Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbeewwiillddeerreedd

KONIEC ŚWIATA 2012. Fakt czy mit?

Polecane posty

Obserwując społeczeństwo widzę, że podzieliło się na dwie grupy : fanatyków i tych sceptycznych. A ja staram sie być obiektywna i w momencie kiedy naukowcy zaczynają pomału w swoich teoriach skłaniać się ku potwierdzaniu dużej liczby kataklizmów przypadających na ten właśnie okres, zaczynam się martwić i zastanawiać, CO JEŚLI TO PRAWDA ? Dodatkowo sprawa dziwnych dźwięków, których pochodzenia wyjaśnić nikt nie potrafi. A co jeśli na prawdę czeka nas koniec ? Jakie macie zdanie na ten temat ? Czy jakoś się przygotowujecie, chociażby duchowo?

Gość przerażonaradiemmaryja
Dodatkowo sprawa dziwnych dźwięków, których pochodzenia wyjaśnić nikt nie potrafi. słyszysz coś dziwnego na codzień?

nie słyszałam ich osobiście. jeśli jednak uważasz, że jest to wystarczający argument, żeby stwierdzić, że och nie ma, to proszę Cię, wyjdź...

Gość Bossonoga
Ludzie mają większe problemy niż koniec świata;)

Gość Bossonoga
Aczkolwiek te 'dziwne' dźwięki są interesujące ;)

Gość Hmmmmmmmmmmm
może to i prawda..

dziś doszłam do wniosku,że chyba zaczne się duchowo do tego przygotowywać, pokutować za grzeszne życie i wybaczać tym których nienawidzę.

to ja w takim razie proponowałabym przeżyć coś na własnej skórze co mogłoby cię skłonić do myślenia o końcu świata... te katastrofy to zdecydowanie za mało, dawniej były wojny i to też miał być znak na koniec świata? koniec świata miał być już wiele razy wcześniej, ludzie czekali i nic. koniec świata 2012 to udany chwyt marketingowy, chociażby z tym filmem, który zaciekawił wiele ludzi i nabili sporo kasy...

Gość gheyh5yrt
o dziwnych dźwiękach nie ma co mówić bo to zwykły FAKE :-D a o końcu świata mówisię najczęściej w kontekście kalendarza moajów. jednak sami potomkowie majów zaprzeczyli tym doniesieniom i byli wręcz zaskoczeni taką krazaca opinią

skoro te dźwięki to fake, to nie uważasz ż enaukowcy ktrozy sie tym obecnie zajmują, zbłaźniliby sie ? a raczej szanowany naukowie cnie pozwoli sobie na taka kompromitację :) wojny to nie koniec świata, bo czym jest wojna wskrzeszana przez ludzi w porównaniu z kataklizmem, który nie dośc że może być bardziej niszczycielski to jest jeszcze poza ludzkim zasięgiem ?

jacy potomkowie majów? czy ktos był pod wplywem alkoholu pisząc ten komentarz? żaden obecnie zyjący człowiek, ni emiał takich informacji jak oni, chcoiazby z tego względu że w tamtych czsach nie zył. to tak jakby pra pra pra wmnuczka enstena zaprzeczyła jego teorii wzglednosci. i to ma byc dowod? na prawde czasem przeraza mnie logika ludzi

ale spójrz w lata wstecz kiedy nie planowano tego końca, wcześniej też planowano koniec świata ale nie był tak nagłośniony przez media które w dniu dzisiejszym są rozwinięte do perfekcji... przecież nie od dziś są kataklizmy, zawsze były i będą

Gość gheyh5yrt
naukowcy zbłaźniliby się? :-D widać masz pojecie o świecei jak dziecko, większosć naukowców się błaźni, poza tym kto się tym zajmuje? jaki szanowany naukowiec? gdyby to było realne szum wokół tego byłby większy. ktoś kto nagrywa filmik puszczającw tle dźwięki z wojny światów musi mieć niezłą polewkę z takich jak ty :-D

wcześniej tzn. kiedy ? bo nie wiem chyba o jakim końcu świata mówisz.

pamiętam bodajże w 2000 r. miał być koniec świata, tylko media nie były takie cwane jak teraz, robiąc jakieś filmy w kinach by zmanipulować i zastraszyć ludzi

Gość Melanie Munch
a mnie się wydaje że wtedy planują zrobić projekt blue beam....poczytajcie o tym

Gość gheyh5yrt
bbeewwiillddeerreedd :-D a co ty wiesz o kulturze majów? i ich kalendarzu? na pewno tyle ile wyczytałaś w jakims brukowcu krzyczącym o końcu świata. Ich potomkowie wiedzą zapewne więcej bo to ich dziedzictwo z którym żyją na co dzień. coś ci jeszcze wyjaśnić?

Gość gheyh5yrt
bbeewwiillddeerreedd a ile masz lat? raczej niedużo skoro mysliszże to "pierwszy koniec świata", wiesz chociażby skąd pochodzi zwyczaj świetowania Nowego Roku? zapewne nie skoro pytasz o takie rzeczy. Bliższe daty? rok 2000, 2004... w 1990 latach też tylko nie chcę skłamać który dokładnie

g... coś tam. Powalasz mnie na łopatki na prawdę. Wypowiadają się na ten temat geologowie, którzy szukają źródeł tych dźwięków w ziemi, poza tym wielu specjalistów wysnuło już teorie na temat zmian jądrowych w Ziemi mogących byc przyczyną tych anomalii. Pozwolę sobie zauwazyć, że są to ludzie bardziej rozwinięci intelektualnie niż Ty, i na pewno lepiej niż ty radzą sobie z odróżnieniem możliwego od niemożliwego, i uwierzmi nie traciliby energii i czasu na rzeczy podważalne ;) Dr. Elchin Khalilov - jeden z tych 'błaźniacych sie'

rok 2000 - koniec swiata uznawany tylko w kręgach chrześcijańskich, jako rok jubileuszowy. poza tym , żadnemu z tych rzekomych koncow świata nie towarzyszyły takie zmiany w ferze magnetyzmu, nie tylk oziemskiego ale i planetarnego.

Gość gheyh5yrt
ja widzę że ty już sobie zdanie wyrobiłaś więc po co ten temat?:-D

nie wyrobiłam. ale zdąrzyłam juz przeanalizować stereotypowe argumenty jakich używasz typu ''końców świata było wiele, a wogóle to wszystko jest FAKE! zmiany pola magnetycznego - tez FAKE''. taki argument nie wymaga nadprzeciętnej inteligencji, ba! nie wymaga nawet doszukiwania sie informacji, więc najłatwiej go użyć. dlatego wciąż czekam, aż zjawi się tu sceptyk-intelektualista, a nie sceptyk-laik którym jestes.

Gość gheyh5yrt
Naukowiec ten bada autentyczność tajemniczych dźwięków już od jakiegoś czasu. Doktor Khalilov nazywa ten fenomen „głosem niebios. Środowisko naukowe powszechnie odcięło się od tego zjawiska cóż, radzę zwrócić uwagę na dwa stwierdzenia - "bada AUTENTYCZNOŚĆ" i "powszechnie ODCIĘŁO SIĘ"

po prostu trudno brac pod uwagę zdanie kogoś, kto nie zna nawet opinii naukowców, zajmujących sie sprawą, a nawet nie wie, że ktos się tym zajmuje. negować jest zawsze łatwo, bo neguje się istniejące juz fakty, natomiast negować w sposób skuteczny, czyli tworząc fakty zaprzeczające, umie malo kto.

Gość gheyh5yrt
nic o mnie nie wiesz, to jedyny pewny fakt :-) ale pozwalasz sobie na smiałe oceny mojej osoby, bo piszę to co piszę. gdybym pisał coś co zgadza się z twoją opinia nie nazywałabys mnie laikiem nawet gdybym niczym tych sądów nie argumentował.

nawet szukać nie umiesz. brak inwencji a na dodatek brak odwtórstwa. prosze Cię bardzo : We have analyzed records of these sounds and found that most of their spectrum lies within the infrasound range, i.e. is not audible to humans. What people hear is only a small fraction of the actual power of these sounds. They are low-frequency acoustic emissions in the range between 20 and 100 Hz modulated by ultra-low infrasonic waves from 0.1 to 15 Hz. In geophysics, they are called acoustic-gravity waves; they are formed in the upper atmosphere, at the atmosphere-ionosphere boundary in particular. wypowiedź khalilova.

Gość gheyh5yrt
bbeewwiillddeerreedd po prostu trudno brac pod uwagę zdanie kogoś, kto nie zna nawet opinii naukowców, zajmujących sie sprawą, a nawet nie wie, że ktos się tym zajmuje. do czego chcesz dojśc z taką skłonnoscią do nadinterpretacji , dopisywania sobie faktów i oceniania na wyrost? gdzie ja napisałem ze nikt się tym nie zajmuje? albo że nie znam ich opinii? na prawdę musisz być bardzo młodziutka..

Gość nie będzie końca świata
jeszcze wiele dusz do zbawienia i wiele do zatracenia, ani Bóg ani Diabeł nie sa zainteresowani końce, to ich piaskownica i lubią się bawić w te klocki :)

gheyh5yrt Przepraszam bardzo, ale jak mam Ciebie nazwać, skoro Twoja ignorancja razi w oczy? Uwierz mi, że sama siebie staram przekonać co do nieprawdziwości tego co się aktualnie dzieje, dla własnego spokoju ducha, ale niestety nie wystarczają mi płytkie argumenty na które się powołujesz. Jeśli dobrze przeczytałeś mój powyzszy post, to nie powienieś mieć już wątpliwośći jeśli chodzi o sprawdzenie przez Khaliliva autentyczności.

Gość gheyh5yrt
dobrze dziewczynko, zrobie ci dobrze - masz rację , bedzie koniec świata. także już teraz przestań lepiej obrażać ludzi o odmiennych poglądach i przygotowuj swą dusze na koniec miłego dnia :-)