Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksenia0900q

czy to już? poród...

Polecane posty

Gość ksenia0900q

witam. jestem w 37tygodniu ciąży. od jakiegoś tygodnia odczuwam lekkie bóle podbrzusza, a od 2 sa troszkę silniejsze, nie przez cały dzień czy noc, ale po kilka razy mnie tak łapie i trzyma przez chwilę, po czym jest ok, a zaraz znowu... jest to moja pierwsza ciąża i nie wiem za bardzo co o tym myśleć, wizytę u lekarza mam w przyszłym tygodniu, nie chce też panikować zbytnio, czy to są już jakiegoś rodzaju skurcze? prosze o jakieś odpowiedzi...

Gość ksenia0900q
dodam że to jest trochę taki ból jak na okres albo takie kłucia...

Gość nimma
na ktg idz to sie dowiesz

Gość ksenia0900q
ktg lekarz mi zalecił jak będę teraz na wizycie, powinnam się udać do niego wcześniej?

Gość fgvbhjnmkl,;
jesi sa regilarne to mozliwe ze sie zaczyna mierz odstepy miedzy skurczami oraz ile trwa taki 1 skurcz

Gość nimma
brzuch cały twardnieje?

Gość ksenia0900q
nie, te bóle nie sa regularne, ale kilka razy na dzień je odczuwam... a brzuch np teraz mam miękki, ale czasem twardnieje cały.. po chwili znowu jest dobrze... przy tych skurczach wydaje mi się że najbardziej twardnieje, teraz np nie jest twardy

Gość ksenia0900q
skurcze przepowiadające... każdy mówi że będę wiedziała jak się zacznie, naczytałam się o tym ale i tak się obawiam.. wiem że czop musi odejść, wody.. ale zawsze to stres, a te bóle własnie mnie zaniepokoiły

Gość nimma
czyli skurcze przepowiadające. Norma. :)

Gość ksenia0900q
czyli jeszcze nie mam się czym stresować? tzn w sensie że już coś się zaczyna? przepraszam was, moze jestem przewrażliwiona no ale..

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
I czop i wody mogą ci odejść już na porodówce. Spokojnie. Porodu nie da się przespać;-)

Gość fgvbhjnmkl,;
nie koneicznie musi odejsc czop czy wody mnie nie odeszły polozna mi przebiła pecherz zeby odeszły a jesli beidzesz miec te skurcze czesto i regularnie to znaczy ze sie zaczyna podrod poki co nie jedz do szpitala sama widzialam jak niektore dziewczy przyjechaly bo myslalay ze to porod a potem eazay tam po 3 dni niektore nawet wyszly spowrotem do domu pcozekaj az ebda np co 15 minut i wtedy sie zbieraj

Gość ksenia0900q
dzięki za pomoc :) jestem spokojniejsza i jest jeszcze czas :) a te skurcze moje to na pewno nie są co 15min, najbardziej je odczuwam rano i wieczorem a w ciągu dnia to co godzinkę, co pól, co półtora... no trudno jest mi powiedzieć, czasem przez kilka godzin nic...

Gość ksenia0900q
a powiedzcie mi jeszcze, jeśli to są skurcze przepowiadające to znaczy że szybciej mogę urodzić?

Gość nimma
niekoniecznie bo przepowiadające skurcze to trening macicy i mogą trwać i przez kilka tygodni.

Gość ksenia0900q
jeszcze raz dziękuję :) czyli spokojnie mam czekać na rozwój wydarzeń :)