Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja_baja

sypie mi się związek

Polecane posty

Więc tak ... chodzi o to, że przez trądzik nie mam ochoty na wyjścia z domu, najchętniej bym leżała pod kołdrą żeby nikt mnie nie widział... :( ostatnio miałam śliczną buźkę wcześniej chodziłam do dermatologów gówno dawało- przestałam no trądzik znikł ... no i znów nawrót akurat teraz gdy mam imprezę rodziną u chłopaka mało tego mam poznać jego rodziców i zrobić dobre wrażenie z taką buzią pfff nie ma szans ! a nie mogę odmówić jesteśmy razem kupę czasu i ma wesele w rodzinie dziwnie byłoby nie iść... ;/ przez te krosty okropne czerwone nie chcę żeby przyjeżdżał chłopak i mnie widział a on wpada bez zapowiedzi często napisałam żebyśmy póki co się nie widywali ale on tego nie rozumie a dziwnie jakbym mu napisała "nie chce żebyś widział mój zasyfiały ryj..;/" a tu w sobotę to wesele jestem załamana ! co robić ? przez to gówno rozwalę związek

Gość ijeijej
wpierw dorośnij, potem zabawa w związki

Przestań nie szalej ,przez krostki rozwalę związek? Nie rozśmieszaj mnie! Od czego są pudry i inne tapety żeby zatuszować niedoskonałości cery? Po jakimś czasie trądzik zniknie, większość dojrzewających osób przez to przechodzi. Od tego się nie umiera! A jak chłopak kocha to nawet ich nie zauważy:)

do ijeije: jak nie masz nic sensownego do powiedzenia to lepiej nic nie gadaj, stara dobra zasada. a do autorki, mysle ze powinnas przemywac buzie tonikiem z alkoholem i nakladac jakas masc zasuszajaca, ewentualnie idz na solarium ono zawsze wysusza wypryski :) trzymam kciuki !

pudryyy to już norma... ale kąpiąc się itd to już gorzej... ponadto kilo tapety nie jest fajne... ;/ wole być naturalną a tu lipa ;/

CO DO SOLARIUM PRÓBOWAŁAM NIE POLECAM JEST CHWILOWA POPRAWA A PÓŹNIEJ JEST WIELKIE BUM NA BUZI TZN WYSYP !

Na te krostki to mam wywalone wyjdą znikną ale ten jeden duży rozdrapany syf bleeeee a do soboty tuż tuż nie chcę ludzi popłoszyć na tym weselu .... jak to cholerstwo zagoić szybko ? póki co próbuje termentiol....

Gość mnie tez....
hm glodowka chyba tylko

Przede wszystkim idź do dermatologa. Trądzik może mieć różne podłoże.Wiek dojrzewania + nieodpowiednia dieta może być przyczyną nasilenia się trądziku. Nie powinnaś drapać krostek bo się później źle goją.

Gość marikaa_1234
polecam sudocrem swietnie wysusza 2 dni i pryszcza nie ma! uzywalam naprawde bardzo mi pomagal tylko ze trzeba caly czas smarowac zeby to cos dalo

Gość marikaa_1234
rowniez moze miec to zwiazek z hormonami

ja proponuje udac sie do naprawdę dobrego dermatologa ja tez mialam duuzy problem zarailam sie gronkowcem i mialam ostry wysyp na twarzy nigdy nie mialam trądziku wiec nie wiedzialam skąd nagle zaczely mi sie robic krosty na twarzy lekarz dal mi izotek i po kilku miesięcznej kuracji mam spokój od stycznia nic mi sie nie zrobilo na twarzy , mam tylko jeszcze slady po krostach ale na to juz peeling u kosmetyczki albo mikrodermabrazja ale musze odczekac pare miesiecy dlatego jesli masz duzy problem to tylko izotek ci pomoże ktos napisal ze alkoholem przemywaj - alkohol to jest wróg dla twarzy wiec nie radze ja uzywam kosmetykow aptecznych a nie z drogerii

Gość karinka dwa
zrob badania i do dermatologa a na szybką w maire poprawe polecam wizyte u kosmetyczki na zabieg z kwasem azaleinowym. mnie obsypało ostatnio bardzo na szyji i to byl jedyny zabieg ktory kosmetyczka mogla zrobic na rozdrapanych ranach, rezultat byl naprawde niezły, wiadomo niebylo cudownego wygładzenia, ale wyrownalo sie sporo i mozna bylo kosmetykami zniwelowac co nieco:)) a z facetem juz powinnas byc na tyle szczera i otwarta zeby sie nie krepowac i umiec o tym gadac i obracac w zart... musisz mu powiedziec, bo on pomysli ze go odpychasz, a najgorsze ze niebedzie wiedzial o co chodzi

Gość karinka dwa
Azelac Żel złuszczający do skóry łojotokowej, z trądzikiem różowatym, przebarwieniami. Zawiera kwas azelainowy, który działa przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie, likwiduje rumień i krosty. Działa przeciwbakteryjnie, normalizująco, reguluje nadmierne rogowacenie. Hamuje tyrozynazę, dzięki temu wyrównuje koloryt skóry. Wskazania: zapalny i niezapalny trądzik różowaty, trądzik pospolity, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, cera naczynkowa. zaplaciłam za twarz i szyje 230zl

co ważne zrób posiew tych zmian na twarzy wtedy będzie jasne co to jest dermatolog najpierw powinien dać ci skierowanie

Gość Kinia;*
No co Ty gadasz, jeżeli Cie kocha to będzie miał to gdzieś,a jak mu tego nie wytłumaczysz, to tym bardziej będzie się źle czuł i nie bedzie wiedział co jest grane. Powiedz mu prawde i wszystko się wyjaśni;)