Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dziecka dwumiesięcznego

Mój synek ma cały czas odparzoną pupcię.............. :( POMOCY!!!!

Polecane posty

Witam, Mój synek od urodzenia ma problemy z pupcią. Wiecznie czerwona a nawet pojawiają się mu bąble które pękają :( Co robię źle??? Każdego dnia wietrzę jego pupę 2x po godzinie. Przy każdej zmianie pieluszki też zostawiam jego pupę na powietrzu do czasu aż zacznie się już denerwować. Pupę przemywam wodą bądź wodą z rumiankiem. Przetestowałam wszystkie pampersy- zostałam przy pampers premium care. Stosowałam maści: sudocrem sudomax alantan bepanthen bambino ochronny z cynkiem parafinę ciekłą TORMENTIOL - on tylko pomaga, stosuję go wtedy jak pupa jest tragiczna aż do wyleczenia. Lekarka mówiła że mogę ją stosować ale nie chcę smarować nim non stop pupy. Teraz testuję mąkę ziemniaczaną.... Okropnie boli mnie ta jego pupa...nie wiem już co mam robić :(

Też czytałam o linomagu ale skład jest podobny do której z dwóch wyżej wymienionych prze zemnie maści.... pewnie w desperacji i jego kupię..

mojej córce pomaga tylko zasypka alantan albo własnie mąka. te wszystkie maści- w jej przypadku- są do niczego. kąpałam ją jeszcze w korze dębu- ale nie wiem czy to pomaga bo w tym samym czasie wprowadziłam zasypkę

moze złe pieluszki, coś w jedzeniu, albo za goroąco, bo cały czas odparzona być nie moze moze kąp go w krochmalu, albo pupę potraktuj mąką ziemniaczaną, chociaż wiem, ze to jest nibvy naturalny sposób, ale podobno mogą w takiej mące być jakieś robaki, które podobno moga przenikać do pupy dziecka i do organizmu, ale czy to prawda? ja tam stosowałam taką mąkę, ale i o opinii powyzej słyszałam, wiec piszę

Gość lela***
a może faktycznie te pieluchy, których używacie go podrażniają?? spróbujcie innych

może spróbuj jeszcze innych pieluszek. jak karmisz? jak piersią to przeanalizuj dietę. u synka tez pupka non stop odparzona była, masakrycznie wręcz. i doszłam do tego ze to reakcja na jabłko! jak zjem jabłko po kilku godzinach tyłeczek czerwony! nie jem i jest ok. jak są bąble i one pękają to trzeba zasuszać - jak nic nie pomaga typu sudocrem, maść cynkowa to jest piochtamina wodna (wodny roztwór fioletu gencjanowego) - taki fioletowy płyn, kosztuje grosze (coś koło 4 zł) smarujesz ale ostrożnie, tylko miejsca z bąblami i on świetnie wysusza. uwaga - barwi wszystko na fioletowo! ale jest super!!! jak jest sucha pupa - trzeba nawilżać - bepanthen, alantan, linomag, parafina, lanolina. podobno świetna jest maść pośladkowa (robiona w aptece). do mycia pupy - bieżąca woda plus szare mydło, potem przemywam mocną czarną herbatą, na przemian z lekką kalią. rumianek może uczulać!!! zero chusteczek nawilżanych. jak nic nie pomaga to może to być grzybica i wtedy pomoże clotrimazolum.

Gość czytam bo lubię
a nie tylko firmy pampers stosuj spróbuj innych, dobre i delikatne są z bella,a tak poza tym niestety ale część dzieci jest uczulona w ogóle na pieluchy takowe i byćm może będziesz musiała zakladać mu tetrowe- dla jego dobra. Moja znajoma tak miala, jej amla ciągle sie odparzała aż w końcu wylądowały w szpitalu z zapaleniem ukladu moczowego, nie bylo ciekawie. No i zalecienie- tylko i wyłącznie tetrowe i nie będzie się męczyła, a małej wszystko przeszlo!!!

Gość odstaw rumianek!!!!!!!
bardzo czesto podraznia skore.

Gość mama Misi
Jeżeli nic nie pomaga, to może trzeba zmienić mleko, czy tez jeżeli karmisz piersią wprowadzić dietę dla ciebie. Moja córeczka tez ma czasami zaczerwienie, zauważyłam, że pojawia się kiedy zje coś co nie powinna np; czekoladę.

Gość lela***
moje dziecko miało atopowe zapalenie skóry, u nas sprawdzały się tylko pampersy (inne pieluchy uczulały), a zamiast chusteczek nawilżających - używaliśmy wody (w miseczce z kilkoma kroplami płynu emolium) i waty do przemywania pupy

Gość Szpindlerowy mlyn
mojej corce sie raz zdarzyly odparzenia, ale jakos nic jej wtedy nie pomagalo, dopiero tormentiol na zmiane z pimafucinem, ale tego chyba nie mozna tak codziennie stos., moze ma jakies uczulenie i dlatego kupka go tak podraznia

Gość kąpiel w otrębach
Ja słyszałam od kuzynki o kąpieli w otrębach pszennych, która pomogła na odparzoną pupę dziecka.

Gość lela***
moje dziecko miało atopowe zapalenie skóry, u nas sprawdzały się tylko pampersy (inne pieluchy uczulały), a zamiast chusteczek nawilżających - używaliśmy wody (w miseczce z kilkoma kroplami płynu emolium) i waty do przemywania pupy

Gość kąpiel w otrębach
Ja słyszałam od kuzynki o wyleczeniu odparzonej pupy dziecka poprzez kąpiel w otrębach.

kochana ja tez wszystkiego próbowałam a zastosowałam tormentiol i juz nic innego nie stosowałam.nawet jeśli mało bd zaczerwienienia to smaruj bez obaw.nie zaszkodzi skurze synka.nie mozesz czekac aż z pupa bd gorzej bo przez to dziecko bd sie tylko męczyć.moja crka jest juz duża i odparzonej pupy nie ma

to fakt - ja przy Franku też tylko wielorazowe mogłam stosować, zero jednorazówek bo masakra! przy Tomku uczula jabłko, pieluszki aż takiej roli nie grają, więc w dzień jest na wielorazowych, na noc i spacer jednorazówki.

ja moją 2 wychowałam na linomagu ale na maści bo kremu nie można i tylko to działało:) raz mi się skończył i ze 2 razy posmarowałam mu nivejka do pupy to mu strasznie obszczypało:( ale koleżanka też miala problemy i jedyne co mogła stosować to mycie krochmalem i sypanie mąką... wiem że jeszcze jest taki krem z firmy emolium do zadań specjalnych a to seria apteczna dla wrażliwców z atopowym zapaleniem skóry więc możesz zapytać spróbować bo raczej nie powinno zaszkodzić... ja bym ci jeszcze proponowała wziąć się w garść i pojechać parę dni na tetrze i zobaczyć jaki będzie efekt.... ja pierwszego trzymałam w tetrze 7 miesięcy tylko na dworze miał pampersa ale to nie dlatego że coś mu było tylko trochę mi odbiło i byłam nadgorliwa:P ale da radę:) a prasujesz juz po złożeniu żeby sobie roboty nie dokładać:P myślę że warto spróbować bo wtedy zobaczysz czy to rzeczywiście nie kwestia pampersów:)

Tylko mąka ziemniaczana najlepsza ;) przez miesiac tylko były oparzenia przy mace od razu znikały i używam pampersów babyream :)

Ja bym zwróciła uwage na pieluszki jednorazowe. Mój synek tez tak miał jak wyszlismy po porodzie ze szpitala to normalnie bąble miał na tyłku. Odstawiłam pieluchy Pampersa i na czas wygojenia siegnęłam po tetrowe. Pózniej znowu spróbowałam załozyc mu Pampersa ale okazało sie że jest na to uczulony bo problem znów zaczął sie pojawiac doslownie po godzinie od zalozenia. Po jakims czasie dostałam kilka pieluszek Dada z Biedronki i spróbowałam - nic zero odparzeń. Mój synek moze nosic wszystkie inne pieluszki jednorazowe oprócz firmy Pampers.

Gość mama Kornelki _
Kup dla dziecka kosmetyki w aptece dla dzieci z atopowym zapaleniem skóry; płyn do kąpieli powinniem przynieść mu ulgę radzę zmienić pieluch i zwrócić uwagę na dietę...

Gość Szpindlerowy mlyn
mojej corce sie raz zdarzyly odparzenia, ale jakos nic jej wtedy nie pomagalo, dopiero tormentiol na zmiane z pimafucinem, ale tego chyba nie mozna tak codziennie stos., moze ma jakies uczulenie i dlatego kupka go tak podraznia

Gość mnio
no u mnie w rodzinie był taki przypadek że dziecko nie mogło nosić w ogóle żadnych pieluch jednorazowych. wszystkie uczulały i odparzały. Pozostawały tylko tetry. W sumie to dziecko chcąc nie chcąc szybko rodzice odpieluchowali. aha ja uzywam Linomag A+E.

Gość Niemakatka
Mojemu odparzonemu dziecku pediatra wypisała maść robioną, na receptę. Poproś o taką, jesli nic nie skutkuje.

Ale ja już próbowałam i bella, dada, huggies, pampersy te zwykłe i jeszcze jedne /kurcze nazwy zapomnialam/...

Ale ja już próbowałam i bella, dada, huggies, pampersy te zwykłe i jeszcze jedne /kurcze nazwy zapomnialam/...

Niemakatka ja tez czasami stosuje taka maść. U nas to się nazywa maść posladkowa i można to kupic bez recepty w kazdej aptece ale np. 200 km. od nas w aptekach o takiej maści nie słyszeli.

Gość czytam bo lubię
no to tetra została

Gość hahahahammm
nie uzywaj wody z rumiankiem bo rumianek moze uczulac.tak samo jak lanolina zawarta w linomagu i alantanie.u mnie sprawdzil sie bephanten masc.sudocrem zaostrzyl sprawe...