Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuuuuuuummmm

pytanie do znajacych sie na lotach

Polecane posty

Gość buuuuuuuuuummmm

czy jak kupuje bilety przez internet w obie strony to mam tylko jeden nr lotu? i czy jak mam loty z przesiadka to od razu na pierwszym lotnisku dostane karte pokladowa na drugi lot? pytam, bo bede miec tylko 30 min na przesiadke i boje sie, ze nie zdaze

tak,karta pokladowa ci się przyda.napewno zaaplikuj sobie jeszcze krochmal,doda ci urody i zapewni wygodę podczas lotu.polecam.

Gość buuuuuuuuuummmm
wiem, ze karta pokladowa mi sie przyda ; za rade z krochmalem dziekuje - juz mam spakowany

Gość buuuuuuuuuummmm
ratujcie ludzie!

Gość buuuuuuuuuummmm
widze, ze sama bieda tutaj ; nikt nie lata samolotami

Masz 2 numery lotu, musisz wydrukować bilet elektroniczny i na nim masz napisane numery lotów. Tzn otwarłam teraz swój bilet i tak mam. Nie wiem jak z przesiadkami jest przy elektronicznym bilecie, chyba musisz na drugim lotnisku też stać o kartę pokładową, bo przecież na pierwszym nie wiedzą jak będzie z miejscami w samolocie na który się przesiadasz. Chyba że miałaś przy zakupie opcję wyboru miejsca, i że lot realizuje ten sam przewoźnik - tzn tak myślę :)

Gość buuuuuuuuuummmm
kurcze, bo ktos kupowal mi ten bilet i podal mi tylko jeden nr ale stojac po druga karte pokladowa w 30 min sie raczej nie wyrobie lot jest z tym samym przewoznikiem

Gość buuuuuuuuuummmm
tzn mam jeden nr rezerwacji :o

A nie przesłał Ci dokumentów, biletu? Na bilecie elektronicznym wszystko powinno być napisane i do odczytania. Może zadzwoń na infolinię przewoźnika żeby się dopytać dokładnie? Kurcze z przesiadką ostatnio leciałam 11 lat temu jak gówniara byłam i nie pamiętam czy dostawaliśmy od razu karty pokładowe na oba loty na pierwszym lotnisku, czy trzeba było odczekać, sama się teraz nad tym zastanawiam bo będę znowu tak lecieć :/ A skoro masz z przesiadką to na pewno jest więcej niż jeden numer lotu - ja będę tak lecieć niedługo i właśnie na tym bilecie (w dwie strony) mam 4 numery lotów, każdy inny.

Numer rezerwacji a numer lotu/rejsu to zupełnie co innego, rezerwacja dotyczy całej podróży :) Jak masz w załącznikach bilet elektroniczny to na nim masz napisane wszystko, sprawdź, a jak nie masz biletu to zapytaj tej osoby która Ci kupowała bilet czy nie dostała przypadkiem maila z tym biletem, bo nr rezerwacji sam nie wystarczy :)

Gość buuuuuuuuuummmm
nie, biletu nie mam dostalam tylko nr rezerwacji do podania na lotnisku

Dziwne trochę... Jakie linie lotnicze? Ja z której linii nie kupowałam to zawsze na maila przychodził numer rezerwacji wraz ze szczegółami. W PLL LOT można sprawdzić po numerze rezerwacji jej szczegóły na pewno, myślę że w innych też - sprawdź to, a jak nie to zadzwoń na infolinię przewoźnika i zapytaj czy na lotnisku wystarczy numer rezerwacji, czy może coś Ci doślą zwykłą pocztą.

Gość buuuuuuuuuummmm
swiss i austrian kurcze, chyba bede musiala zadzwonic i sie dowiedziec, bo tylko tyle dostalam od tej osoby mam jeszcze podane o ktorej jest wylot i przylot (z jakiejs strony) ale nr lotu nie ma :(

Gość frelka a gdzies ty wybyla?
mi sie wydaje ze dostaniesz zA 1 razem karte pokladowa na te 2 loty ;)

Gość frelka a gdzies ty wybyla?
no to lepiej zadzwon,kiedy lecisz?

Nie wiem, może oni wysyłają bilet pocztą :o Naprawdę najlepiej zadzwonić, miej pod ręką numer rezerwacji, i pogadaj z tą osobą która rezerwowała czy na pewno nic więcej nie przyszło, bo mogło przyjść później (jak jak teraz w Locie kupowałam to bilet elektroniczny przyszedł na maila po 4h).

a gdzie się przesiadasz? W wiedniu jest minimum chyba ok 40 minut, ale wyrobisz, w monachium jest 35 i w 30 spokojnie sie da zdążyć :-)

Naprawdę to dziwne bo to porządne linie są, a nawet w tych tanich liniach lotniczych dostajesz na maila z numerem rezerwacji pełną rozpiskę lotu, numery, godziny itd.

Gość dziś na pomarańczowo
ja raz bukowałam bilet on-line, na lotnisko jechałam tylko z zapisanym numerem rezerwacji, nic więcej nie miałam. na miejscu podałam ten numer i dostałam wszystko, co potrzeba. ale jak się martwisz, to zadzwoń i się dowiedz więcej.

Gość dziś na pomarańczowo
aha i leciałam naprawdę tanimi liniami, których już nawet nie ma. szkoda, bo kilka razy z ich usług korzystałam i byłam zadowolona, zero problemów, mimo niskiej ceny.

Gość buuuuuuuuuummmm
dzieki, rano pewnie zadzwonie, zeby sie upewnic a powiedzcie mi jeszcze o co chodzi z tymi kuponami?

W styczniu kupowałam dla cioci bilet wizzairem, sprawdziłam teraz i na maila też przyszły wszystkie informacje, z numerami lotów i godzinami. Koniecznie musisz zadzwonić, bo coś jest bardzo nie halo :o Przy tanich liniach wystarczy iść z numerem rezerwacji na lotnisko, to prawda, ale i tak jest na maila wysyłane pełne info o planie podróży, nie trzeba go drukować ale to jest ważne dla pasażera więc to wysyłają zawsze.

Gość buuuuuuuuuummmm
info mam o planie podrozy ale chodzilo mi o nr lotu tak to jest jak ktos ma zrobic cos za siebie

A może Ci ta osoba nie przesłała wszystkich maili? Cóż, ja też już wychodzę z założenia że jak mam zrobić coś dobrze, to muszę zrobić sama, bo mi na tym zależy a ktoś może na odwal się, albo nie zwracać uwagi na wszystko :o

Gość buuuuuuuuuummmm
a powiedzcie mi ile liczb jest w nr lotu? po numerze rezerwacji sprawdze na stronach przewoznikow

Nie ma reguły. Ja na lot do miejsca przesiadki mam LO i 4 cyfry, a z miejsca przesiadki do miejsca docelowego LO i 2 cyfry. Na tym bilecie z Wizzaira dla cioci jest W6 i 4 cyfry.

Gość buuuuuuuuuummmm
oj sorry za zamieszanie, mam nr lotu :o

Gość buuuuuuuuuummmm
to tylko powiedzcie jak to jest z przesiadkami i czy wyrobie sie w 30 min na lotnisku w wiedniu?

Gość buuuuuuuuuummmm
w mailu :D dla wytlumaczenia powiem, ze strona jest po rosyjsku a ja wylaczylam tlumacza i teraz cos mnie tknelo by jednak go uruchomic :D