Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbeewwiillddeerreedd

KONIEC ŚWIATA 2012. Fakt czy mit?

Polecane posty

Gość gheyh5yrt
no widzisz, zbytnio ufasz własnym sądom. nikt nie śledzi twoich wypowiedzi w kontekście całego topiku, Twoja wypowiedź to twoja wypowiedź. zmykaj do książek urwisie :-P

Gość mmLena07
moim zdaniem wiara w koniec świata, na podstawie końca kalendarza Majów, jest dla wyjątkowo naiwnych

Gość turkucia podjadka
gheyh5yrt to dlaczego nam podają bzdury w tv na temat pogody skoro sa takie precyzyjne dane dostepne?

Gość aleeeee
znowu koniec świata? Który to już raz? :P

Gość gheyh5yrt
14:18 [zgłoś do usunięcia] mmLena07 moim zdaniem wiara w koniec świata, na podstawie końca kalendarza Majów, jest dla wyjątkowo naiwnych popieram! szczególnie, że sami och potomkowie nie zgadzają się z ta teorią jak i z wyliczeniami co do końca tego kalendarza

Gość mmLena07
" jest kochana taka stronka, z której korzystaja jednostki państwowe których praca uzalezniona jest od warunków pogodowych. myslisz że polega się w takich sytuacjach na słowach Omeny Mensah? możesz jednak o tym nie wiedzieć, gdyż nie jest to wiedza powszechna" - domyślam się, że to do mnie, tylko nie rozumiem, jak to się może nie zgadzać z tym, co napisałam :)

Gość gheyh5yrt
mmLena07 twoja nadinterpretacja polegała na tym, że po moim "ja wiem" ty rzuciłaś "umiesz przewidzieć" a ja biedny maluczki umiem tylko sprawdzić, a nie przewidzieć to :-)

Gość gheyh5yrt
14:18 [zgłoś do usunięcia] turkucia podjadka gheyh5yrt to dlaczego nam podają bzdury w tv na temat pogody skoro sa takie precyzyjne dane dostepne? -bo za to się płaci ostrą kasę :-) -bo wtedy prognoza pogody trwałaby pół dnia

Gość mmLena07
to może podam Ci przykład: Baca patrzy na niebo i mówi, jutro będzie padać przez cały dzień. Na podstawie wieloletniego doświadczenia może przewidzieć pogodę, prawda? Zawsze ma rację, nic dziwnego. Ale już kilka dni do przodu już nie przewidzi..., WIE i PRZEWIDUJE, że będzie padać jutro. Te słowa można użyć zamiennie i oba wspaniale się sprawdzają. Nie widzę konfliktu. Znaczy, że wiesz, że o 16 za trzy dni będzie padać deszcz, a nie, że przewidujesz, że będzie padać deszcz? Och, to pewnie masz dostęp do tych tajnych informacji wojskowych? :D O to tutaj chodzi? ;) W takim razie wybacz złą interpretację twoich słów. Po co masz słuchać pogodynki, skoro masz dostęp do lepszego źródła informacji, prawda? :D A kilka lat do przodu też wiesz jaka będzie pogoda? ;)

Gość mmLena07
mam wrażenie, że chcąc się popisać hmm dostępem do jakiejś tam wiedzy odciągnęłaś temat od meritum sprawy ;) no ale cóż... to nie zmienia faktu, że Majowie, nie mieli odpowiedniej technologii, żeby móc przewidzieć kataklizmy i koniec świata wiele wieków do przodu. O to tylko mi chodziło :).

Gość gheyh5yrt
przewidywanie to samodzielne dochodzenie do pewnych wniosków, a ja wiem bo korzystam z przewidywań innych osób :-) tak, mam dostęp ale nie są to informacje wojskowe :-) i nie odciągam od niczego na temat pogody ty weszłaś

Gość bbeewwiillddeerreedd
mmLena a skąd wiesz, że nie przewidujemy ?

Gość mmLena07
tylko podałam jako przykład :) "Albo byli bardziej wprawnymi obserwatorami, albo ? no właśnie, tego się pewnie nie dowiemy. W każdym bądź razie leży przed nami wiele zagadek, jak np. Atlntyda" - mam wrażenie, że autorka, to taka romantyczna duszyczka :), która chce wierzyć, że jest coś więcej, tam gdzie nie ma odpowiedzi, kryje się to coś magicznego :) Zagadki, niezwykłe teorie... :)))

Gość mmLena07
wiem, że próbujemy przewidzieć i jak marny przynosi to efekt :) nasza technologia pozwala ostrzegać przed huraganami, tsunami, nawet wybuchami wulkanów, ale to wszystko jest bardzo rozmyte, albo niedługo przed faktem. Nie umiemy powiedzieć,np. że za osiem wieków, w grudniu będą trzęsienia ziemi, tsunami itd. Nie ma konkretów tak długi czas przed faktem. To niemożliwe teraz. Jak to byłoby możliwe tyle wieków temu za sprawą Majów?

Gość to nie tylko przepowiednie
Koniec świata ktory ma nastąpić (?) w grudniu tego roku to nie tylko przepowiednia. Ja w to nie wierze, ale sa jeszcze inne elementy, ktore wskazują, że we wszechświecie dzieją się rzeczy, które wpływają na zakończenie cywilizacji. Mowa o przebiegunowaniu Ziemi i hiperaktywności Słońca. Te zjawiska występują cyklicznie (regularnie) i właśnie niedługo mają nastąpić kolejne ich powtórzenia. Więc????? Warto poczytać: http://nowabea.wordpress.com/2012/10/01/juz-niedlugo-koniec-swiata/