Mnie to naprawde smieszy jak matki na forum ( w rzeczywistoscie sie o dziwo nie spotkalam) zachwalaj wczesne macierzynstwo:D Sama zostalam mloda matka i nie widze w tym nic fajnego:O Nie chodzi mi jednak tylko o moj przyklad. W calym swoim zyciu (troche juz dlugim) nie spotkalam zadnej dwudziestolatki, ktora pialaby z zachwytu nad tym, ze zaszla w ciaze. Oprocz jednej, ale ona byla z lekka uposledzona:O Moje kolezanki, ktore powpadaly, a 90% z nich oficjalnie twierdzila, ze planowaly porozstawaly sie z mezami, chlopakami, narzekaly tak naprawde na wczesne macierzynstwo. Byly odpowiedzialne, dobrze zajmuja i zajmowaly sie dzieckiem, ale szczesliwa tak naprawde nie byly. Jednak rzadko mowily o tym, z gory jednak dla kazdego wmawialy jaki to cud ich spotkal. Pewnie wiekszosc z nich tu na forum siedzi i bredzi dalej by sie dowartosciowac az i w koncu uwierzyc w to. Nie mam na mysli tego tematu oczywiscie, ale inne gdzie pisza malolaty, ze po 30 to juz pozno troche na dziecko i najlepiej w wieku 20 lat. Tak, tak, tylko czekam az poczytam o tym ze dwoje dwudziestolatkow zarabia po 2 tysiaki, maja wlasna chalupe i zdecydowali sie swiadomie na dziecko:D

Despina masz starszego o dyche faceta, zarabia na was to i pewnie, ze sobie chwalisz macierzynstwo. Ale dwoje dwudziestolatkow raczej nie maja szans na to o czym piszesz. P.S. Nie mam nic do wieku twojego faceta, moj maz sam jest starszy ode mnie o 12 lat:P

Gość soosos
Urodzilam w wieku 24 lat, nie zarabiamy krocia, nie mamy swojej chalupy, ale radzimy sobie. i jestesmy zadowoleni. Dziecko w niczym nie przeszkadza a moze wrecz motywuje do dzialania.... Nie wpadlam, chcielismy miec dziecko. Teraz mam 30-lat, dziecko 6-letnie i nadal czuje sie mlodo :) drugiego dziecka jednak swiadomie nie planujemy :)

w wieku 24 lat to jest sie po studiach albo ma juz jakies zawodowe doswiadczenie nawet po technikum czy liceum. A to juz cos. Nie ma co porownywac z dziewczyna, ktora ma 20 lat i juz rodzi.

Gość Koszalina fuj
:) weźmy pod uwagę że dwudziestoparolatkowie to już nie są dzieci. Owszem jeśli jeszcze się uczą a nie pracują to po co planować dziecko jak nie ma za co wyżywić? Ale kiedy już pracują albo chociaż jedno z nich to mogą się zastanawiać:)

no teraz to sobie nie wyobrażam bym małej nie miała.Po zajęciach to biegnę do domu stęskniona za córcią:D Ale gdy zaszłam w ciążę to nie jedną łzę rozpaczy wylałam!Taka jest prawda.Bałam się o studia, i że sobie taka młoda przy dziecku nie poradzę.Na szczęście mój kochany mnie wspierał i pocieszał i niedługo potem zaczęłam się cieszyć ciążą:)

Gość Koszalina fuj
Mam koleżankę która ma 20 lat i 3cie dziecko w drodze. Jak dla mnie to paranoja. Całą młodość szlag trafił, zamiast korzystać z życia od 16 rz siedzi w domu na tylku i dzieci bawi, do roboty nie pójdzie bo jej się nie chce, jej mąż pracuje, kredyt wzięli nie mają z czego spłacać. Ja się pytam, po co starać się o dzieci (twierdzi że planowane) kiedy nie ma się co do garnka włożyć?!

Despina, ale mialas starszego i dobrze zarabiajacego meza czy tam faceta- nie wnikam. Wiec ok jakos to pewnie poszlo do przodu. Ja caly czas mam na mysli dwoje bardzo mlodych ludzi. A co do tych niby planowanych to kazda tak z marszu twierdzi, bo co ma powiedziec?

Gość Koszalina fuj
No jak dla mnie mało prawdopodobne by ciąża w wieku 16 lat była zaplanowana :) ja po ślubie będę myśleć w miarę wcześnie :) marzy mi się synek.. :D może i głupie ale uwielbiam dzieci chłopczyki:)

Nie no dla mnie tez paranoja w wieku 20 czy 23 lat trojke dzieci miec. Mysle ze macierzynstwo w mlodym wieku ma swoje wady i zalety. Jesli jest sie czlowiekiem choc odrobine myslacym nim sie na dziecko zdecyduje przemysli sie to pod wieloma wzgledami.

EwelinaEwa wtedy był moim chłopakiem a teraz juz narzeczony:) I szczerze to nie wyobrażam sobie urodzić w wieku 20 lat planowane dziecko mając chłopaka również w bardzo młodym wieku! No ale wpadki sie zdarzają każdym..

Gość tak sobie was podczytuję
ja też nie wierzę w to, że 18-23 latki planowały dzieci (są wyjątki, ale bardzo rzadkie). jak urodziłam i leżałam na położnictwie z 2 dziewczynami, to jedna z nich miała 20lat i rzeczywiście planowali z mężem (wzięli ślub rok wcześniej, obydwoje dzieci bogatych rolników, on 7latr starszy, widać, że zdominował tą młodą pannę i wywnioskowałam, że on nalegał, by ją usidlić, a ona zakochana uległa i urodziła mu dziecko) to, co się urodziło i potem jeszcze dwoje, ale tak poza tym też znam wiele dziewczyn, które nie ukrywajmy powpadały w młodym wieku i chwilę później czy po ślubie czy też nie rozstawały się ze swoimi partnerami...ja jestem wyjątkiem (jednym z nielicznych), bo tak, jak pisałam byłam już z partnerem 6lat zanim wpadliśmy (wcześniej znaliśmy się też z osiedla i ze szkoły - jak łyse konie:p) i jestem już kilka ładnych lat po ślubie. nigdy nie ukrywałam, że była to wpadka, bo nie planowaliśmy w tym momencie dziecka (może za 4-5lat), ale stało się, coś lub ktoś tak chciał, bo tak jak pisałam również wcześniej, miałam mega problemy zdrowotne i mogłam tych dzieci nie mieć wcale...no więc wpadka wpadką, ale potem, mając 24lata urodziłam zaplanowane drugie dziecko (chcieliśmy mieć dzieci z niewielką różnicą wieku, mieliśmy już mieszkanie,obydwoje dobrą pracę,b.dobrą sytuację finansową i lokalową), to nikt nie wierzył, że zaplanowane:) nawet się wstrzeliliśmy w płeć stosując się do rad, że w owulację lub chwilę po jest większa szansa na chłopczyka...po prostu jest taka mentalność ludzka, że jak młodo i szybko po pierwszej ciąży, to już same wpadki, no ale cóż:)

Gość milka159
Ja mam 21 lat, w czerwcu wychodze za mąż i kilka miesiecy po slubie zaczynamy starac się o dzidziusia ;-)