Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbeewwiillddeerreedd

KONIEC ŚWIATA 2012. Fakt czy mit?

Polecane posty

gheyh5yrt bo zakładam, że jednak masz choć przęcietny iloraz inteligencji, a jeśli faktycznie wiedziałbyś kto się tym zajmuję, jakie są wysnuwane idee, i jednocześnie twierdził, że to wszystko to FAKE - to wówczas na prawdę wchodziłyby w grę tylko 2 opcję : głupi czy ślepy ?

Gość gheyh5yrt
nawet jeśli moja ignorancja razi w oczy to nie masz o tym pojecia bo nie wyraziłem tutaj zbyt wiele, nie dałaś szansy :-) miłego dnia raz jeszcze :-) wracam do pracy, zdziwiłabys się jakiej :-D:-D:-D ale szukaj bardziej odpowiadającego ci znawcy , czyli takiego który zna się przede wszystkim na tym co chcesz od rozmówcy usłyszeć :-)

gheyh5yrt Może Cie zasmucę, ale poglądów to Ty nie masz niestety. Miłego dnia.

Gość darjajja
nie bedzie zadnego konca swiata, a jak bedzie to i co z tego kurwa? zyjcie chwila zamiast sie rpzygotowywac sie duchowo skoro jak zginiemy to i tak nic nie bedziemy czuc, bedzie byt w niebycie. ludzie obudzcie sie do cholery i przestancie doszukiwac sie wszystkiego, zyjcie tak jakby jutra nie bylo, kochajcie tak zeby smierc nie byla niczym strasznym. uwierzcie w siebie.

Gość gheyh5yrt
czy tobie dziecko trzeba pisać wprost? nie napisałem, że to wszystko "fake". nie umiesz czytać ze zrozumieniem. FAKE padło na określenie odgłosów z ziemi których można sobie posłuchać na YT papapa jutro szkoła :-)

gheyh5yrt doprawdy Twoja praca mnie nie interesuje, za to Twoje poglądy bardzo ( jeśli faktycznie je masz ) , szkoda w takim razie, że nie chciałem się z nami nimi podzielić! mogłyby wnieśc coś ciekawego :)

Gość gheyh5yrt
[zgłoś do usunięcia] bbeewwiillddeerreedd gheyh5yrt Może Cie zasmucę, ale poglądów to Ty nie masz niestety. Miłego dnia. moze to ja Cię zasmuce ale nie ty o tym decydujesz, musisz się jeszcze wiele nauczyć min. pokory wobec odmiennych od twojej modły poglądów pa!:-)

raczej Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, bo cały czas mówiłam własnie o tych odglosach. Czy naprawde lepiej się czujesz nazywając mnie dziewczynką :) ? Czy na prawdę uważasz mnie za głupią ?

'zyjcie tak jakby jutra nie bylo' tzn. że co ? mam nie mysleć o funduszu emerytalnym ?

Gość gheyh5yrt
Czy naprawde lepiej się czujesz nazywając mnie dziewczynką ? Czy na prawdę uważasz mnie za głupią ? pozwól że w przeciwieństwie do ciebie nie bedę tak smiały w ocenianiu anonimowych dla mnie osób :-) niekoniecznie jesteś głupia, tego wiedzieć nie moge. ale na pewno jesteś niedojrzała do dyskusji z osoba o odmiennych pogladach. może w 2013 czy 2014 roku bedziesz bardziej skora do refleksji a mniej do słownych potyczek :-P pa!

Obys trafił do Piekła igorancie :*

Gość coole stare trende
no i z tematu zrobiło się szambo. jak zwykle.

POWIEM TAK 2012-2015 TO DECYDUJACE LATA DLA ZIEMI 2012 TO NIE KONIEC TO POCZATEK PEWNEGO MECHANIZMU ŁANCUCHOWEGO NAWET JESLI W 2012 NASTAPI JAKIS KATAKLIZM TO CO NAJGRSZE BEDZIE ZARAZ PO NIM CZYLI GNIJACE CIALA GŁÓD BRAK WODY ITP WOJNY O RESZTKI KTÓRE ZOSTALY :d

Gość kaczuszka1984
jak widać przez samą autorke! a można było tego uniknąć dodając w tytule, topik tylko dla zwolenników poglądu o końcu świata

Gość mmLena07
bbeewwiillddeerreedd - teorie o końcu świata opierają się na końcu kalendarza Majów, dobrze kojarzę?

Gość mmLena07
pytam, ponieważ zastanawiam się, jaką technologią władali Majowie, że przewidzieli kilka wieków do przodu losy świata. Teraz mamy niesamowitą technologię, dorobek intelektualny kilku pokoleń, specjalistów naukowców, a nikt nie jest w stanie współcześnie wyznaczyć końca świata. Szczególnie w takim przybliżeniu jak w tych teoriach zrobili to Majowie. Co oni skrywali w tych swoich kamiennych piramidach? Jaką technologię? Czy była lepsza od naszej, współczesnej? A może to ich Bóg-Słońce im podpowiedział, kiedy będzie koniec świata? Magia ich kapłanów? ;) Skąd Majowie - Indianie mieliby wiedzieć o końcu naszego świata?

Gość mmLena07
My, z naszą współczesną technologią, satelitami, nie jesteśmy w stanie dobrze przewidzieć pogody kilka dni naprzód ;).

Gość gheyh5yrt
jesteśmy :-P ja wiem co do godziny kiedy będa u mnie opady. ale w telewizyjnej prognozie pogody chodzi tylko o to żeby czas antenowy zapełnić

Gość mmLena07
to poczytaj o meteorologii, ile pieniędzy poszło i wciąż idzie na badania, jak zmiana danej liczbowej w tysięcznym miejscu po przecinku potrafi zmienić wynik wyliczeń, jak wyglądają stacje badawcze... Umiesz przewidzieć co do godziny opady na kilka dni do przodu? To gratuluje :D nie słyszałam jeszcze o czymś takim. Myślisz, że meteorologia to bzdura, że podaje się w telewizji byle jakie informacji, nieoparte o prawdziwe symulacje, czy wyliczenia? :D

Gość gheyh5yrt
nie umiem przewidzieć, kolejna osoba ze skłonnościami do nadinterpretacji? :-D

mmLena technologie starożytnych wciąż nas zadziwiają, jak np. umiejetność budowy tak precyzyjnych budowli jakimi są piramidy, umiejętność dokonywania skombikowanych operacji chirurgicznych twarzy! - co mogłoby sie wydawac niewiarygodne zarzywszy na narzędzia, jakimi zgodnie z wykopaliskami i odkryciami archeologicznymi operowali. Prawda jest taka, że to pozostanie dla nas zawsze nie w pełni odkryte, a wiedz starożytnych o ciałach niebieskich jest tak szeroka, że można by się powstydzić naszej technologii i jej efektywności. Albo byli bardziej wprawnymi obserwatorami, albo ? no właśnie, tego się pewnie nie dowiemy. W każdym bądź razie leży przed nami wiele zagadek, jak np. Atlntyda, jej mieszkańcy i przesłanki na temat tego, że częśc jej ludności wyemigrowała właśnie do ameryki, gdzie dali poczatek cywilizacji Majów. A lud Atlantydy jak wiadomo, uchodził za bardzo rozwiniety nie tylko technologicznie co intelektualnie. Ale to wszystko tylko domniemania, przypuszcze, które nawet jeśli potwierdzają sie w 70 % to nigdy nie mamy 100 % pewności.

Gość wuj
majowie nic nie przewidzieli, zadnego konca swiata nie ma i nic nie zapowiada zeby mial nastapiac, a nawet gdyby mial byc to przeciez nic strasznego, wszak życie jest przypadkiem

gheyh5yrt albo tylko jedna ze skłonnością do pisania bzdur :)

Gość mmLena07
"My, z naszą współczesną technologią, satelitami, nie jesteśmy w stanie dobrze przewidzieć pogody kilka dni naprzód " "jesteśmy :P ja wiem co do godziny kiedy będa u mnie opady." - naprawdę trudno nadinterpretować odpowiedź na konkretne stwierdzenie :D coś nieuważnie czytasz, albo bezmyślnie odpowiadasz, a potem się zasłaniasz nadinterpretacją... :P

Gość gheyh5yrt
jest kochana taka stronka, z której korzystaja jednostki państwowe których praca uzalezniona jest od warunków pogodowych. myslisz że polega się w takich sytuacjach na słowach Omeny Mensah? :-D możesz jednak o tym nie wiedzieć, gdyż nie jest to wiedza powszechna

z gory przepraszam za wszelkie nidogodnosci w czytaniu mojej powyzszej wyp. :D spieszyłam się dość

a Ty bystry obserwatorze, że zauważyłeś że słowo 'OSOBA' jest rodzaju żeńskiego :) ?

Gość gheyh5yrt
najwyraźniej zapomniałaś tego słowa użyć :-)

''nie umiem przewidzieć, kolejna osoba ze skłonnościami do nadinterpretacji? '' '' albo tylko jedna ze skłonnością do pisania bzdur '' sądziłam że w świetle poprzedniej wypowiedzi jest to jasne :)

Gość mmLena07
"technologie starożytnych wciąż nas zadziwiają, jak np. umiejetność budowy tak precyzyjnych budowli jakimi są piramidy, umiejętność dokonywania skombikowanych operacji chirurgicznych twarzy! - co mogłoby sie wydawac niewiarygodne zarzywszy na narzędzia, jakimi zgodnie z wykopaliskami i odkryciami archeologicznymi operowali." - właśnie najbardziej istotny jest ostatni fragment, bo my oceniamy osiągnięcia dawnych kultur na podstawie tak nieznacznych narzędzi, w porównaniu z współczesnymi. :) To wprawia w zachwyt. Teraz jednak ze współczesną, naszą technologią, czy byłoby coś niezwykłego w obecnych, o wiele bardziej skomplikowanych operacjach twarzy? Czy współczesne osiągnięcia wybitnych chirurgów wprawiają Cię w osłupienie? Czy jeśli z obecną technologią zbudowalibyśmy piramidę (a budujemy o wiele bardziej niezwykłe budowle, jak wieżowce z obracającymi się piętrami, czy podwodne hotele), czy to też wprawia Cię w osłupienie? Wątpię. Dlaczego? Bo mamy o wiele lepszą wiedzę i technologię, niż miały dawne cywilizacje? Dlaczego więc, my, teraz nie przewidujemy, że za kilka tysięcy lat uderzy w nas meteoryt, będą trzęsienia ziemi itd? Dlaczego współcześni naukowcy nie przewidują losów świata kilka wieków na przód, tak jak Majowie, przy o wiele mniejszej wiedzy i gorszej technologii?