Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jasmina***

Ładne, dobre do zycia miasto?

Polecane posty

Gość tratwa rybitwa
kazde moze byc fajne. zalezy jak sie trafi i jakie ma nastawienie

Gość a moje miasto to...
Białystok :) Piękne miasto, niektórzy mówią "Mały Kraków". W ostatnich latach bardzo się rozwinęło, ale mimo tego pozostało wiele terenów zielonych, piękne centrum miasta, nowo powstały Gmach Opery, wiele ciekawych kierunków na UwB, Politechnika. Są szkoły, szpitale, hipermarkety, galerie sztuki, Filharmonia, ośrodki kultury, kina i teatry. Komunikacja miejska dosyć dobra, ludzie sympatyczni, gościnni. Bezrobocie na poziomie średniej krajowej (ostatnio oglądałam mapę województw - w których jest niższe, równe i wyższe średniej krajowej). Ciągle powstają nowe mieszkania, pod miastem baaardzo dużo terenów zielonych pod zabudowę domków. Płace to oczywiście zależy od wykształcenia i doświadczenia. Jako kasjerka majątku nie zbijesz, ale z wykształceniem informatycznym lub po kierunkach ścisłych spokojnie sobie poradzisz.

Gość a moje miasto to...
Aaa, i jeszcze dużym plusem naszego regionu jest ta osławiona wielokulturowość. Np. u mnie na osiedlu jest Kościół, Cerkiew i Meczet. Od małego spotykasz się z ludźmi innej wiary. To uczy szacunku, otwartości i tolerancji.

Gość ja mieszkam w krakowie
od prawie 10 lat mieszkam w krakowie. przyjechałam na studia i tak juz zostało. fakt- do studiowania lepszej miejscóki nie znajdziesz, jest poprostu idealnie, ale do życia już nie. baaaardzo dużo podróżuje i gdybym miałą się gdzieś przeprowadzić to białegostoku. wschód Polski jest biedniejszy ale moim zdaniem ładniejszy. ludzie fajniejsi, ciekawszy.

Gość zdecydowanie oddaje
swoj glos na WIEDEN!!!! W rankingach miedzynarodowych plasuje sie zawsze w pierwszej trojce. Miasto w ktorym mozna godnie, spokojne i dostatnio zyc!

Ełk-miasto piękne nad jeziorem dookoła lasy-BAJKA, kupiłam tam mieszkanie 4 lata temu ( pochodzę z okolic Chełma koło Lublina)-później poznałam męża. Niestety mąż z Płocka i miał większą siłę przebicia-będziemy mieszkali pod Płockiem ale jak jadę do Ełku to jestem tam najszczęśliwsza. Jest gdzie na spacer iść i gdy jeszcze szukałam pracy ( jestem budowlańcem) miałam kilka ofert pracy. Płock mi się nie podoba więc nie polecam. A jak zacznę szukać tam pracy to się okaże jak z pracą :(.

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrhh
szacunek i otwartość w białymstoku:D to chyba żart:o bezpieczeństwo też pozostawia dużo do życzenia, widać to szczególnie wyraźnie po wielkanocy...

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrhh
szacunek i otwartość w białymstoku:D to chyba żart:o bezpieczeństwo też pozostawia dużo do życzenia, widać to szczególnie wyraźnie po wielkanocy...

Gość a moje miasto to...
Chodziło mi o szacunek i otwartość kulturową. Rąbanka na dyskotekach raczej rzadko jest na tle kulturowym. Z resztą nie ma miasta, w którym na dyskotekach nie ma bójek, a kluby w wielkich "światowych" miastach przodują w tego typu akcjach, więc tego typu zdarzenia nie są domeną Białegostoku.

Gość a moje miasto to...
Ale jakbym miała wybierać jakiekolwiek inne miasto niż Białystok, a do dyspozycji cały świat, to wybrałabym Barcelonę. Odwiedzałam to miasto dwa lata temu i zakochałam się z miejsca - kultura, architektura, atmosfera, muzea, akwarium miejskie, wiele plaż i ten cieplutki klimacik :) Marzenie :) Niestety, w Hiszpanii bezrobocie większe niż w Polsce, a poziom bezrobocia wśród ludzi w moim wieku (24-30 lat) wynosi... 40% :( A wiadomo, że obcokrajowcom trudniej znaleźć pracę niż rodowitym Hiszpanom.

Gość a moje miasto to...
Ale jakbym miała wybierać jakiekolwiek inne miasto niż Białystok, a do dyspozycji cały świat, to wybrałabym Barcelonę. Odwiedzałam to miasto dwa lata temu i zakochałam się z miejsca - kultura, architektura, atmosfera, muzea, akwarium miejskie, wiele plaż i ten cieplutki klimacik :) Marzenie :) Niestety, w Hiszpanii bezrobocie większe niż w Polsce, a poziom bezrobocia wśród ludzi w moim wieku (24-30 lat) wynosi... 40% :( A wiadomo, że obcokrajowcom trudniej znaleźć pracę niż rodowitym Hiszpanom.

Gość aaaaaaarwena
jakies ełki chuj wie co bydgoszcze, a tak naprawde liczy sie tylko warszawa, trojmiasto, wroclaw i krakow nie jakies smieszne wioski

Gość Lindauek
Lindau/Bayern. Stare miasto lezy na wyspie jez. Bodenskiego.