Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 211288

popełniłam straszny błąd

Polecane posty

Gość 211288

Założyłam ojcu mojego dziecka sprawę w sądzie o alimenty, nie płacił. Zlożyłam pismo do komornika, nie udało mu się ściągnąć nic,a dług już miał taki duży że by go wsadzili do więzienia. Ubłagał mnie żebym wycofała a będzie mi dawał pieniądze bezpośrednio. Zrobiłam tak a teraz ani jego ani pieniędzy. Co mogę teraz zrobić??? Znowu założyć sprawę w sądzie i wszystko od początku???

Gość Jan i Na
Może kup śliski kocyk.

Strasznie to jesteś naiwna. Raz - jeśli już trzeba było się mnożyć to może z kimś, kto jest tego wart. Dwa - rozeszliście się z jakiegoś powodu, a Ty nadal wierzysz w tego faceta. Litości! Tak, załóż znowu sprawę i znowu się wycofaj, bo coś Ci obieca.

Gość jakieś głupoty...
wypisujesz- alimenty mają pierwszeństwo przed WSZYTKIMI INNYMI zobowiązaniami. W pierwszej kolejności dostajesz pieniądze ty a z tego, co zostanie jest dzielone na innych wierzycieli. A więc ojciec twojego dziecka celowo i świadomie wprowadził cię w błąd!!!!! Rozumiem, że masz prawomocny wyrok sądu rodzinnego i nieletnich z klauzulą wykonalności z urzędu!!!! On jest niepodważalny dlatego możesz złożyć jeszcze raz wniosek do komornika- nie musi być ten sam komornik ale każdy inny odpowiedni dla twego miejsca zamieszkania. Delikwent chyba się nie rozpłynął, gdzieś pracuje a komornik go poszuka np. przez urząd skarbowy do którego zakład dłużnika odprowadza za niego składki.! Powodzenia!!!!!

Gość popieram....
wypowiedź wyżej

Gość a to.........
rzeczywiście głupota- raz i drugi wykorzystał