Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjy

opłaty

Polecane posty

Gość fghjy

witam, możecie napisac ile wychodzą wam miesięczne opłaty (woda, prąd,gaz) wynajmujemy z dziewczyna kawalerke 31m właściciel wyliczył nam prawie 300zł za marzec możeliwe to?

Gość u nas jest taq
58mkw czynsz 490, energia 170 co 2 miesiące, multimedia 148, Mieszkanie własne. pozatym mamy inne opłaty przedszkole, paliwo, wymiany w aucie itp itd nie wspominając o kasie na zycie:)

Gość fghjy
no my czynszu nie płacimy liczy nam tylko na bierząco liczniki dlatego pytam czy to mozliwe w sumie nigdy nie płaciłem rachunkow wiec nie wiem czy życie takie drogie czy nas oszukuje:P

Gość fghjy
no piszcie piszcie nie wstydźcie się:P

Jak rozumiesz "czynszu nie płacimy"?? Właściciel Wam sponsoruje chatę?? Zabawne... Te 300 za miesiąc utrzymania mieszkania to i tak niewiele.

Gość 652121
ja mam kawalerkę i za energie przykladowo to mi pryzchodzi rachunek 300 zł ale za 6 miesiecy :) za gaz wychodzi kolo 30 zł na miesiac. wode mam w czynszu. niech wam pokaze liczniki, albo wy spisujcie liczniki i liczcie sobie sami.

Gość nie wierzęę
A co to za dziwne zwyczaje płacić za rachunki nie widząc ich. Ze mną właściciel siada i pokazuje rachunki i wszystkie przeliczenia, obliczenia. I wiem co do złotówki za co ile płacę czarno na białym.

Gość fghjy
miasto wrocław tzn tak płacimy 1100zł za wynajem tak wiec nie wiem moze w tym juz jest czynsz nie wiem jak on to sobie pomyslał....co do spisywania liczników to moze je spisze ale teraz to i tak za późno musze poczekac do maja, w marvu cały czas też chodziło ogrzewanie dlatego tez troche wiecej wyszło

Gość fghjy
nie nie no przyniósł rachunki mówił jaka stawka za wode itp podobne ale zrobił to tak po łebkach i teraz sie zastanawiam bo liczyłem że 200zł to max będzie a tu 80 wiecej

Gość 652121
nie masz wyjscia, zapłąc. a potem spisz liczniki i potem sprawdzaj wszytskjo.

Ogólnie to nie jest dużo. Prąd mi wychodzi około 150zł za miesiąc, do tego woda itd. (plus czynsz, media..) Przede wszystkim niech ci daje rachunki .. no chyba, że umówiliście się inaczej np nie ma opłaty za czynsz a reszte płacisz ile on każe ..

Gość nie wierzęę
No to poproś jeszcze raz o rachunki do wglądu.

Gość trochę dużo
pytanie tylko za jaki okres to opłata, bo u mnie płąci się np co kwartał i wtedy płacimy troche ponad 600 zł ale za duży dom dwupietrowy praktycznie. jesli to oplata miesięczna to na bank sciema.

Gość fghjy
no juz zapłaciłem... Rosalinda a na ile osób tyle płacisz za prąd i ile m mieszkanie? no wynajmujemy od małżeństwa a wieku naszych rodziców wiec z jednej strony wydaje mi sie ze nie chcieli by nas oszukiwa z drugiej strony różnie to może byc...

Gość fghjy
niee tylko woda, gaz, prąd... no u nas tez wszystko gra cały czas tv laptop czasami dwa laptopy no ale to tylko kawalerka... sam juz nie wiem kurwa jedni pisza ze to mało inni ze dużo no w sumie moze przez to ze non stop w marcu ogrzewanie chodziło zimno było więc sie grzało, zobaczymy ile za kwiecien policzy chociaż tera też zimno wiec grzejemy

Gość fghjy
nie ma lekko;) dobra uciekam dzięki wszystkim za wypowiedzi miłego wieczoru rosalinda pa

1300 kredyt na mieszkanie, 43 mk mamy czynsz 400 zł plus prąd około 100 zł, media jakieś 200 zł wliczając internet i tel kom jeszcze dwa kredyty czyli 300 zł.. zarabiamy razem około 3500 zł ledwo wiążemy koniec z końcem. Mój jest po studiach i nie może znaleźć pracy. Ja robotę mam ale do dupy (zarabiam więcej).. za tydzień mój wyjeżdża do Anglii bo ma rozmowę w sprawie pracy i modlę się żeby wyszło bo nie chcę żyć w tym chorym kraju.. Nie mamy dzieci, nie mamy auta bo nas nie stać.. ja mam 27 lat on 29.. to nie jest tak że nie szukamy, że się opier*(my.. po prostu.. jest chu*nia i tyle. W UK mamy mieszkanie zapewnione i podane wszystko jak na tacy. A z mieszkaniem naszym to ciekawa sprawa.. wyobraźcie sobie że to jest nowy blok, i niedawno okazało się że liczniki od wody raz biły do przodu raz do tyłu i niewiadomo ile zużyliśmy wody. Zatem nasza administracja postanowila że rozliczą nas od osoby co jest totalną bzdurą bo wg mnie powinien bulić za to deweloper który wykonał źle instalację. Dlaczego ja mam dopłacać za rodzinkę która mieszka na 70 mk w 5 osób?????? i leje wody o wiele więcej niż my!! A i jeszcze ciekawostka.. to ile zużyliśmy wody wyliczają na podstawi dwóch liczników.. licznik od wody i licznik od cyrkulacji, różnica tych dwóch daje faktyczne zuzycie no ale niestety nie da rady tego obliczyć bo licznik cyrkulacji źle bije :D Spotkał się ktoś z takim czymś?

Gość mjhgfdfyu
"u nas tez wszystko gra cały czas tv laptop czasami dwa laptopy no ale to tylko kawalerka..." przeciez zużycie prądu nie ma związku czy to kawalerka czy nie :-P skoro wszystko gra na okrągło to nieżle nabijacie rachunek ja staram się oszczędzać i prąd wychodzi mi 130zł na dwa miesiące na dwie osoby, nie mamy lodówki i pralki automatycznej, ale mamy dwa TV i laptop i komputer "stacjonarny" woda: jeden zuzywa miesięcznie 4 m3 innemu 8 metrów mało na 1 osobę, a zimna woda po około 8-10 zł za m3, ciepła dużo droższa gaz wychodzi nam też 120-130 na 2 miesiące ogrzewanie centralne w bloku to koszt co miesiąc (latem też!) ok.120zł za 45m2 Masz wątpliwości to spytaj jak człowiek właściciela, niech ci wytłumaczy albo napisze. Najgorsze są niedomówienia.