Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_dominika_

Iść czy nie iść?

Polecane posty

Witam. Znalazłam się w dość niekomfortowej sytuacji i mam nadzieję, że zaczerpnę tu jakiejś dobrej rady. Otóż, w maju mam komunię u mojej małej kuzynki (jej mama to siostra mojego taty) i w święta zaprosili nas właśnie na tę uroczystość; z tym, że jestem zaproszona sama, bez mojego narzeczonego. Chodzimy razem ponad 3 lata, więc wg mnie wypadałoby zaprosić również Jego... Rodzice dziecka uznali, że tych "nastoletnich" (ponad 20 lat) zapraszają bez osób towarzyszących ( a byłoby to z całej rodziny 3 osoby więcej... ;/) Myślicie, że powinnam iść sama na tę komunię czy w ogóle nie iść? Rodzice dziewczynki byli u mnie na komunii a też jeszcze małżeństwem nie byli!

Gość Zdeptany miłosny płomień
iść.

Gość kkkiiikkkaaa
Przeciez to komunia, a nie wesele. Utarło się, że na wesela zaprasza się z os. tow. choćby po to, żeby każdy miał partnera do tańca. Ale przyjęcie komunijne w gronie rodziny? No ile to może trwać, pewnie 2-3 godz.

Zgodzę się. Tylko najpierw bardzo się zdziwiłam, bo co to za problem osoba więcej? Wiadomo, że z gołą ręka nikt nie pójdzie

Postaw sie na miejscu tycy komunistow. Kazda taka os towarzyszaca to dodatkowy koszt i wiecej roboty a prezent od takiej pary bedzie ttlko jeden( o ile bedzie wogle jesli maja kase), roboty x2.